واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ربابه شیخ الاسلام افزود: متاسفانه موضوع تغذیه و غذای سالم در محیط کار هیچ متولی خاصی در کشور ندارد، همین امر سبب شده تا سلامت و ایمنی غذایی که درون یا بیرون سازمانها و شرکتها تولید و عرضه می شود با وجود اهمیت کیفیت آن برای حفظ و ارتقای سلامت کارکنان اغلب درست و مطابق با موازین سلامت و در نهایت استانداردهای از پیش تدوین شده نباشد.
وی با اشاره به اینکه دومین همایش تغذیه و غذای سالم در محیط کار با هدف ارتباط بین تولید کنندگان محصولات صنایع غذایی سلامت محور با تصمیم گیرندگان تامین غذای کارکنان برپا می شود، ارتقای فرهنگ غذا و تغذیه ای مناسب با نیازهای واقعی محیط کار را به منظور اتخاذ مناسب ترین رفتارها و عادتهای تغذیه ای در ارتقای سلامت کارکنان ادارات دولتی، کارخانه ها، شرکتهای خصوصی، سرباز خانه ها و افرادی که حداقل یک وعده غذای خود را بیرون از منزل و در محیط کار صرف می کنند از دیگر اهداف این همایش برشمرد.
این متخصص علوم تغذیه یادآور شد: همایش تغذیه و غذای سالم در محیط کار که با حمایت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، موسسات و انجمنهای مرتبط در هفتم و هشتم اسفند ماه امسال در مرکز همایشهای رازی در تهران بر پا شود در نظر دارد تا چالشهای تغذیه ای و غذای سالم در محیط کار را به عنوان یکی از محورهای این همایش مورد بحث و هم اندیشی متخصصان قرار دهد.
شیخ الاسلام در این مورد گفت: نگاه تولید کنندگان غذا در محیط های جمعی اغلب بر اساس سلیقه افرادی که در آن محیط غذا صرف می کنند معطوف بوده، اغلب طعم، میزان غذا و نوع مواد اولیه بر اساس استانداردهای مشخصی نیست. آثار متقابل تغذیه بر بیماری های شغلی و مزمن از دیگر محورهای این همایش عنوان شده است.
به عقیده دبیر همایش تغذیه و غذای سالم در محیط کار، شاید سلیقه سرآشپز در یک محیط کار موجب شود، کارکنان بعد از چند ماه همگی به افزایش کلسترول یا چاقی مبتلا شوند. متاسفانه زمینه های فرهنگی خصوصا در محیط های کارگری توجه به میزان و حجم غذا دارد و چون اغلب روزها برنج یکی از انواع غذاهایی است که سرو می شود و افراد غذای چرب را هم بیشتر می پسندند، ممکن است بعضی از افراد مستعد در این زیاده خواری ها مبتلا به بیماری هایی شوند که موجب پرداخت هزینه های سنگینی برای کنترل بیماری شود، حتی ممکن است این غفلت از کار افتادگی و زود مرگی را به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی همایش تغذیه و غذای سالم در محیط کار، توجه دادن متولیان سلامت به تغذیه مناسب در محیط کار عنوان شده است محیطی که اقتصاد کشور را می چرخاند و هر گونه بی توجهی می تواند، کارکنان و کارگران ماهر را از چرخه فعالیت سازنده دور کرده از کار افتادگی و معلولیت کارکنان را به دنبال داشته باشد.
شیخ الاسلام در ادامه افزود: برگزار کنندگان این همایش با دعوت از استادان برگزیده ارتقای سلامت، تغذیه، بهداشت حرفه ای و پزشکان، قصد دارند به ارائه آخرین دستاوردهای علمی پرداخته و با برگزاری کارگاه های تخصصی مرتبط با محورهای همایش به ایجاد فضای لازم به منظور بیان تجریبات موفق در تغذیه مناسب کارکنان در محیط های کاری بپردازند.
وی گفت: کارشناسان سلامت و بهداشت محیط و کارشناسان تغذیه در مکانهای عمومی، مسئولان خانه های بهداشت کارگری در کارخانه ها و مدیران خرید مواد غذایی، رفاه و پشتیبانی و مسوولان مالی کارخانه ها و ادارات که معمولا مسئول انعقاد قرارداد با تولید کنندگان غذا برای این محیط ها هستند و همچنین کارشناسان نظارت بر اماکن تولید غذا و حتی نمایندگان کارکنان و کارگران، مخاطبان این همایش را تشکیل می دهند. آموزش و فرهنگ سازی در ارتقای سلامت تغذیه ای کارکنان از دیگر محورهای این همایش عنوان شده است. شیخ الاسلام با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در ایران یادآور شد: تغذیه نامناسب و بی تحرکی موجب افزایش وزن، چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون در کارکنان شده و در اغلب موارد میزان بروز و شیوع این بیماریها در جمعیت کارگری بالاتر از سایر گروهها دیده شده است. وی گفت: متاسفانه تعداد زیادی از تولید کنندگان یا به عبارتی شرکتهایی که مجوز این کار را گرفته اند، تخصصی در این رشته ندارند. این در حالی است که مجوز این موسسات باید توسط وزارت بهداشت تامین شود و قبل از شروع به کار باید دوره های آموزشی لازم را بگذرانند. جلب همکاری سازمانها و ابزار اطلاع رسانی از استراتژیهای عمده همایش فوق است. به گفته دبیر همایش تغذیه و غذای سالم در محیط کار، متاسفانه ما برای یک جعبه دستمال کاغذی استاندارد داریم، ولی برای تولید کنندگان غذا که با روشها و موقعیتهای گوناگون حتی در دکه های کوچک، منزل، خیابان و... غذا تولید کرده به فروش می رسانند نه استانداردی داریم، نه طبقه بندی از نظر کار کیفی و نه متاسفانه نظارت مطلوب. وی علت عمده شیوع بیماریهای غیر واگیر را ناشی از بی توجهی به این قبیل موارد دانست. دومین همایش "تغذیه و غذای سالم در محیط کار" با هدف ارتقای فرهنگ غذا و تغذیه ای متناسب با نیازهای واقعی محیط کار هفتم و هشتم اسفند ماه امسال در تهران بر پا می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]