محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827934920
در خصوص سه وزير پيشنهاديمجلس هشتم امروز تصميم ميگيرد
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در خصوص سه وزير پيشنهاديمجلس هشتم امروز تصميم ميگيرد
دنياي اقتصاد- وزيران پيشنهادي امروز به همراه رييسجمهور براي اخذ راي اعتماد در حالي به مجلس ميآيند كه ظاهرا شرايط براي بدرقه هر سه نفر به وزارتخانههاي متبوعشان از سوي نمايندگان مهيا است. در مجموع از اظهارنظر نمايندگان چنين برميآيد كه مجلس قصد ندارد در اين مقوله وارد چالش جدي با دولت شود.
درباره وزيران پيشنهادي
مجلس امروز تصميم ميگيرد
بررسي صلاحيت وزيران معرفي شده
با حضور رييس جمهور و در دو نوبت صبح و بعدازظهر، امروز مجلس صلاحيت سه وزير پيشنهادي راه، كشور و اقتصاد و دارايي را بررسي ميكند. ميرتاجالديني در گفتوگو با ايسنا، بررسي برنامهها و صلاحيت وزيران پيشنهادي دولت را دستور كار اصلي جلسه علني امروز مجلس عنوان كرد. وي با اشاره به اين مساله كه امروز جلسه علني مجلس، نطق پيش از دستور نخواهد داشت، ادامه داد: در جلسه امروز ابتدا رييسجمهور با حضور در مجلس به معرفي وزيران پيشنهادي خود خواهد پرداخت و از آنها دفاع ميكند.اين عضو هيات رييسه مجلس، با بيان اينكه پس از سخنان رييسجمهور دو موافق و دو مخالف درباره هر وزير صحبت خواهند كرد، اظهار كرد: در اين جلسه خود وزيران پيشنهادي نيز درمورد برنامههاي خود توضيحاتي را ارائه كرده و از عملكرد و صلاحيتشان دفاع خواهند كرد و به اشكالات مخالفان پاسخ ميدهند.ميرتاجالديني همچنين اشاره كرد كه امروز جلسه علني مجلس در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار ميشود.
دنياي اقتصاد- وزيران پيشنهادي امروز به همراه رييسجمهور براي اخذ راي اعتماد در حالي به مجلس ميآيند كه ظاهرا شرايط براي بدرقه هر سه نفر به وزارتخانههاي متبوعشان از سوي نمايندگان مهيا است. اگر چه در اين ميان به نظر ميرسد كه سرپرست وزارت راه به دليل برخي مسائل مطرح شده درباره وي با چالش بيشتري مواجه شده و براي قانع كردن نمايندگان نياز به تلاش بيشتري داشته باشد؛ اما در مجموع از اظهارنظر نمايندگان چنين برميآيد كه مجلس قصد ندارد در اين مقوله وارد چالش جدي با دولت شود.
از سوي ديگر وزيران پيشنهادي نيز با حضور در كميسيونهاي تخصصي مجلس سعي در جلب نظر نمايندگان در اين مدت كوتاه داشتهاند و اينگونه به نظر ميرسد كه تا حدي هم توانستهاند در اين مهم موفق باشند. بر همين اساس شمسالدين حسيني، وزير پيشنهادي اقتصاد از جمله گزينهاي بود كه انتظار ميرفت به دليل سوابق كم اجرايي چندان مورد توجه نمايندگان و دست كم نمايندگان اقتصادي مجلس قرار نگيرد؛ اما پس از آمد و رفتهاي وي به كميسيونهاي تخصصي مجلس از جمله كميسيون اقتصادي، توانسته تا نظر مساعد رياست كميسيون و اعضاي آن را جلب كند. به طوري كه پس از ابراز رضايت و حمايت رييس كميسيون اقتصادي از حسيني، الياس نادران نيز در گفتوگو با خبرگزاري فارس تاكيد كرد كه نظر اعضاي اين كميسيون نسبت به حسيني مثبت است.
عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت: نظر اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس نسبت به شمسالدين حسيني وزير پيشنهادي براي تصدي وزارت اقتصادي و دارايي مثبت است.
الياس نادران نماينده تهران در مجلس با بيان اينكه شمسالدين حسيني وزير پيشنهادي رييسجمهور صبح ديروز در جلسه كميسيون اقتصادي مجلس حضور يافت، گفت: آقاي حسيني برنامههاي خود را براي اداره وزارت اقتصاد و دارايي تشريح كرد كه پس از بررسيهاي لازم در مجموع نظر اعضاي كميسيون نسبت به ايشان مثبت است.
وي افزود: اينجانب نيز پس از بررسي برنامههاي آقاي حسيني نظر مثبتي به ايشان دارم.
در همين حال مخبر كميسيون انرژي نيز راي به وزيران پيشنهادي را به مصلحت كشور دانست و به ايرنا گفت: در حال حاضر مصلحت كشور بر اين است كه مجلس به وزيران پيشنهادي رييسجمهور راي اعتماد دهد. به طوري كه سيدعلي ادياني راد تاكيد كرد: با توجه به فرصت باقي مانده براي وزارتخانههاي امور اقتصادي و دارايي، كشور و راه و ترابري تا پايان نهمين دوره رياستجمهوري كه كمتر از يك سال بر آورد ميشود، بايد به اين وزرا راي اعتماد داد.
وي افزود: در صورتي كه اين وزيران از مجلس راي اعتماد كسب كنند، تنها يك سال فرصت خواهند داشت تا برنامههاي كاري خود را در وزارتخانههاي مربوطه پياده كنند و لذا نمايندگان ميبايست برنامههاي پيشنهادي اين وزرا را در ظرف زماني يك سال باقي مانده ارزيابي كنند و در اين چارچوب از آنها انتظار داشته باشند.
ادياني راد تاكيد كرد: راي اعتماد نمايندگان به وزيران پيشنهادي رييسجمهور اين امكان را فراهم ميكند كه اين افراد در مدت باقي مانده به مديريت درست امور بپردازند تا مسائل و امورات كشور معطل نماند.
به عبارت ديگر بخش قابل توجهي از نمايندگان معتقدند اداره وزارتخانه در سال آخر دولت توسط وزير، بهتر و مناسبتر از اداره آن توسط سرپرست است و بر همين اساس مجلس بايد در شرايط فعلي به اين سه نفر راي اعتماد دهد تا امورات اين وزارتخانهها بيش از اين معطل نماند. بر همين اساس، يك عضو كميسيون صنايع تاكيد كرد: با توجه به اينكه دولت نهم در سال پاياني عمر خود قرار دارد، انتظار ميرود كه مجلس به هر سه وزير پيشنهادي رييسجمهور راي اعتماد بدهد.
در همين رابطه حميدرضا فولادگر در گفتوگو با ايرنا، تاكيد كرد: وزيران پيشنهادي رييسجمهور از سوابق علمي خوبي برخوردار هستند؛ اما بايد مجلس با بررسي سوابق اجرايي و برنامههاي آنها، توانمندي اين افراد را بسنجد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس تاكيد كرد كه اطمينان نمايندگان از توانايي اجرايي رييسجمهور، با برگزاري جلسات مذاكره و آشنايي با برنامههاي كاري اين وزيران حاصل ميشود.
وي گفت: براي نمونه آقاي كردان كه براي تصدي وزارت كشور پيشنهاد شده، سوابق اجرايي خوبي دارد و «بهبهاني» كه وزير پيشنهادي راه و ترابري است، سوابق علمي درخشاني را در كارنامه خود ثبت كرده است.
فضاي مثبت در فراكسيون اصولگرايان
در همين حال جلسه فراكسيون اصولگرايان مجلس با سه وزير پيشنهادي روز گذشته برگزار شد كه به نظر ميرسد، اين فراكسيون در مجموع نظرات مثبتي را نسبت به وزيران معرفي شده داشته باشد. بهطوري كه سيد محمدرضا ميرتاجالديني، از اعضاي هياترييسه مجلس در گفتوگو با دنياي اقتصاد با اشاره به جلسه برگزار شده گفت: در اين جلسه 16 نفر از نمايندگان صحبت كرده و ديدگاهها و نظرات خود را نسبت به اين سه نفر مطرح كردند. وي افزود: نمايندگان در بيان ديدگاههاي خود تاكيد كردند كه هر سه وزارتخانه بايد سعي كنند نگاهي جامع و متوازن به همه استانهاي كشور داشته باشند. وي در عين حال تاكيد كرد كه اكثر نمايندگان در قالب موافق با معرفي اين سه نفر و برنامههاي آنها صحبت كردند.
وي همچنين گفت كه وزيران پيشنهادي نيز به بيان ديدگاهها و برنامهاي خود پرداختند. اگرچه ميرتاجالديني از هرگونه اظهارنظر درباره فضاي فراكسيون نسبت به معرفي اين سه گزينه خودداري كرد.
سردرگمي اقليت
اگرچه اصولگرايان مجلس ظاهرا به اين تصميم رسيدهاند كه با تمكين از انتخابهاي رييسجمهور در ايجاد تعامل مثبت با دولت، پيشقدم شوند، اما فراكسيون اقليت هنوز نتوانسته است به تصميم كلي برسد و بنا شده است تا در روز رايگيري هر يك به صورت مجزا به وزيران پيشنهادي راي دهند. داريوش قنبري در اين باره به خبرگزاري مهر گفت: فراكسيون اقليت با توجه به نداشتن شناخت كافي از وزيران پيشنهادي و به اجماع نرسيدن نسبت به حمايت يا عدم حمايت از گزينههاي مطرح، به طور رسمي اعلام موضع نخواهند كرد.
داريوش قنبري، با اشاره به برگزاري جلسه فراكسيون اقليت با دو وزير پيشنهادي كشور و اقتصاد اظهار كرد: در اين نشست، اعضا ديدگاههاي خود را نسبت به مسووليتهاي وزراتخانههاي مربوطه بيان كردند و سپس آقايان حسيني و كردان نيز در مورد برنامههاي خود براي تصدي پست وزارت، توضيحاتي دادند.
وي افزود: پس از رفتن وزيران پيشنهادي، فراكسيون نتوانست به تصميم جمعي برسد و قرار شد اعضا در جلسه راي اعتماد به صورت شخصي تصميمگيري كنند.
قنبري تاكيد كرد: تا اين لحظه قرار نيست فراكسيون به طور رسمي نظر خود را درباره وزراي پيشنهادي اعلام كند و تصميم به اعضا محول شده است.اين عضو فراكسيون اقليت عدم شناخت كافي فراكسيون از گزينههاي مطرح را علت به اجماع نرسيدن فراكسيون در اعلام نظر قطعي دانست و يادآور شد: از بين گزينههاي مطرح، تنها از وزير پيشنهادي كشور به اندازه اي شناخت وجود دارد و گزينههاي پيشنهادي براي تصدي وزارت راه و اقتصاد تجربيات كمتري داشته و اساسا فراكسيون براي راي اعتماد به آنان شناخت خاصي ندارد و براي تصميمگيري جمعي نميتواند اعلام نظر كند.قنبري گفت: فراكسيون با توجه به اين دلايل ترجيح داده تا اين لحظه سكوت كند. وي افزود: فراكسيون در مورد همه گزينهها نظر مثبتي ندارد به طوري كه برخي از اعضا هنوز به تصميم قطعي نرسيده اند و برخي مخالف گزينههاي معرفي شده هستند.
قنبري در مورد اظهار موافقت يا مخالفت فراكسيون اقليت در روز رايگيري و در جلسه علني مجلس نيز گفت: براي صحبت در موافقت يا مخالفت وزيران پيشنهادي در جلسه علني، درفراكسيون صحبتي نشده و اگر افرادي مستقل از فراكسيون در جلسه علني مجلس صحبتي كنند با توجه به مشي انتقادي فراكسيون در مخالفت با برنامههاي وزيران معرفي شده صحبت خواهند كرد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: انتقاد اصلي فراكسيون به اين تغيير و تحولات، انتقادي است كه مورد توجه نمايندگان ديگر مجلس نيز هست. سوال اين است كه منطق اين همه تحول دركابينه چيست؟ بيش ازآنكه نمايندگان درمورد برنامههاي وزيران پيشنهادي بحث و سوال داشته باشند سوالشان اين است كه گزينههاي معرفي شده نسبت به وزيران قبلي چه سابقه، تخصص و تجربيات بيشتري دارند؟
وي تاكيد كرد: موفقيت وزيران پيشنهادي در كسب راي اعتماد از مجلس، در گرو اقناع نمايندگان در پاسخگويي به منطق اين تحولات در كابينه است.
وعدههاي پيش از راي
با اين وجود محمدرضا خباز، ديگر عضو فراكسيون اقليت نظر ديگري داشته و معتقد است كه نشست فراكسيون با سه وزير پيشنهادي نتايج مثبتي را به همراه داشته است. خباز همچنين از وعدههاي كردان، بهبهاني و حسيني به اعضاي فراكسيون اقليت خبر داد.
وي به ايرنا گفت: نشست مشترك فراكسيون اقليت با سه وزير پيشنهادي رييسجمهوري براي تصدي وزارتخانههاي راه و ترابري، امور اقتصادي و دارايي و كشور جلسهاي خوب و دوستانهاي همراه با مباحث علمي و كارشناسي بود.
محمدرضا خباز تصريح كرد: گزينههاي پيشنهادي رييسجمهوري در اين نشست برنامههاي خود را به اعضاي فراكسيون اقليت مجلس ارائه كردند.
وي تصريح كرد: در اين نشست همچنين سوالات نمايندگان عضو فراكسيون اقليت از وزراي پيشنهادي مطرح و پاسخ لازم به اين سوالات داده شد.
خباز با اشاره به اظهارات علي كردان وزير پيشنهادي وزارت كشور در اين نشست، گفت: كردان در اين جلسه با اذعان به اينكه مشي سياسي ما با هم متفاوت است، گفت كه اين به معناي عدم همكاري نيست و ما ميتوانيم در چارچوب اصول خود و با حفظ مواضع سياسي به عنوان نيروهاي درون نظام با هم همكاري داشته باشيم.
عضو فراكسيون اقليت تصريح كرد: سيد شمسالدين حسيني وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي نيز سوابق كاري و علمي خود را بيان كرد و به سوالات اعضاي فراكسيون آرام و متين پاسخ داد. به گفته خباز، حميد بهبهاني وزير پيشنهادي راهوترابري نيز در اين نشست گفت: من يك نيروي كارشناس و شخصيت علمي و اجرايي هستم و قرار نيست وزير سياسي باشم.
عضو فراكسيون اقليت مجلس تصريح كرد: بهبهاني نيز سوالهاي نمايندگان را به خوبي پاسخ داده و نمايندگان را قانع كرد.
در همين حال برخي از اعضاي فراكسيون عمران نيز در گفتوگوهايي از نظرات مثبت خود به وزير راه و كشور سخن گفتهاند. به طوري كه به گفته ادياني عضو كميسيون عمران، نظر كميسيون عمران نسبت به وزير راه منفي نيست.
همچنين ديگر اعضاي اين كميسيون نيز نظر مساعد خود را نسبت به كردان ابراز داشتهاند.
در همين حال معاون پارلماني وزارت صنايع و معادن و نماينده مجلس هفتم در مورد معرفي حميد بهبهاني، علي كردان و سيد شمسالدين حسيني براي تصدي وزراتخانههاي راه و ترابري، كشور و امور اقتصادي و دارايي در حمايت از اين سه نفر گفت: رييسجمهور در پيشنهاد سه وزير جامع نگر بوده است.
مرتضي تمدن در گفتوگو با ايرنا افزود: رييسجمهور با در نظر گرفتن تمامي جوانب امر، وزراي مورد نظر خود را به مجلس پيشنهاد داده است و دلايل محكم و متقني براي دفاع جدي از هر يك از وزراي پيشنهادي خود دارد.
وي اظهار كرد: احمدينژاد هميشه در امر معرفي وزرا به مجلس جامع نگري داشته است و تمامي دغدغههاي موجود را در نظر ميگيرد لذا بايد از اين جامع نگري رييسجمهور استقبال كرد.
تمدن، تغيير وزيران در دولت را داراي نتايج مثبت دانست و تصريح كرد: وزير جديد با برنامه و رويكرد جديد وارد مجموعه وزارتخانه ميشود و طبيعتا اين رويكرد جديد ميتواند منجر به سرعت و نوآوري در وزارتخانه مربوطه شود.
وي با اشاره به اينكه تصميمات هيات دولت فرابخشي است، تاكيد كرد: حضور وزير قوي ميتواند به جامعيت تصميمات هيات دولت كمك كند.به هر روي بهرغم برخي انتقادات و ايرادها، اينطور به نظر ميرسد كه نمايندگان عزم خود را جزم كردهاند تا اين سه نفر را از بهارستان راهي پاستور كنند.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]
-
گوناگون
پربازدیدترینها