واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ايستگاه جامعه
وضع بهداشت و درمان كشور امسال بدتر از سال قبل ميشود
مهر: نايبرئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاكيد بر مشكلات عديدهاي كه در بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي و همچنين تامين دارو در كشور وجود دارد، افزود: متاسفانه وضع بهداشت و درمان امسال بدتر از سال قبل ميشود.
دكتر حسينعلي شهرياري درباره كسري بودجه وزارت بهداشت گفت: معاون امور مجلس وزارت بهداشت در جلسه كميسيون بهداشت و درمان مجلس مدعي شد كه 1600 ميليارد تومان كسري بودجه دارند.وي در توضيح جزئيات اين ميزان كسري اعتبار وزارت بهداشت در سال جاري افزود: 400 ميليارد تومان آن از سال گذشته است و به همين ميزان براي امسال نيز كسري دارند و 800 ميليارد تومان هم اعتبار جديد نياز دارند كه در مجموع 1600 ميليارد تومان اعتبار جديد براي وزارت بهداشت نياز است.شهرياري در ارتباط با حل اين مشكل از سوي مجلس گفت: بر اساس اصل 75 قانون اساسي مجلس نميتواند مصوباتي كه بار مالي دارند تهيه كند، بنابراين دولت بايد لايحه بياورد و مجلس حتما كمك خواهد كرد.نايبرئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاكيد بر اينكه دولت براي تامين كسري بودجه وزارت بهداشت در سال گذشته هيچ لايحهاي نياورده بود، تصريح كرد: حل اين مشكلات در درجه اول بر عهده دولت و وزارت بهداشت است.وي با تاكيد بر مشكلات عديدهاي كه در بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي و همچنين تامين دارو در كشور وجود دارد، افزود: متاسفانه وضع بهداشت و درمان امسال بدتر از سال قبل ميشود.
سازمان حج سپردهگذاران ارديبهشت 83 را
به كاروانها فراخواند
اعتماد ملي: سازمان حج و زيارت سپردهگذاران ارديبهشتماه 83 را به مراجعه و ثبتنام در كاروانهاي حج تمتع سال جاري فراخواند. به گزارش روابط عمومي سازمان حج و زيارت با توجه به اينكه يك ماه و نيم از آغاز پذيرش زائران حج سال جاري در كاروانها سپري شده و هنوز تعدادي از واجدان شرايط مراجعه نكردهاند، وديعهگذاران اول تا سي و يكم ارديبهشتماه سال 83 نيز ميتوانند به كاروانهايي كه جاي خالي دارند مراجعه كنند و پذيرش شوند.
پيش از اين از تمامي كساني كه تا پايان فروردين 83 وديعهگذاري كرده بودند براي حضور در كاروانها دعوت به عمل آمده بود كه اين افراد 90 درصد ظرفيت كاروانها را تكميل كردند. اعزام زائران حج سال جاري از روز بيست و دوم آبانماه آغاز ميشود.
شهريه دانشگاههاي غيرانتفاعي و جامع 10 درصد افزايش يافت
فارس: وزير علوم گفت: با توجه به تورم، ميزان شهريه دانشگاههاي غيرانتفاعي و جامع علمي ـ كاربردي تا 10 درصد افزايش مييابد.محمدمهدي زاهدي افزود: افزايش شهريه دانشگاههاي غيرانتفاعي و علمي- كاربردي فقط براي دانشجويان ورودي جديد است و دانشجويان ورودي سالهاي قبل هيچ افزايش شهريهاي ندارند.
وي درباره افزايش شهريه دانشگاهها طي سالهاي گذشته گفت: شهريه دانشگاهها از سال 84 تا كنكور افزايش نيافته است. وزير علوم همچنين با تأكيد بر اينكه محدوديتي براي تحصيل دانشجويان خارجي در كشور وجود ندارد، گفت: ظرفيت پذيرش بورسيه دانشجويان غيرايراني 400 نفر است. وي اظهار داشت: هر تعداد دانشجوي متقاضي خارجي را ميتوانيم در دانشگاههاي كشور جاي دهيم.
بار اضافي افزايش قيمت دارو به دوش مردم ميافتد
ايسنا: مديركل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي، با اعلام اختصاص اعتباري بالغ بر 224 ميليارد و 500 ميليون تومان به عنوان يارانه دارويي كشور در سالهاي 85، 86 و 87 تصريح كرد: هزينه دارويي سازمان تامين اجتماعي در سال 85، 196 ميليارد تومان بود كه اين رقم با رشدي 21 درصدي در سال 86، به 236 ميليارد تومان رسيد و پيشبيني ميشود اين هزينه در سال جاري، رشدي 20 تا 25 درصدي داشته باشد.
دكتر حسنزاده با اذعان بر اينكه بر اساس تفاهمنامه سال گذشته دو وزارتخانه رفاه و بهداشت، اين اعتبار در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفت تا همچون سالهاي گذشتهبه عنوان يارانه به بازار دارو تزريق شود، افزود: رشد 21 درصدي قيمت دارو در سال گذشته در حالي رخ داد كه منابع سازمان تامين اجتماعي تنها 17 درصد رشد كرده بود، بنابراين بخشي از كسري سازمان مربوط به تامين دارو ميشد.
به گفته وي كسري حاصل از اين محل در سال گذشته و براي سازمان تامين اجتماعي، حدود 10 ميليارد تومان بوده است.
مديركل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي با بيان اين كه در مباحثي همچون دارو، تنها بحث يارانه مطرح نميشود، افزايش قيمت دارو در بازار را نيز از عوامل موثر در ايجاد كسري براي اين سازمان معرفي كرد.
به گفته حسنزاده ملاك سازمان تامين اجتماعي در تعهدات دارويي، در نظر گرفتن حداقل قيمت بازار است.
وي در اين باره گفت: هر چند براي تهيه داروها به سوي داروهاي رفتهايم، مثلا داروي استامينوفن كه توسط شركتهاي مختلف تهيه و با قيمتهاي متفاوت در بازار عرضه ميشود، اما سازمان تامين اجتماعي پايينترين قيمتي را كه وزارت بهداشت براي خريد اين نوع قرص اعلام ميكند، ميپردازد، بنابراين بار اضافي افزايش قيمت دارو به تامين اجتماعي تحميل نميشود، بلكه به دوش مردم ميافتد.
مديركل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي مشكلات پيش روي سازمان در تهيه دارو را مربوط به افزايش قيمت دارو نسبت به منابع اين سازمان و باز بودن بازار عرضه و تقاضاي دارو دانست و تصريح كرد: بيماران با مراجعه به پزشك هر دارويي را كه درخواست كنند، پزشك در نسخه يادداشت ميكند، لذا بايد با مديريت تجويز و مصرف منطقي دارو، تقاضا و مصرف را كنترل كرد.
وي افزود: همچنين با در نظر گرفتن هزينههاي دارويي بخش درمان مستقيم تامين اجتماعي، هزينههاي دارويي سازمان نسبت به منابع آن، بيش از 25 درصد افزايش مييابد، در حالي كه در كشورهاي پيشرفته اين رقم به 15 درصد ميرسد و در نظام دارويي آنها، كنترل بهتري وجود دارد.
وي با بيان اين كه در كشورهاي ليبرال و سوسياليستي با اجراي سيستم ارجاع، سطح تقاضا و مصرف دارو را بستهاند، گفت: سرانه درمان هر آمريكايي، سالانه شش هزار دلار، معادل پنج ميليون و 580 هزار تومان است كه تنها 15 درصد آن به عنوان هزينه دارويي پرداخت ميشود، اما در ايران كه سرانه درمان هر فرد 66 هزار تومان است، 25 درصد بابت دارو پرداخت ميكنيم و اين بدان معناست كه در ايران، نظام رها شدهاي در سياستگذاري عرضه و مصرف دارو داريم. از همين رو سيستم درماني كشور متاثر از بالا رفتن نرخ دارو است.
به گفته وي در حال حاضر و همچون سال گذشته، يارانه دارو تزريق ميشود و فعلا سازمان تامين اجتماعي با مشكلي در اين بخش مواجه نيست،اما چنانچه يارانه به سازمان بيمهگر پرداخت نشود، با آزاد شدن قيمت دارو و ارز، اين سازمان با كسري 120 ميليارد توماني مواجه ميشود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]