تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827896048




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شخصيت‌هاي‌مذهبي؛ سبقت‌سينما ‌و‌ تلويزيون‌ از‌ ادبيات‌/5 حسن‌بيگي: واقعيت و خيال در داستان‌هاي ديني منافي هم نيستند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شخصيت‌هاي‌مذهبي؛ سبقت‌سينما ‌و‌ تلويزيون‌ از‌ ادبيات‌/5 حسن‌بيگي: واقعيت و خيال در داستان‌هاي ديني منافي هم نيستند
خبرگزاري فارس: نويسنده رمان «محمد» معتقد است كه واقعيت‌مداري و خيال‌انگيزي در داستان‌هاي ديني منافاتي با هم ندارند.


به گزارش خبرنگار فارس، ابراهيم حسن‌بيگي، نويسنده، با ارسال يادداشتي اختصاصي، ديدگاه‌هاي خود را پيرامون «خيال‌انگيزي و واقعيت‌مداري در داستان‌هاي ديني» مطرح كرد.
وي در اين يادداشت، مي‌گويد كه تشخيص مرز بين واقعيت و تخيل در يك اثر داستاني، به سختي امكان‌پذير است و حتي گاهي نويسندگان هم فراموش مي‌كنند در آنچه نوشته‌اند چه بخش‌هايي خيال آن‌ها بوده و چه قسمت‌هايي واقعيت‌هاي به‌وقوع پيوسته! واقعيت اين است كه براي نويسنده و اثر داستاني او، خيال هم بخشي از واقعيت وجودي و ذات كاري او تلقي مي‌شود. واقعيت‌پذيري خيال همان نويسندگي است لذا نويسنده كسي است كه قادر باشد از امتزاج واقعيت و خيال اثر داستاني بسازد.
وي با طرح اين مقدمه مي‌پرسد كه آيا داستان‌هاي مذهبي كه بر محور شخصيت‌هاي ديني مثل پيامبران و امامان نوشته مي‌شوند و بالطبع بايد مستند بر مستندات تاريخي و سيره انبيا و امامان باشند از اين قاعده مستثني نيستند و سپس پاسخ مي‌دهد: اعتقاد من اين است كه نيستند، البته با اندكي ملاحظات و توانمندي.
نويسنده رمان «محمد» تأكيد مي‌كند: ما بيش از 30 سال تجربه داستان و قصه‌نويسي ديني داريم و تقريباً همه موضوعات و رويدادهاي ديني از قصه‌هاي قرآن گرفته تا زندگي انبيا و امامان و اولياي خدا را نوشته‌ايم و ديگر بر كسي پوشيده نيست كه ما طي اين سال‌ها كه نوشته‌ايم و آن‌چه كه نوشته‌ايم، داستان خوب ديني بوده است.
حسن‌بيگي با بيان اين‌كه بسياري از نويسندگان داستان‌هاي ديني به صورت دلايل واهي نقش كارساز و تأثيرگذار تخيل را در اين نوع نوشته‌ها ناديده مي‌گيرند، بيان مي‌دارد: آن‌ها به‌جاي داستان، قصه و يا زندگينامه داستاني مي‌نويسند، اما واژه داستان را به آن اطلاق مي‌كنند. وي با صراحت اظهار مي‌كند كه نويسندگان داستان‌هاي ديني قادرند با حفظ واقعيت شأن و مقام و حتي سيره پيامبران و امامان، مروري پر از خيال به اين ساحت مقدس داشته باشند؛ مشروط به اينكه نويسنده معناي شأن و مقام پيامبران و امامان را بداند و آگاهانه به اين ساحت مقدس قدم بگذارند.
نويسنده مجموعه داستان «شته‌ها و شكوفه‌ها» به ذكر مثال‌هايي از حوزه سينما و تلويزيون مي پردازد و مي‌گويد كه ميرباقري در سريال امام علي (ع) چنين مروري داشت و بدون اين‌كه حقيقت و واقعيت امر را فداي تخيل كند، تخيل داستا‌ن‌پردازي خود را در اختيار آن واقعيت قرار داد و يا مرحوم علي حاتمي در ورود به تاريخ معاصر ايران هرگز تخيل خود را كنار نمي‌گذاشت و تاريخ را هم ناديده نمي‌گرفت و هميشه در برابر معترضان تاريخ‌نگر، مي‌گفت كه من مورخ نيستم و هنرمندم و از نگاه هنر به تاريخ مي‌نگرم.
به گفته حسن‌بيگي علت اينكه اغلب نويسندگان ديني‌نويس ما به جاي داستان، قصه و يا زندگي‌نامه داستاني مي‌نويسند، پرهيز از به‌ كارگيري تخيل و نگاه غير هنرمندانه آن‌ها به موضوعات ديني است و نام اين كار خود را نيز پايبندي به تاريخ مي‌گذارند؛ به‌گونه‌اي كه انگار مورخ‌اند تا نويسنده.
وي اضافه مي‌كند كه نويسنده اگر توانا باشد، تاريخ و دين را هم خوب بشناسند و خود متدين باشد واهمه‌اي براي نوشتن رمان درباره پيامبران و امامان نخواهد داشت. اما اگر نويسنده بترسد، و با اين ترس بنويسد اثرش نه يك داستان بلكه تاريخ و زندگينامه‌اي خواهد بود كه كمي رنگ و لعاب روايت داستاني به خود گرفته است.
حسن‌بيگي خاطرنشان ميكند: نويسنده توانا و متدين قادر است رماني درباره امام و پيامبر بنويسد كه خوانندگان كتاب هرگز نخواهند توانست مرز بين خيال و واقعيت را تشخيص دهند. حفظ شأن، مقام و منزلت و مستندات تاريخي مي‌تواند ملاك نوشتن نويسنده قرار گيرد. لذا واقعيت‌مداري و خيال‌انگيزي در داستان‌هاي ديني منافاتي با هم ندارند.
انتهاي پيام/ش
 چهارشنبه 16 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن