واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: صفحه آخر - درگذشت محمدمهدي فولادوند، مترجم نهجالبلاغه
صفحه آخر - درگذشت محمدمهدي فولادوند، مترجم نهجالبلاغه
گروه انديشه: محمدمهدي فولادوند، مترجم قرآن، نهجالبلاغه و صحيفه سجاديه بامداد ديروز، ساعت هفتونيم صبح، در سن 88 سالگي و در خانه كوچكي در كوچه پسكوچههاي خيابان فلسطين چشم از جهان فرو بست. فولادوند كه در چند سال اخير سايه سنگين بيماري رهايش نكرد حدود دو سال آخر عمر خود را در بستر بيماري گذراند و در نهايت خورشيد عمرش بامداد سهشنبه پانزدهم مرداد مطابق با سوم شعبان، سهربع پس از طلوع آفتاب، غروب كرد. هامان فولادوند، نوه او در گفتوگو با فارس، علت درگذشت را كهولت سن عنوان كرد. فولادوند در چند سال اخير بر اثر سكته مغزي قدرت تكلم و نيروي حافظه خود را از دست داده بود.
محمدمهدي فولادوند فرزند مرحوم محمدحسين بختياري است. از طرف مادري نوه حجتالسلام حاجيآقا محسن اراكي و نبيره دختري مرحوم سيد محمدعلي تهراني است. وي در اول ديماه 1299 شمسي در شهرستان اراك متولد شد. در شهريور 1329 عازم پاريس شد و متجاوز از 14 سال در آنجا تحصيل كرد. فولادوند در آبان 1964 به تهران برگشت و تاكنون در دانشگاه و موسسات عالي آموزشي، مواد مختلف فلسفه، زيباشناسي، زبان فرانسه، تاريخ مذاهب و فرهنگ ايران را تدريس كرده است. او عضو انجمن شعراي فرانسه و نويسندگان فرانسهزبان است. مجموعه آثار فرانسه و فارسي وي قريب به 30 جلد است. فولادوند در سال 1345 شمسي در تهران جزوهاي به نام گلهايي از قرآن به چاپ رسانيد و چون در آن تاريخ جز ترجمه تفسيرگونه مرحوم قمشهاي و مرحوم ابوالقاسم پاينده ترجمه فارسي ديگري از كلامالله مجيد در دسترس وجود نداشت، همان جزوه كوچك مورد اقبال شايان قرار گرفت و آقاي محمدعلي جمالزاده نامهاي قريب به 16 صفحه در تجليل و تشويق مترجم نوشت و از او خواست تا اين كار را تا پايان قرآن ادامه و همت به خرج دهد. ترجمه وي در سال 1373 از سوي «دفتر مطالعات تاريخ و معارف اسلامي» با تحقيق، بررسي و ويرايش محمدرضا انصاريمحلاتي و سيدمهدي برهاني منتشر شد. محمدمهدي فولادوند 15 مهرماه 85 براي دومين بار دچار ضايعه مغزي شد و از آن تاريخ به مدت پنجروز در بيمارستان و سپس در منزل بستري شد. اين در حالي بود كه طي اين مدت هيچ اقدامي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت علوم براي دلجويي و كمك به وي صورت نگرفت و رسانههاي مختلف هم اقدام مناسبي در جهت اطلاعرساني انجام ندادند. فولادوند كه سالها سابقه تدريس در دانشگاههاي تهران، امام صادق(ع) و هنرهاي زيبا را داشت و در دوران بازنشستگي به سر ميبرد، مدتي براي گذران زندگي و انجام درمانهاي لازم دچار مشكلات مالي عديدهاي شد تا اينكه در نهايت پس از ازدستدادن قدرت تكلم و نيروي حافظه خود ديروز صبح از دنيا رفت.
فولادوند با وجود 30 سال سابقه تدريس در دانشگاه به استخدام رسمي در نيامد و به همين دليل با مشكلات متعدد اقتصادي روبهرو بود و حتي از بيمه هم برخوردار نبود. چند سال قبل مسجدجامعي وزير فرهنگ و ارشاد وقت به ديدن او رفت و وقتي فهميد بعد از 30 سال تدريس و تحقيق هيچ درآمدي ندارد ماهانه 120 هزار تومان برايش مقرر كرد كه تا آخر عمر با آن ساخت و شايد...
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پيامي ضمن درگذشت محمدمهدي فولادوند، گفت: فولادوند در عرصه قرآني سترگ خوش درخشيد و توشه پرباري از اين دنياي خاكي و فاني اندوخت. ديروز صبح همچنين احمد مسجدجامعي، رئيس موزه ملي قرآن در خانه محمدمهدي فولادوند حاضر شد و به بازماندگان وي تسليت گفت. همچنين قرار است روز جمعه مراسم يادبودي براي وي برگزار شود. حامد فولادوند فرزند ارشد وي به فارس گفت: مراسم تشييع پيكر پدرش فردا ساعت 9 صبح از مقابل خبرگزاري قرآني واقع در در خيابان بزرگمهر، شماره 97 برگزار ميشود. پيكر فولادوند در قبرستان ابنبابويه شهرري به خاك سپرده ميشود.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]