واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: هشدار انجمن متخصصان پوست در مورد بوتاكس هاي غير استاندارد
رئيس مركز تخقيقات پوست ايران در خصوص مصرف برخي بوتاكس هاي تقلبي كه براي زيبايي و رفع چين و چروك پوست در كشور مورد استفاده قرار مي گيرد هشدار داد. دكتر يحيي دولتي رييس انجمن متخصصان پوست ايران در گفت و گو باايرناافزود: چهار نوع بوتاكس تقلبي و غير استاندارد مورد استفاده داراي مجوز از وزارت بهداشت نيستند و استفاده از آنها عوارض جدي را به دنبال دارد. وي افزود برخي از اين داروهاي تقلبي اصلا حاوي مواد موثر نيستند و برخي ديگر از آن ها حتي حاوي مواد سمي هستند كه تزريق آنها عوارض شديدي از جمله فلج شدن را براي مصرف كنندگان اين آمپول ها به همراه خواهد داشت.
وي گفت اين چهار نوع بوتاكس كه به علت ارزاني قيمت بيشتر در شهرستانها مورد استفاده قرار مي گيرند شامل NovototoxVLTRA، Lienium ، CANITOX و AMAZing است.
رييس مركز تحقيقات پوست اظهار داشت تنها نوع بوتاكسي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است و در ايران نيز مورد استفاده قرار مي گيرد بوتاكس Dysport ساخت انگلستان است.
دكتر دولتي اضافه كرد بوتاكس هاي مطابق با استانداردهاي علمي تنها در چهار كشور جهان ساخته مي شوند كه به جز نوع ديس پورت ساخت انگلستان بقيه وارد ايران نمي شوند.
تزريق آمپول هاي بوتاكس يكي از روش هايي است كه امروزه به فراواني جهت صاف كردن چين و چروك هاي صورت و ايجاد ظاهري جوانتر در افراد به كار مي رود.
سم بوتولينوم با نام تجاري بوتوكس در بين مردم شناخته شده است و كاربردهاي پزشكي اين فراورده به صورت خالص و استريل براي استفاده تزريقي فرآوري مي شود.
دكتر دولتي در خصوص تبليغات گسترده اي كه در مورد انواع مختلف قرص هاي لاغري و چاقي انجام مي گيرد گفت اين نوع تبليغات از هيچ گونه ارزش علمي برخوردار نيستند و در مواردي عوارض جدي را به دنبال دارند كه تنها با اعلام يك شماره تلفن همراه كه براي فروش آن محصولات اعلام مي كنند قابل پيگيري قضايي نيستند.
رييس مركز تحقيقات پوست با اشاره به اين نوع تبليغات پزشكي وسيع كه در روزنامه ها و نشريات و مجلات صورت مي گيرد گفت طبق توافق هايي كه با وزارت بهداشت انجام شده قرار است اين نوع تبليغات از سوي انجمن هاي تخصصي در هر رشته مورد پيگيري قرار گيرد.
دكتر دولتي اضافه كرد انجمن متخصصان پوست اولين انجمني است كه بطور داوطلبانه اين كار را آغاز كرده است.
وي در خصوص محدوديت تبليغات پزشكي گفت تبليغ در حدي كه پزشك شروع به كار مطب خود را اعلام كند و يا اينكه در مواقعي كه پزشك به دلايلي در مطب حضور نداشته باشد بايد اطلاع رساني كند و به آگاهي بيماران برساند مجاز است.
دكتر دولتي در بخش ديگري از سخنانش به تبليغاتي كه در مورد ليزر صورت مي گيرد گفت ليزر را به گونه اي مورد تبليغ قرار مي دهند كه بيمار انتظار انجام هر نوع كاري را از ليزر دارد اين در حاليست كه ليزر تنها وسيله اي در دست پزشك است تا تنها در موارد نياز مورد استفاده قرار گيرد.
وي اضافه كرد بسياري از مشكلات پوستي و يا مواردي همچون برداشتن هاي خال و يا زگيل هاي پوست با اعمال جراحي كوچك و استفاده از وسايلي ساده تر از ليزر قابل انجام است و ديگر نيازي به استفاده از ليزر نيست.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]