واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بزودي در موزه صلح تهران ؟ آثار حمله اتمي آمريكا به هيروشيما به نمايش گذاشته ميشود
اجتماعي. ايران . ژاپن. هيروشيما
توكيو- مديرروابط بينالملل انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي، گفت: بزودي آثار حمله اتمي آمريكا به شهر هيروشيما در موزه صلح تهران به نمايش گذاشته ميشود.
دكتر شهريار خاطري عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، افزود:
هيات جانبازان ايران امروز از موزه صلح هيروشيما بازديد و سپس با مائه دا رييس اين موزه گفت و گو و تبادل نظر كردند.
خاطري افزود: در اين ديدار كه با استقبال گرم هيات ژاپني روبرو شد ، دوطرف توافق كردند كه نمايشگاهي از آثار حمله اتمي آمريكا به هيروشيما در موزه صلح تهران و نمايشگاهي از تصاوير حمله شيميايي به مناطق مختلف ايران در طول دفاع مقدس در موزه صلح هيروشيما برگزار شود.
وي همچنين به بازديد هيات جانبازان ايراني از موزه سلاحهاي شيميايي و بيمارستان جزيره اوكونوجيما ، محلي كه كارخانجات ساخت سلاحهاي شيميايي ژاپن در فاصله سالهاي ۱۹۲۹تا ۱۹۴۵در آن واقع بود اشاره كرد و گفت: در جريان جنگ دوم جهاني عده زيادي از كاركنان اين كارخانجات بر اثر اين نوع سلاحها مصدوم شيميايي شده اند.
خاطري اضافه كرد: به گفته مسئولان ژاپني حدود ۵۰سال است كه درمان و پيگيري وضعيت بيماري اين افراد توسط يك بيمارستان تخصصي به نام تادانومي انجام ميشود.
وي گفت: هيات ايراني كه دكتر محمدرضا سروش رييس پژوهشكده مهندسي و پزشكي جانبازان نيز آن را همراهي ميكند امروز در ديداري كه با رييس اين بيمارستان و ديگر كارشناسان و پزشكان اين مركز داشتند ، با بخشي از تجارب و دستاوردهاي آنها در مدت نيم قرن گذشته آشنا شدند.
مديرروابط بينالملل انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي، گفت:
جانبازان ايراني عصر امروز با گروهي از بازماندگان حمله اتمي آمريكا به هيروشيما يا هيباكوشا ديدار و گفت و گو كردند.
خاطري افزود: با توجه به گذشت ۶۳سال از حمله اتمي به هيروشيما ، بازماندگان اين حمله اتمي در گروه سني بالايي قرار دارند كه اين عده درنشستي با جانبازان شيميايي ايران حوادثي كه بر آنها در اين مدت گذشته و تجارب خود را براي هيات ايراني تشريح كردند و از حوادثي كه بر جانبازان ايراني گذشته است ابراز تاسف كردند.
وي گفت: اين عده كه از وضعيت جانبازان ايراني تحت تاثير قرار گرفته بودند، اعلام كردند، اگر دو كشور به عنوان قربانيان سلاحهاي كشتار جمعي با يكديگر متحد شوند ، ميتوانند بر تلاشهاي خود بيافزايند تا ديگر شاهد تكرار چنين وقايعي در جهان نباشيم و بدين ترتيب زمينه برچيده شدن سلاحهاي كشتار جمعي نيز در جهان فراهم خواهد شد.
به گفته خاطري ، بازماندگان حمله اتمي به هيروشيما گفتند، بايد با يكديگر در اين زمينهها تبادل نظر كنيم و به رفت و آمدهاي خود ادامه دهيم تا زمينه برچيده شدن سلاحهاي كشتار جمعي در جهان فراهم شود.
وي در ادامه اين مصاحبه يادآور شد: بر اساس تفاهمنامه همكاري كه بين پژوهشكده مهندسي و علوم پزشكي جانبازان و دانشگاه هيروشيما در سال ۱۳۸۵ به امضا رسيد، دو طرف بر اساس چارچوب اين تفاهمنامه رفت و آمدهاي خود را ميان دو كشور آغاز كردهاند ودر سال گذشته ميلادي ( (۲۰۰۷نيز گروهي از پزشكان و پرستاران ايراني در يك دوره سه هفتهاي در هيروشيما شركت كردند و آخرين دستاوردهاي خود را در زمينههاي مصدومين شيميايي و مراقبت از اين گونه بيماران با طرفهاي ژاپني در ميان گذاشتند.
خاطري با بيان اين كه در اين دوره پزشكان ژاپني در مورد عوارض شيميايي گاز خردل با تجربيات هيات ايراني آشنا شدهاند ، گفت: قرار بر اين شده است كه اين همكاريها در حوزههاي ديگر پزشكي نظير بيماريهاي ريوي، پوستي و چشمي كه مربوط به بيماران مصدوم شيميايي است نيز ميان دو كشور ادامه يابد و بدين ترتيب بتوانيم در زمينه درمان اين نوع بيماران قدم موثري برداريم.
گروهي از جانبازان و مصدومان شيميايي جمهوري اسلامي ايران به منظور شركت در مراسم شصت و سومين سالگرد حمله اتمي آمريكا به هيروشيما ، هم اينك در ژاپن بسر ميبرند.
هيات جانبازان ۷۰درصد مصدوم شيميايي ايران به دعوت تشكل غيردولتي ژاپني موست ارايهدهنده كمكهاي بشردوستانه به كشورهاي آسيب ديده از جنگ و سلاح هاي كشتار جمعي، براي شركت در مراسم سالگرد حمله اتمي آمريكا وارد ژاپن شده اند.
خاطري، از ايران و ژاپن به عنوان دو كشور بزرگ قرباني تسليحات كشتار جمعي در جهان ياد كرد و افزود: تشكلهاي غيردولتي ايران و ژاپن با شركت در آيينهايي كه در اين زمينه در كشورهاي يكديگر برگزار ميشود، سعي در آگاه كردن مردم جهان از خطرات ناشي از كاربرد تسليحات كشتار جمعي دارند.
خاطري با اشاره به اين كه اين سفر ، چهارمين حضور هيات جانبازان ايراني در مراسم سالگرد حمله اتمي آمريكا به هيروشيما است، گفت: پيش از اين نيز هياتي از بازماندگان حمله اتمي آمريكا به هيروشيما و ناكازاكي براي شركت در مراسم سالگرد حمله شيميايي رژيم سرنگون شده صدام به سردشت ايران كه به عنوان روز مبارزه با سلاحهاي شيميايي نامگذاري شده است، شركت كرده و هر ساله در اين مراسم حضور مييابند.
مراسم شصت و سومين سالگرد حمله اتمي آمريكا به هيروشيما ششم اوت (۱۶ مرداد) در محل پارك صلح اين شهر با حضور مقامات ارشد ژاپني و ديگر كشورهاي جهان ، سفرا و كارداران سفارتخانههاي خارجي مقيم ژاپن شهروندان ژاپني و تشكلهاي غير دولتي طرفدار صلح برگزار ميشود.
درساعت ۸و ۱۵دقيقه صبح روز ششم اوت سال ۱۹۴۵ميلادي يك بمب افكن آمريكايي به فرمان ترومن رييس جمهوري آمريكا شهر هيروشيما را مورد حمله هسته اي قرار داد.
در جريان اين حمله هستهاي تا شعاع چهار مايلي از مركز انفجار تمامي تاسيسات شهر هيروشيما كاملا نابود و ۶۶هزار نفر كشته و ۶۹هزار نفر ديگر مجروح شدند.
در ۹اوت سال ۱۹۴۵سه روز پس از حمله هستهاي به هيروشيما ، در ساعت ۱۱و ۲دقيقه صبح ، يك بمب افكن ديگر آمريكايي دومين بمب اتمي را بر روي بخش صنعتي ناكازاكي كه در آن زمان از بنادر مهم جنوب ژاپن و داراي ۱۹۵هزار نفر جمعيت بود، فرو ريخت كه در جريان آن ۳۹هزار نفر كشته و ۲۵هزار نفر ديگر زخمي شدند.
تا پايان سال ۱۹۴۵ميلادي ميزان تلفات اين حمله هستهاي نيز به ۷۴هزار نفر و تعداد مجروحان اين حادثه به ۷۵هزار نفر رسيد.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]