واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: سخنگوي قوه قضاييه: 8 متهم پرونده پاليزدار آزاد شدند توقف اجراي تمام احكام سنگسار
سخنگوي قوه قضاييه اصل لايحه حمايت از خانواده كه كليات آن در مجلس به تصويب رسيد را دقيق، جامع و متناسب برشمرد كه مورد وفاق جامعه حقوقي است اما در عين حال نسبت به دو ماده مورد بحث 23 و 25 ابراز اميدواري كرد كه با تشخيص مجلس در صورت ضرورت حذف شود. دكتر عليرضا جمشيدي در نشست خبري اين هفته در جمع خبرنگاران با اشاره به زمان بندي براي رسيدگي به پرونده ها، اظهار كرد: نزديك به دو ماه آينده 1500 عنوان مجرمانه و حدود 400 دعواي حقوقي زمان بندي خواهد شد و در اختيار مردم قرار خواهد گرفت. جمشيدي با اشاره به بخشنامه رئيس قوه قضاييه مورخ 19/4/87 درباره تعيين تكليف پرونده هايي كه قبل از سال 86 به قوه قضاييه واصل شده، گفت: شايد مهمترين قسمت اين بخشنامه اين است كه بايد براي همه پرونده ها ظرف مدت سه ماه راي صادر شود در اين رابطه قضات موظف شده راي پرونده را صادر و در مواردي كه پرونده منتهي به صدور راي نشده علل را در پرونده منعكس كنند.
رفع ممنوعيت از هزار نفر از افراد ممنوع المعامله
جمشيدي با اعلام اين كه از حدود 4 هزار نفر ممنوع المعامله كه ممنوع الخروج نيز بوده اندگفت كه تاكنون از هزار نفر رفع ممنوعيت به عمل آمده است. سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه شنيده مي شود سياست قوه قضاييه اجرا نشدن مجازات هايي از قبيل سنگسار، قطع دست و... است اما عملا در لايحه مجازات اسلامي اين موارد پيش بيني شده، گفت: آخرين نسخه لايحه مربوط به مجازات اسلامي كه اصلاحات فراواني بر روي آن انجام شده است، روز گذشته از سوي رئيس قوه قضاييه به اعضاي كميسيون قضايي مجلس شوراي اسلامي داده شد كه اين مسايل در آن مطرح نيست. وي خطاب به خبرنگار سوال كننده با بيان اين كه لطفا به نسخه اصيل مجددا مراجعه كنيد، يادآور شد: حكم سنگسار افرادي كه صادر شده، در دو مورد مشمول عفو رهبري قرار گرفت و مجازات آن تبديل به حدود ده سال حبس شد; هم چنين در دو مورد ديگر نيز مجازات آنها به شلاق تبديل شد به دليل اين كه در مراجع تجديدنظر حكم مغاير تشخيص داده شد. مواردي نيز تقاضاي عفو شده كه در كميسيون عفو مطرح است. حكم در مورد تمام كساني كه نسبت به آنها صادر شده، موقوف الاجراست. جمشيدي در مورد لايحه حمايت از خانواده نيز گفت: لايحه اي بسيار خوب در قوه قضاييه تنظيم و از تجميع قوانين مختلف تشكيل و ارايه شد. حمايت از زن، كيان خانواده و كودكان از نكات برجسته اين لايحه است. وي با بيان اين كه وفاق جامعه حقوقي در مورد اين لايحه وجود دارد، ادامه داد: عمدتا بحث بر روي دو ماده 23 و 25 اين لايحه است كه اين دو ماده را قوه ارايه نكرد و در دولت اضافه شد كه اميدواريم با تشخيص مجلس در صورت ضرورت حذف شود البته اصل لايحه، جامع، قوي و متناسب است.
آزادي 8 متهم پرونده پاليزدار
سخنگوي قوه قضاييه در مواجهه با پرسش خبرنگاران در رابطه با پرونده پاليزدار با بيان اين كه اين پرونده كماكان در حال رسيدگي است، اظهار داشت: از 17 نفر از متهمان تحقيقات مقدماتي به عمل آمد، 9 نفر در بازداشت به سر مي برند و بقيه با صدور قرار متناسب آزاد شده اند. در رابطه با بخشي كه مربوط به مجلس است خوشبختانه همكاري خوبي با مجلس داشتيم و دو نفر از نمايندگان اطلاعاتشان را در اختيار بازپرس قرار داده اند و اميدواريم به زودي شاهد صدور كيفرخواست اين پرونده و ارسال آن به دادگاه باشيم.خبرنگاري با اشاره به بازداشت مدير كل روابط عمومي و حوزه رياست بازرسي كل كشور از سخنگوي قوه قضاييه سوال كرد كه اگر اين فرد پرونده هايي را در اختيار پاليزدار قرار داده يا با دستور مافوق بوده يا با توجه به برگه اي كه پاليزدار از سوي نمايندگان مجلس نشان داده است در اين رابطه توضيح دهيد كه جمشيدي پاسخ داد: بنده دليل قاضي را نمي دانم كه چرا بازداشت شده يا خير اين براساس تشخيص قاضي بوده است اگر ايشان اعتراضي دارند اعتراضش را حتما منعكس مي كند البته وي با قرار متناسب اكنون آزاد شده است.
بازداشت متهم برج هاي دوقلوي شيراز
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با متهم برج هاي دوقلوي شيراز، اظهار كرد: در رابطه با اين فرد اتهام ديگري غير از اتهام نخست در پرونده مطرح شد و به همين دليل بازداشت شد. وي با جعل، پروانه ساخت و ساز تهيه كرده و هم اكنون به دليل عدم توديع وثيقه در بازداشت به سر مي برد.
ماموريت وزارت اطلاعات براي گروگان گيري شرق
خبرنگار ديگري به گروگان گيري گروه جندالله اشاره كرد و گفت: چرا تاكنون ايران اقدام مناسبي در اين رابطه انجام نداده كه جمشيدي در پاسخ گفت: هيچ مرجع رسمي خبر اين كه تاكنون در اين مورد كسي كشته شده باشد را تاييد نكرده است. وزارت اطلاعات و نيروي انتظامي در اين رابطه ماموريت دارند تا اقدامات لازم را انجام دهند. رايزني هايي نيز با كشورهاي همسايه در اين رابطه صورت گرفته و اميدواريم هر چه زودتر اين افراد آزاد شوند. در ادامه نشست خبري سخنگوي قوه قضاييه، خبرنگاري با اشاره به بازداشت تعدادي از فعالان دانشجويي در برخي از شهرها، از جمشيدي خواست تا عناوين اتهامي و روند رسيدگي به پرونده آنها را بيان كند. جمشيدي در پاسخ گفت: جرايم عليه امنيت، تشويش اذهان عمومي، توهين و افترا عناوين اتهامي است كه از سوي دادسرا در رابطه با اين افراد بيان شده است. دانشجويان نيز همانند ديگر افراد در رابطه با پرونده هايشان تفهيم اتهام شده و قرارهاي لازم براي آنان صادر مي شود و در صورتي كه نظر بر مجرميت آنها باشد به دادگاه معرفي مي شوند. به گزارش ايسنا، خبرنگاري با بيان اين كه شنيده مي شود حكم اعدام دو نفر از اعضاي باند علي ميكروب صادر شده اما اخيرا شايعه شده كه اين دو آزاد هستند، از سخنگوي قوه قضاييه خواستار توضيح شد كه وي پاسخ داد: بر اساس گفته دادستان تهران، وي آزاد نشده و در بازداشت به سر مي برد.
پرونده بني يعقوب به تهران احاله شده
وي در رابطه با پرونده زهرا بني يعقوب نيز اظهار داشت: اين پرونده با نظر ديوان عالي كشور به دادگستري تهران احاله شده و مجددا پرونده رسيدگي مي شود. درخواست اولياي دم نيز واصل شده است. خبرنگاري درباره اعدام يعقوب ميرنهاد از سخنگوي قوه قضاييه سوال كرد كه وي پاسخ داد: اتهام اين فرد محاربه، افساد في الارض، تشكيل يك باند و همكاري با گروه عبدالمالك ريگي عنوان شده است.
بازداشت متهم پرونده كودك آزاري در زنجان
معاون حقوقي و توسعه قضايي قوه قضاييه در توضيح پرونده دلخراش كودك آزاري در زنجان با اظهار تاسف از وقوع چنين حادثه اي، گفت: همين جا از مسئولان بهزيستي درخواست مي كنم تا نظارت هاي خود را جدي تر كنند. اين حادثه زماني اتفاق مي افتد كه مربي آن مركز خارج شده و فرد خدمتكار دو كودك را مورد آزار و اذيت قرار مي دهد. اين فرد هم اكنون در بازداشت به سر مي برد. البته اين مورد قصوري است و بهتر بود كه خود بهزيستي اين خبر را مي داد. جمشيدي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره حمايت فرقه بهاييون از شيرين عبادي گفت: وي خود وكيل است و نيازي به دفاع ندارد!
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]