تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828054370




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محمد كريم فاريابيچاي ايران بهترين چاي دنياست


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: محمد كريم فاريابيچاي ايران بهترين چاي دنياست


گفت وگو: نصرت‌ا... كهرام ـ رضا فرهمند
صنعت چاي ايران درحال احتضار است و اگر به موقع فكر و راه‌حل اساسي براي آن انديشيده نشود به زودي شاهد نابودي آن خواهيم بود و برعكس اگر دولت و مسئولين و دست‌اندركاران به توصيه‌ها و نظرات كارشناسانه صاحبنظران باتجربه و متخصص كشور توجه و از آن حمايت كنند و جلوي واردات بي‌رويه چاي خارجي را بگيرند، شاهد شكوفايي اين صنعت ملي خواهيم بود و در آن صورت است كه حتي يك قوطي چاي ناخالص درمغازه‌ها ديده نخواهد شد.
حدود يكصد سال از موجوديت چاي ايران مي‌گذرد، قريب 500 هزار هكتار زمين مزروعي چاي در منطقه شمال كشور به خصوص شرق استان گيلا‌ن وجود دارد 210كارخانه درشمال فعال است و پنجاه هزار خانوار كشاورز از اين راه ارتزاق مي‌كنند، اما متاسفانه چاي ايران به دليل عدم حمايت دولت از كارخانه‌داران داخلي و كشاورزان و جلوگيري از صادرات آن در سراشيبي سقوط قرار گرفته و اگر دست‌هاي تواناي دولت، مسئولين مربوطه و مديران چاي داخله كشور به كمك آن نشتابند عن‌قريب بايد فاتحه چاي ايراني را خواند.
مطالب فوق گوشه‌هايي از گفته‌هاي آقاي محمد كريم فاريابي مديرعامل كارخانه چاي فارياب است كه دردمندانه از اينكه تا به حال هر چه گفته و هر پيشنهادي داده به طاق نسيان سپرده شد، راهكارها و تدابير او مورد توجه قرار نگرفته است و
مي‌گويد تا به حال حرف‌هاي زيادي زده‌ام و ارائه طريق‌هاي بسياري كرده‌ام اما متاسفانه كسي از من نپرسيده چه مي‌خواهي و حرف حسابت چيست؟! به عقيده من چاي ايراني بهترين چاي دنياست اما به دليل اينكه متولي در بحث توليد نداريم هر كس ساز خودش را مي‌نوازد دولت چند سال قبل براي كارخانجات چاي هزينه زيادي كرد اما كسي نيست بپرسد اين همه هزينه چه حاصلي داشت. چاي ايران بهتر كه نشد، بدتر هم شد. در حال حاضر كل چاي‌توليد شده در انبارها انباشته گرديده و خاك مي‌خورد و مي‌توان گفت هزينه نگهداري آن‌ها از مبلغ كل چاي‌بالا‌تر است. دولت 3تا 4 سال پيش حاضر نشد چاي را كيلويي 600 تومان به ما بفروشد و همه آنرا با قيمتي كمتر به مزايده گذاشت و بعد اداره استاندارد از راه رسيد و اعلا‌م كرد چاي داخلي غير قابل شرب است؟! به همين دليل جلو صادرات چاي گرفته شد و با اين عمل آنچنان ضربه‌اي به صنعت چاي و كارخانه‌داران و چايكاران زده شد كه ديگر به اين زودي نمي‌توانند كمر راست كنند.
حرف من اين است: تا به حال اداره استاندارد كجا بود، چرا در زمان خودش اين كار را نكرده اگر اداره استاندارد مجري اينكار بود و مسئوليت داشت بايد بر چاي نظارت مي‌كرد تا چاي به موقع صادر شود. اگر چاي ايراني بد است در حقيقت مقصر كساني بوده‌اند كه مي‌بايست نظارت مي‌كرده‌اند و نكرده‌اند. اداره استاندارد تاكنون چه فكري براي چاي انديشيده و تا كي بايد اين وضع بي‌سروساماني و بي‌برنامگي ادامه داشته باشد؟
يا اداره تعاون روستايي زمانيكه چاي را از چايكاران خريداري مي‌كند چه اقدام مثبتي بر روي آن انجام مي‌دهد آيا جز خريد و انباشته كردن در انبارها كار ديگري انجام مي‌دهد؟ مگر نه اينكه كسانيكه همين چاي را خريداري كردند آن را به مزايده گذاشته و با نرخي كمتر چوب حراج را بر آن زدند.
براي يكبار هم شده بياييد براي نجات چاي ايران قدمي برداريم. سال قبل از طرف اينجانب نامه‌اي به اداره استاندارد و دانشگاه شهيد بهشتي (مواد غذايي) داده شد مبني بر اينكه طبق نظر موسسه استاندارد، نشانه‌گذاري اجباري است و برابر كد ملي رياست جمهوري بايد اجرا شود، ديگر اينكه براي تقويت صنعت چاي داخلي كمتر از ده كيلو نمي‌بايست وارد كشور شود. در آن صورت با توجه به اجراي نشانه‌گذاري اجباري جلو ورود 110هزار تن چاي خارجي به وزن 500 گرم با نام‌هاي ... گرفته مي‌شود.
حال با توجه به انبوهي چاي ايران و اينكه خوب و بد بودن آنرا فقط مجريان استاندارد و بازرسان مواد غذايي تعيين مي‌كنند براي اين صنعت ملي چاره‌اي بينديشند و به ياري باقيمانده چاي بشتابند و اجازه صادرات آن را بدهند و اگر چاي بد بوده خودشان كرده‌‌اند و اگر هم خوب بوده پس چرا صادر نمي‌شود با اين وضع پيش آمده كليه كارخانه‌هاي داخلي تبديل به عاملين شركت‌هاي بسته‌بندي چاي خارجي شده و در كارگاه‌هاي زيرزميني و غير استاندارد چاي‌را بسته‌بندي كرده و به فروش مي‌رسانند. محمد كريم فارياب تنها چاي مرغوب ايران را چاي بهاره مي‌داند كه صددرصد خالص است. ‌
وي در پاسخ اينكه چرا چاي ايراني دير دم است مي‌گويد: چاي و هر نوشيدني ديگر و اصولا‌ برگ‌سبز داراي مقداري است و وقتي چاي مي‌نوشيم غذايي را كه خورده‌ايم هضم مي‌كند در برگ سبز چاي بيشتري وجود دارد اصلا‌ چيزي به نام دير دم و زود دم نداريم مگر اينكه عمليات شيميايي بر روي چاي انجام شود. رنگي كه روي چاي مي‌باشد به آن مي‌گويند وقتي چاي را دم مي‌كنند رنگي پس مي‌دهد كه همان است براي دم كشيدن چاي حداقل ده دقيقه وقت لا‌زم است و چايي در كد كيفي عالي است كه كم‌رنگ باشد برگ‌هاي چيده شده چاي در بهارچون ريز و جوان است و پير نشده چاي آن كم‌رنگ مي‌شود و اگر به دنبال چاي پررنگ هستيم بايد منتظر چاي تابستان و پائيز باشيم كه برگ‌ها درشت‌تر و ضخيم‌تر مي‌گردد و آن وقت چاي پررنگ مي‌شود.
در مورد معطر بودن چاي هم ماده‌اي به نام كه يك نوع گياه است را به مقدار خيلي كم به چاي اضافه مي‌كنند وچاي معطر مي‌شود ليكن چاي غير معطر از نظر بهداشتي مناسبتر است. اگرچاي ايراني را خوب دم كنيم عطر خاص خود را دارد و نياز به ماده معطر كننده ندارد.
وي به نكته جالبي اشاره مي‌كند و مي‌گويد: ما افتخار مي‌كنيم كه شيعه اثني‌عشري هستيم وخود را ملزم مي‌دانيم هر فرآورده و محصولي را طبق موازين اسلا‌م مصرف كنيم. چاي ايراني درست است كه متولي ندارد اما از نظر اسلا‌م از كاشت و برداشت و چيدمان گرفته تا فرآوري و توليد تمام مراحل آن مطابق موازين اسلا‌مي و بهداشتي است، آيا همين موارد درموردچاي خارجي و در خارج از كشور هم رعايت مي‌شود؟
آقاي فاريابي در پاسخ اينكه براي فرهنگ‌سازي واستفاده درست از چاي ايراني چه اقدامي ‌بايد كرد مي‌گويد: به عنوان يك توليد كننده چاي ايراني و بدون هيچگونه تشريفات حاضرم با دو ليوان آب و يخ ايراني و خارجي را بگيرم و در برابر ديد مردم قرار دهم در آن صورت ديگر كسي از چاي خارجي استفاده نخواهد كرد.
. براي روشن شدن هموطنانم پيشنهاد مي‌كنم يك ليوان از بدترين چاي ايران و يك ليوان از بهترين نوع چاي خارجي پس از دم كردن به مدت 3 تا 4 ساعت كنار گذاشته شود. متوجه خواهيد شد چاي خارجي به حدي سياه خواهد شد (رسوب مي‌گيرد و روي آن چربي جمع مي‌شود) كه قابل شرب نيست و از مصرف آن منزجر خواهيم شد. اما چاي ايراني اگر يك هفته هم نگهداري شود تغيير رنگ نخواهد داد نه كپك خواهد زد و نه روي آن چربي جمع خواهد شد.
مديرعامل چاي فارياب خطاب به اداره استاندارد سخن خود را اينگونه به پايان برد: براي نجات چاي ايران يكبار ديگر از متوليان امر عاجز‌انه مي‌خواهم براي ورودچاي خارجي رعايت نشانه‌گذاري استاندارد جدي گرفته شود و از ورود چاي‌داخله تحت عنوان هر نامي بدون نشانه‌گذاري استاندارد جلوگيري شود، آن وقت است كه شاهد نجات چاي ايران خواهيم شدجاي تاسف است كه در جشنواره ساليانه چاي كشور كه با شركت تعداد زيادي از كشورهاي صادر كننده چاي درهتل استقلا‌ل برگزار شد از ايران فقط سه شركت حضور داشتند و اين شايسته كشور عزيز ما و چاي ايراني كه پرچم‌دار بهترين چاي دنياست نمي‌باشد.
 دوشنبه 14 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 557]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن