واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نمايندگان مردم در گفت وگو با «ايران» تأكيد كردند ۳ گزينه مناسبتلقى مجلس از وزراى پيشنهادى
گروه سياسى - نمايندگان مجلس شوراى اسلامى در حالى امروز در دو نوبت كارى صبح و عصر، صلاحيت گزينه هاى پيشنهادى رئيس جمهور براى وزارتخانه هاى كشور، راه و ترابرى و امور اقتصادى و دارايى را بررسى مى كنند كه در دو روز گذشته در جلسات متعدد كميسيونى، مجامع استانى و فراكسيونى به سنجش برنامه ها و سوابق آنها پرداخته اند و اكنون مى توانند با آگاهى و شناخت كامل به وظيفه خود عمل كنند.
381312.jpg
با وجود انتشار برخى شايعات و ابهامات كه از زمان معرفى وزيران پيشنهادى تاكنون در محافل مختلف شاهد آن بوده ايم اما گويا شأن نمايندگى ملت و جايگاه مجلس نمى تواند محملى براى اثرگذارى بر اين گونه موارد باشد و براساس آنچه از اظهار نظرات و همچنين برآيند جلسات مجلس برمى آيد، نمايندگان به دنبال شناخت بيشتر و رفع ابهامات هستند و در نهايت رأى خود را به سبد اعتماد بر مبناى تشخيص مى ريزند نه در انبان شايعات.
بصيرت نمايندگان بالاتر از شايعات و جوسازى ها است
حجت الاسلام والمسلمين حسين ابراهيمى نماينده مردم بيرجند در گفت وگو با «ايران» بروز حساسيت درباره افرادى كه قرار است مسئوليت ها و پست هاى حساس را احراز كنند طبيعى مى داند و مى گويد: در اينگونه مواقع ممكن است عده اى به خاطر دوستى به مبالغه در اوصاف خوب افراد مبادرت كنند و عده اى بالعكس به خاطر مخالفت، القائات نادرستى داشته باشند اما خوشبختانه تفكر، بصيرت و واكاوى نمايندگان، فوق اين حرفهاست و قطعاً نمايندگان براساس معيارها و ملاك هاى شرعى و تخصصى تصميم مى گيرند.
ابراهيمى نماينده بيرجند، وزيران پيشنهادى را افرادى با تحصيلات و تجربيات مرتبط ارزيابى مى كند و بر اين مبنا مى گويد: به نظر مى رسد مجلس در ارزيابى نهايى به سه وزير پيشنهادى رأى مثبت دهد هرچند كه ممكن است آنها آراى متفاوتى كسب كنند.
طيبه صفايى نماينده مردم تهران نيز به خبرنگار «ايران» مى گويد: متأسفانه بروز شايعات بى پايه حول و حوش وزيران پيشنهادى موضوعى است كه باب شده كه روش غلطى است. او اشاره مى كند كه نمايندگان در آستانه رأى اعتماد به وزرا نياز به فضايى توأم با آرامش دارند و ادامه مى دهد: نمايندگان بايد در چنين فضايى به بررسى سوابق و برنامه هاى گزينه هاى پيشنهادى بپردازند و سؤالات و ابهامات خود را برطرف و در نهايت به جمع بندى دقيقى برسند. البته وى معتقد است كه چنين جوسازى هايى براى منحرف كردن مسير درست نمايندگان صورت مى گيرد اما نمايندگان تحت تأثير اين فضا تصميم گيرى نمى كنند.
البته نمايندگان بدون توجه به مواردى كه آنها را از مسير منحرف كند مشتاقانه در نشست ها حضور مى يابند و لحظاتى پرمشغله را براى ايفاى درست وظيفه نمايندگى سپرى مى كنند و در واقع از خلال همين نشست ها است كه سمت و سوى رأى خود را مى يابند. به گفته سيروس برنا بلداجى مخبر كميسيون اجتماعى مجلس كه به جلسه اين كميسيون با وزير پيشنهادى كشور اشاره مى كند، برگزارى اين نشست ها زمينه را براى رسيدن به اجماع بين نمايندگان فراهم مى كند.
ديروز نيز در ادامه همين نشست ها سه وزير پيشنهادى به كميسيون مرتبط و حتى غيرمرتبط با مسئوليت هاى در نظر گرفته شده، رفتند و سعى كردند با پاسخ به سؤالات و شفاف كردن فضا زمينه را براى اعتماد مجلس فراهم كنند.
وزيران پيشنهادى سوابق علمى و اجرايى مناسبى دارند
يك عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراى اسلامى نيز سوابق اجرايى و علمى وزيران پيشنهادى رئيس جمهور براى وزارتخانه هاى راه و ترابرى، امور اقتصادى و دارايى و كشور را مناسب و قابل توجه مى داند.
حسين گروسى نماينده شهريار در گفت وگو با ايرنا ادامه مى دهد: در جلساتى كه در كميسيون صنايع و معادن و همچنين مجمع نمايندگان استان تهران با اين افراد داشتيم، با ارزيابى از برنامه ها، اهداف و همچنين بررسى سوابق آنها، افراد معرفى شده را گزينه هاى مناسبى مى دانم.حميدرضا كاتوزيان، رئيس كميسيون انرژى مجلس نيز وزيران پيشنهادى را چنين ارزيابى مى كند: وزراى پيشنهادى از وزراى قبلى قوى تر هستند. آقاى كردان گزينه بسيار مناسبى با توجه به سوابق بسيار بالاى مديريتى براى وزارت كشور هستند. آقاى حسينى هم با توجه به تحصيلات و عملكردشان صلاحيت هاى لازم را براى وزارت اقتصاد دارند. آقاى بهبهانى هم كه هم تحصيلات و هم سابقه بسيار مناسبى در مورد وزارت راه دارند.
در همين حال شكور اكبرنژاد، نماينده مردم تبريز در مجلس شوراى اسلامى در ارزيابى خود از وزراى مجلس مى گويد: فضاى مجلس براى رأى اعتماد به وزيران پيشنهادى رئيس جمهور جهت تصدى وزارتخانه هاى امور اقتصادى و دارايى، كشور و راه و ترابرى از چند روز قبل بهتر شده است.
برخى نمايندگان نيز كه با نگاه ترديد به وزيران پيشنهادى مى نگريستند پس از اين نشست هاى مشترك بعضاً تغيير عقيده دادند. الياس نادران نماينده تهران در گفت وگو با فارس با بيان اين كه شمس الدين حسينى وزير پيشنهادى رئيس جمهور صبح ديروز در جلسه كميسيون اقتصادى مجلس حضور يافت، مى گويد: آقاى حسينى برنامه هاى خود را براى اداره وزارت اقتصاد و دارايى تشريح كرد كه پس از بررسى هاى لازم در مجموع نظر اعضاى كميسيون نسبت به ايشان مثبت است. اينجانب نيز پس از بررسى برنامه هاى آقاى حسينى نظر مثبتى به ايشان دارم.
اكثر اصولگرايان موافق وزيران پيشنهادى
با وجود آنكه گمانه زنى هايى درباره احتمال رأى خاموش مجلس و سكوت فراكسيون ها درباره رأى اعتماد صورت مى گرفت، فراكسيون ها اما فعالانه عمل كردند به گونه اى كه دو فراكسيون سياسى مطرح مجلس يعنى فراكسيون اصولگرايان (اكثريت) ديروز در نشست عمومى صلاحيت وزيران پيشنهادى را با حضور خود آنها بررسى كردند / فراكسيون اقليت نيز پيش از آن با نشستى مشابه سعى كرد به جمع بندى فراكسيونى برسد. محمدرضا ميرتاجدينى، با اشاره به جلسه ديروز فراكسيون اصولگرايان مى گويد: اكثر نمايندگان اصولگرا موافق وزيران پيشنهادى هستند.
نشست فراكسيون اقليت با سه وزير پيشنهادى نتايج مثبتى به همراه داشت
محمدرضا تابش عضو فراكسيون اقليت مجلس شوراى اسلامى در اين باره مى گويد:نشست مشترك فراكسيون اقليت با سه وزير پيشنهادى رئيس جمهورى براى تصدى وزارتخانه هاى راه و ترابرى، امور اقتصادى و دارايى و كشور جلسه اى خوب و دوستانه همراه با مباحث علمى و كارشناسى بود.
حمايت از دولت، اصل پذيرفته شده مجلس هشتم
رأى اعتماد نمايندگان به وزيران پيشنهادى رئيس جمهور از يك منظر آزمونى براى تعامل ميان دولت و مجلس نيز تلقى مى شود. در يك سو مرتضى تمدن مشاور رئيس جمهور بر وجود نگاه جامع نگر در انتخاب وزيران پيشنهادى تأكيد مى كند و در سوى ديگر نيز نمايندگان به مرور با پذيرش نتايج مثبت تغيير وزرا گويا بنايى بر مخالفت با آن نداشته و با دقت به بررسى گزينه هاى پيشنهادى مى پردازند.
ابراهيمى نماينده بيرجند مى گويد: ممكن است برخى بخواهند بحث ها به تقابل دولت و مجلس بينجامد اما نتيجه اين نخواهد شد چرا كه يكى از اصول پذيرفته شده از سوى مجلس هشتم برمبناى رهنمودهاى رهبر معظم انقلاب حمايت از دولت و تعامل برادرانه است. او مى گويد: چنانچه براى مجلس محرز شود كه رأى دادن به سه وزير پيشنهادى به تقويت دولت مى انجامد قطعاً به آنها رأى خواهد داد چرا كه به دنبال تقويت دولت است. طيبه صفايى، نماينده تهران نيز بر همين موضوع تأكيد مى كند و مى گويد: مجلس هشتم تابع مقام معظم رهبرى است و ايشان نيز در ابتداى راه، چشم انداز و نقشه راه مجلس را مشخص كردند و قطعاً نمايندگان بر همان مبنا تصميم مى گيرند و بدون توجه به جوسازى ها، شايعات و صرفاً بر مبناى بررسى دقيق و همچنين با در نظر گرفتن تقويت دولت رأى خواهند داد.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]