واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وعده وزارت نفت براي راهاندازي جايگاههاي سيار عرضه بنزين تا 2هفته ديگر در تهران؛سرگرداني مديران نفتي در ترافيك پمپبنزينها
گروه اقتصاد: سرگرداني دارندگان وسايل نقليه در جايگاههاي سوختگيري به دنبال قطعي برق در شهر شكل گستردهاي به خود گرفته بهطوري كه براي دريافت بنزين بيش از يك ساعت وقت بايد صرف معطلي در جايگاههاي بنزين كرد. اين روزها صفهاي طولاني بنزين حتي هشدار نمايندگان مجلس را نيز در برداشته بهطوري كه چندي پيش غلامعلي حدادعادل نماينده مجلس به وزير نفت هشدار داد تا براي برطرف كردن گره كور مشكل بنزين اقدامي جدي به عمل آورد.
اما با وجود اين هشدارها نعمتزاده، مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي وجود صفهاي طولاني بنزين را انكار ميكند و معتقد است كه چنين صفهايي وجود ندارد. از سوي ديگر رويانيان نيز با وجود اينكه هنوز اقدامي براي كاهش صفهاي بنزين صورت نگرفته از كاهش 40 درصدي شلوغي پمپهاي بنزين خبر داد.
نعمتزاده تنها مشكل را ناشي از قطعي برق ميداند و اعلام ميكند كه براي رفع اين مشكل نيز وزارت نفت وام 10 ميليون توماني در نظر گرفته كه در اختيار جايگاهداران بخش خصوصي قرار ميدهد تا با اين وام به تهيه و خريد ژنراتورهاي موردنياز جايگاهها اقدام كنند. اين اقدام وزارت نفت در حالي صورت ميگيرد كه پيش از اين جايگاهداران از مشكل واردات ژنراتورهاي مورد نياز جايگاهها و مجهز نبودن 50 درصد از جايگاههاي سوخت به ژنراتور هشدار داده بودند.
اما نعمتزاده همچنين از راهكار موقتي وزارت نفت براي حل مشكلات پمپهاي بنزين و احداث جايگاههاي سيار براي ارائه بنزين نيز خبر ميدهد و اعلام ميكند كه اين اقدام مشكلات تامين بنزين در شهر تهران را تا 20 روز آينده برطرف خواهد كرد.
اين در حالي است كه مدير شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي منطقه تهران اوايل مرداد در اينباره گفته بود كه در يك برنامه كوتاهمدت براي رفع مشكل كمبود زمين، اقدام به خريد 22 جايگاه سيار كردهايم كه تاكنون 5 جايگاه نصب شده و جايگاههاي باقيمانده نيز تا 10 روز آينده تجهيز و راهاندازي ميشود. اما اكنون در نيمهمرداد ماه نيز همچنان با مشكل صفهاي طولاني پمپ بنزين مواجه هستيم و گويا اين مشكل نيز مانند تدابير ديگر وزارت نفت براي كاهش مصرف سوخت بدون نتيجه باقي خواهد ماند و صفهاي طولاني بنزين نيز مشكل جديدي است كه شهروندان تهراني بايد بهگونهاي با آن كنار بيايند.
افزايش روزافزون صفهاي پمپبنزين همزمان با افزايش خاموشي در شهر اين روزها به گره كوري تبديل شده كه نه وزارت نفت و نه ستاد حملونقل شهري تاكنون موفق به ارائه راهحلي براي رفع اين مشكل نشدهاند. هر چند رويانيان از كاهش 40درصدي شلوغي پمپبنزينها خبر ميدهد اما صفهايي كه از زمان آغاز سهميهبندي بنزين شروع شده، تابستان امسال همزمان با خاموشيهاي گسترده در شهر به شكل غيرقابل باوري افزايش يافته است.نعمتزاده نيز به راحتي شلوغي پمپبنزينها را تكذيب ميكند و به صراحت ميگويد كه ما شلوغياي در جايگاههاي سوخت مشاهده نميكنيم.
اگرچه مدير شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي اوايل مرداد اظهار كرده بود در يك برنامه كوتاهمدت براي رفع مشكل كمبود زمين، اقدام به خريد 22 جايگاه سيار كردهايم كه تاكنون پنج جايگاه نصب شده و جايگاههاي باقيمانده نيز تا 10 روز آينده تجهيز و راهاندازي ميشود، اما اكنون كه در نيمه مردادماه به سر ميبريم مشاهده ميكنيم كه اقدامي جدي براي رفع اين مشكل صورت نگرفته و همچنان همزمان با خاموشي در هر منطقه پمپهاي سوخت آن منطقه نيز با خاموشي مواجه ميشوند و از ارائه خدمات به دارندگان وسايلنقليه خودداري ميكنند.
با اين وجود باز هم نعمتزاده كه در راس شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي قرار دارد بار ديگر از تصميم اين شركت براي احداث جايگاههاي سيار توزيع بنزين تا 20 روز آينده خبر داد. وي همچنين از وام 10 ميليون توماني به جايگاههاي سوخت خبر داد و اعلام كرد: به جايگاههاي خصوصي بخشنامه شده كه از ژنراتور برق استفاده كنند و براي هر جايگاه 10 ميليون تومان به صورت قرضالحسنه در نظر گرفته شده كه بازپرداخت آن 60 ماهه 55 ساله) خواهد بود.
وي نيز همچون وزير نفت كه پيش از اين از سوي حدادعادل رئيس سابق مجلس شوراي اسلامي در مورد شلوغي پمپبنزينها به وزير نفت تذكر كتبي دريافت كرده بود اين مشكلات را ناشي از نبود پمپهاي بنزين با توجه به نياز كشور عنوان كرد و بر همين اساس نعمتزاده در بيان دلايل خود در مورد چرايي مشكلات دريافت سوخت اظهار داشت طي 30 سال گذشته تعداد پمپهايي كه فعاليت آنها متوقف شده بيشتر از تعداد پمپهاي ساخته شده در كشور است.
البته مديرعامل شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي بهكارگيري پمپهاي سيار براي ارائه بنزين را نيز مشكلگشا نميداند و معتقد است اين راهكار ميتواند به عنوان مسكني موقتي عمل كند.
به گفته وي، اين جايگاهها به صورت كانكس (اتاقك فلزي) خريداري شدهاند كه تاكنون 22 دستگاه را تحويل گرفتهايم. هر كانكس دو نازل و يك تلمبهدارد و در مجموع 22 دستگاه شامل 44 نازل ميشود كه البته اين روند مشكلگشا نيست، ولي در كوتاهمدت كمك ميكند كه ظرفيت سوختگيري افزايش پيدا كند و در واقع نياز داريم تا تعداد جايگاههاي سوختگيري در كشور را صد درصد افزايش دهيم.
وي تعداد جايگاههاي مورد نياز در كشور را دو برابر ميزان كنوني دانست و تصريح كرد: به دليل گراني زمين و بالا بودن هزينههاي سرمايهگذاري ساخت جايگاه، از يك سو بخش خصوصي از اين موضوع استقبال نميكند و از سوي ديگر شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي نيز بنا بر سياستهاي دولت مجاز به سرمايهگذاري نيست و تا رفع اين مشكل و ايجاد تسهيلات بيشتر براي بخش خصوصي يا دريافت مجوز ساخت براي شركتپالايش و پخش، تصميم گرفته شد براي سوخترساني مطلوبتر از اين جايگاههاي سيار استفاده شود.
در اين بين اما رويانيان رئيس ستاد حملونقل و مديريت مصرف سوخت نيز از عادي شدن صفهاي طويل پمپبنزينها خبر داد و اظهار داشت كه بر اساس اين طرح ويژه تامين سوخت در كشور تمام جايگاههاي عرضه بنزين تا پايان هفته داراي ژنراتور برق شوند تا در زمان قطعي برق، مشكلي براي آنها ايجاد نشود.
اين در حالي است كه پيش از اين بيژن حاج محمدرضا رئيس انجمن جايگاهداران بنزين در گفتوگو با اعتماد ملي از نبود امكانات براي جلوگيري از قطعي برق در 50 درصد جايگاههاي پمپبنزين در كشور خبر داده و اعلام كرده بود كه با درخواست اين انجمن وامي از سوي وزارت نفت براي وارد كردن ژنراتورهاي مورد نياز به منظور تامين برق پمپهاي سوخت در نظر گرفته شده كه اين وام تاكنون مورد تصويب قرار نگرفته و رقمي براي اين امر اختصاص نيافته است. هرچند به گفته وي در صورت اختصاص اين مبلغ نيز با مشكلاتي براي واردات ژنراتورهاي مورد نياز از كشورهاي اروپايي مواجه خواهيم بود. همين امر سبب شد با وجود مشكلاتي كه در زمينه كمبود جايگاههاي مورد نياز براي تامين بنزين وجود دارد قطعي برق نيز مشكلات جديدي را ايجاد كند و به اين ترتيب گره كور بنزين كه اين روزها در اوج مصرف تا ميزان 73 ميليون ليتر در روز نيز رسيده است بيش از گذشته نمايان شود.
هر چند در اين ميان نميتوان نبود هماهنگي ميان وزارتخانههاي مربوطه را نيز در نظر نگرفت، چراكه همزمان با آغاز فصل گرما و وقوع خاموشيها در كشور وزارت نفت از هماهنگي ميان خود و وزارت نيرو براي جلوگيري از خاموشي پمپهاي سوخت خبر داده بود، اما با وجود گذشت بيش از دو ماه از خاموشيهاي برنامهريزي شده در كشور همچنان شاهد وجود مشكلات پمپهاي بنزين در زمان خاموشي و توقف سوختگيري از سوي پمپبنزينها هستيم.
هر چند وزارت نفت از تدابيري كوتاهمدت براي رفع مشكل پمپهاي سوخت در كشور خبر ميدهد، اما تا چه مدت ميتوان به جاي احداث جايگاههاي جديد به فكر حل مشكلات در كوتاهمدت بود، زيرا مسلم است كه ايجاد جايگاههاي سيار در كشور نميتواند براي مدت طولاني مشكلگشا باشد و در نهايت بدون ايجاد جايگاههاي جديد در كشور نميتوانيم شاهد رفع مشكلات مربوط به سوختگيري در كشور باشيم كه البته اين امر نيز همچون بسياري از موارد ديگر به نبود مديريت صحيح و كارآمد در بدنه وزارت نفت باز ميگردد. البته نبود اين مديريت را پيش از اين و در زمان استفاده از كارت هوشمند سوخت نيز شاهد بوديم، چراكه در آن زمان نيز كاهش مصرف بنزين مهمترين دليل استفاده از كارت سوخت عنوان شد اما با وجود گذشت بيش از يكسال از اجراي طرح هر روز شاهد روند افزايشي مصرف بنزين و نيز نياز به واردات بيشتر بنزين به كشور بودهايم بهطوري كه براي امسال 8 ميليارد دلار براي واردات بنزين در نظر گرفته شده است كه خود نشاندهنده شكست تدابير مقامات نفتي براي كاهش مصرف بنزين در كشور بوده و اين بار نيز مسلم است كه با تجهيز جايگاههاي بنزين به سيستم برق اضطراري يا استفاده از جايگاههاي سيار سوخت در كشور نميتوان مشكل بنزين را برطرف كرد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]