واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تامين نياز مالي صنعت دام و طيور ، سياست وزارت جهادكشاورزي است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي با تشريح سياست هاي حمايتي دولت از صنعت دام و طيور، تامين نهاده هاي يارانه دار، خريد محصولات مازاد توسط دولت،تامين نقدينگي مورد نياز صنعت دام و طيور و تامين زيرساخت ها را ازجمله اين سياست ها برشمرد.
مهندس "سيدنظام الدين سجادي" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاراقتصادي ايرنا، با بيان آنكه دولت امسال آن بخش از نهاده هاي مورد نياز توليدكنندگان صنعت دام و طيور را كه توسط خود آنان قابل تامين نيست، فراهم مي كند، گفت: در اين خصوص دولت امسال ميزان ذخيره سازي نهاده هاي مورد نياز صنعت دام و طيور را با توجه به خشكسالي افزايش داده است.
وي پيش بيني كرد: امسال حدود چهار ميليون تن نهاده هاي مختلف براي تنظيم بازار ذخيره و تا پايان سال بين دامداران توزيع شود.
اين مقام مسئول به عنوان مثال از ذخيره سازي جو نام برد و اظهار داشت: با وجود آنكه اكنون فصل توزيع جو نيست ،اما وزارت جهاد كشاورزي با ذخيره سازي بموقع، هم اكنون توزيع جو يارانه دار را بين دامداران آغاز كرده و در مرحله نخست، توزيع 150 هزار تن جو را با پرداخت يكهزار ريال يارانه به ازاي هر كيلوگرم جو به استان ها ابلاغ كرده است.
سجادي تصريح كرد: به محض توزيع كامل جو اختصاص داده شده، سهميه بعدي جو يارانه دار نيز براي توزيع در استان ها ابلاغ خواهد شد و تلاش وزارت جهاد كشاورزي بر اين است كه تا پايان امسال هيچ كمبودي در بازار جو احساس نشود.
به گفته وي، وزارت جهاد كشاورزي درخصوص ذخيره سازي و توزيع ذرت، كنجاله سويا و ساير نهاده هاي مورد نياز صنعت طيور نيز همين روش را دنبال خواهد كرد و بخشي از خريدها نيز در اين خصوص انجام گرفته ،ضمن آنكه توزيع كنسانتره يارانه دار نيز در كشور آغاز شده است.
وي بخش ديگري از سياست هاي حمايتي دولت از توليدكنندگان صنعت دام و طيور را مربوط به حمايت هاي تسهيلات بانكي به منظور تامين نقدينگي هزينه هاي جاري توليدكنندگان دانست و اظهار داشت: دولت واقعا امسال در اين خصوص سنگ تمام گذاشته و 18 تريليون ريال نقدينگي را براي زيربخش دامپروري و طيور تصويب كرده است.
معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي افزود: هشت تريليون ريال از اين ميزان به تامين نقدينگي فعالان صنعت طيور، چهار تريليون ريال به توليدكنندگان گوشت قرمز و شش تريليون ريال نيز به توليدكنندگان شير خام اختصاص دارد.
وي با اين حال از سامانه بانكي به دليل تاخير در پرداخت تسهيلات مورد نياز براي تامين نقدينگي فعالان صنعت دام و طيور انتقاد كرد و گفت: اين تاخير در شرايطي صورت گرفته است كه دولت منابع مالي مورد نياز براي پرداخت اين تسهيلات را تامين و به سامانه بانكي ابلاغ كرده است.
وي بزرگترين مشكل كنوني توليدكنندگان صنعت دام و طيور را فقدان نقدينگي لازم براي تامين هزينه هاي جاري و عدم همكاري سامانه بانكي براي رفع اين مشكل خواند و اظهار داشت: بانك مركزي و سامانه بانكي براي رفع اين مشكل بايد سريعتر وارد عمل شوند.
وي با بيان آنكه مهلت سه هفته اي تامين شده براي بانك مركزي و سامانه بانكي جهت تعيين بانك هاي عامل و توزيع استاني تسهيلات سپري شده ، اما تاكنون اقدامي صورت نگرفته است، ابراز اميدواري كرد: سامانه بانكي با توجه به تاكيد و نامه اخير رييس جمهوري به رييس كل بانك مركزي درخصوص روان سازي پرداخت تسهيلات بانكي، مشكل موجود را برطرف كند.
سجادي در ادامه بخش ديگري از سياست هاي حمايتي دولت از صنعت دام و طيور را شامل حمايتهاي آموزشي و ترويجي، فعاليتهاي زيربنايي و اصلاح نژاد دام و افزايش بهره وري در صنعت طيور و دامهاي شيري و گوشتي دانست و گفت: پروژه هاي زيادي در اين خصوص در سطح كشور اجرا مي شود.
وي همچنين خريد محصولات و فرآورده هاي دام و طيور از توليدكنندگان توسط دولت را بخش ديگري از سياست هاي حمايتي دولت از فعالان زيربخش دام و طيور اعلام و تصريح كرد: دولت آماده است هر ميزان محصول مازاد توليدكنندگان را به قيمت مناسب از آنان خريداري كند.
معاون وزارت جهادكشاورزي قيمت خريد هر كيلوگرم گوشت لاشه گوساله را 45 هزار ريال، گوشت كارت گرفته را 61 هزار ريال، گوشت مرغ زنده تحويل درب مرغداري را 15 هزار و 700 ريال، گوشت مرغ منجمد را 24 هزار و 500 ريال و تخم مرغ تحويل درب مرغداري را 11 هزار ريال اعلام كرد.
به گفته سجادي، دولت به جز شير خام كه امكان نگهداري آن را ندارد، آماده است ساير محصولات و فرآورده هاي دامي را با قيمت هاي يادشده از فعالان صنعت دام و طيور خريداري كند.
اقتصام ** 9134** 1557
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]