واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: مذاكره با 1+5 راهبردي است، نه تاكتيكي سخنگوي جديد وزارت خارجه:
گروه سياسي: سخنگوي جديد وزارت خارجه در نخستين نشست خبري خود با خبرنگاران، خبر منتشر شده در نشريه امريكايي واشنگتن پست را مبني بر گشايش دفتر حافظ منافع امريكا در تهران را گماني زني رسانه اي دانست و با ابراز خوشبيني به آينده مذاكرات هسته اي كشورمان با گروه 1+5 اظهار كرد كه اين مذاكرات راهبردي است، نه تاكتيكي.حسن قشقاوي ديروز در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي با بيان اينكه مقامات عالي رتبه ايراني در خصوص گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران، اظهاراتي بيان كرده اند، خاطرنشان كرد: بنده نيز بر اساس گمانه زني يك روزنامه، موضع جديدي براي ارائه ندارم.وي همچنين دريافت هر گونه درخواست رسمي از واشنگتن در اين چارچوب را رد كرد. روزنامه واشنگتن پست روز يكشنبه در خبري اعلام كرده بود كه آمريكا در ماه آينده خبر افتتاح دفتر حافظ منافع خود در ايران را اعلام خواهد كرد.
مذاكره با 1+5 راهبري است نه تاكتيكي
قشقاوي درباره پايان مهلت دو هفته اي ايران كه در رسانه هاي غربي از آن به عنوان ضرب الاجل غرب به كشورمان پس از مذاكرات 28 تيرماه ژنو تعبيرشده ، گفت: همانطور كه پيش از اين نيز اعلام شده است به هيچ عنوان بحث ضرب الاجل مطرح نبوده است و مقامات غربي نيز اين مسئله را تاييد كرده اند.سخنگوي وزارت خارجه ايران ادامه داد: بايد توجه داشته باشيد كه مسئله استمرار مذاكرات بين ايران و طرف هاي مقابل موضوعي جدي و يك امر راهبردي است و از ديدگاه ما مسئله اي تاكتيكي محسوب نمي شود; به هر صورت اين راهبرد ادامه خواهد يافت كه گفتگوي تلفني امروز آقايان جليلي و سولانا نيز در همين چارچوب است.قشقاوي با تاكيد بر لزوم پيگيري مذاكرات با رويكرد مثبت و در فضايي سازنده، تصريح كرد: در حال حاضر تقريبا همه چيز به خوبي در حال پيشرفت است و اين موضوع در دو بعد شكلي و محتوايي جلو مي رود كه بحث شكلي آن به پيشنهادهاي دو طرف مربوط مي شود كه مدل مذاكرات را تعيين مي كند.سخنگوي جديد وزارت خارجه يادآور شد: بحث محتوايي و ماهوي اين مذاكرات به محتواي بسته هاي پيشنهادي ايران و غرب بازمي گردد و مي توان از رهگذر تعيين مداليته گفتگو بين ايران و طرف هاي غربي در چارچوب مشتركات دو بسته پيشنهادي به نتايجي قابل قبول دست يافت.وي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه گفت برخي مقامات غربي ادعا كرده اند كه ايران در پاسخ به بسته هسته اي به غرب بدهكار است، تصريح كرد: هر كسي تلاش مي كند خود را طلبكار و ديگري را بدهكار جلوه بدهد.سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران افزود: ما معتقديم بايد بر موضوع برد - برد تمركز كنيم و نه طلبكاري و بدهكاري.قشقاوي گفت: اگر بر اين موضوع تمركز كنيم و مذاكرات در چارچوب آن ادامه يابد نگاه سازنده مي تواند نتايج سازنده داشته باشد. قشقاوي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد آينده مذاكرات هسته اي ايران و 1+5 را چگونه ارزيابي مي كنيد، گفت: به خوشبيني به اين مسئله نگاه مي كنيم. وي افزود: در دل مذاكرات در چارچوب حق جمهوري اسلامي ايران است كه مي شود به راهبرد مثبت به نتيجه سازنده اميدوار بود.
غني سازي حق مسلم ماست
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي درباره اينكه امريكا از يك سو بحث تحريم هاي ايران و از سوي ديگر موضوع افتتاح دفتر حافظ منافع در تهران را مطرح مي كند، گفت: اين سوال و تناقض را بايد از طرف امريكايي پرسيد، اما موضوع تحريم تاكنون تاثيري نداشته است. قشقاوي با اشاره به اينكه 60 درصد جامعه بين المللي كه عضو جنبش غيرمتعهدها هستند به صراحت از برنامه هسته اي ايران حمايت كرده اند افزود: كسي ترديد ندارد كه غني سازي اورانيوم در چارچوب ان پي تي حق مسلم ايران است.
سفر اسد براي ميانجي گري نبود
قشقاوي درباره سفر بشار اسد رئيس جمهور سوريه به تهران و جزئيات طرح ميانجي گري كه برخي از رسانه ها مطرح كرده اند، گفت: بر خلاف گمانه زني هاي رسانه اي درباره سفر بشار اسد به تهران و اينكه اين سفر را ميانجي گري تلقي مي كردند، وي در چارچوب تبادل نظر ميان سران سوريه و ايران به تهران سفر كرد و ما با سوريه موضوعات متنوعي براي همكاري با يكديگر داريم.سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد، جزييات مطالب مربوط به تحولات هسته اي كه با اسد مطرح شده است چيست؟ گفت: در اين خصوص بحث روند مذاكرات ژنو ، تداوم رايزني هاي ما با طرف غربي ، ارائه دو بسته پيشنهادي ، بحث ارائه مداليته و nonpaper براي گفت وگوها از جمله اين موضوعات مطروحه است. قشقاوي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره ارائه پيشنهادهايي ازجانب ايران به سوريه در روند مذاكره با رژيم صهيونيستي، گفت: ما بحث دوجانبه خودمان را با سوريه داريم و موضع ما نيز اين است كه بايد وجب به وجب از خاك سرزمين اشغالي بدون قيد و شرط آزاد شود و ما قائل به هيچ گونه پيش شرطي در اين خصوص نيستيم.وي بررسي مسائل خاورميانه، لبنان و فلسطين، موضوعات منطقه اي و جهاني و مسائل دوجانبه را از جمله محورهاي همكاري ايران و سوريه بيان كرد.
تكذيب حمل مواد منفجره توسط يك سفير
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا حمل مواد منفجره توسط يكي از سفراي كشورهاي همسايه شركت كننده در اجلاس وزراي امور خارجه كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها صحت دارد يانه؟ با رد اين خبر گفت: حمل مواد منفجره مطرح نبوده و نيست بلكه موادي منتقل شده است كه انتقال آنها به هماهنگي هاي ويژه نياز داشت.وي گفت: اين موضوع در دست بررسي است و پس از پايان تحقيقات، نتايج آن اعلام خواهد شد.
پيگيري شديد پرونده تاجيك
وي در خصوص آخرين تحولات پرونده نصرت الله تاجيك ديپلمات ايراني در بند نيروهاي انگليسي، گفت: ما به شدت در اين زمينه فعال هستيم و بخش هاي مختلف وزارت خارجه از جمله بخش حقوقي آن اقدامات بسياري را در جهت حل مشكل وي انجام داده كه اميدواريم در اين زمينه به نتايج قابل قبول برسيم.
ميانجي گري تركيه در موضوع هسته اي
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره ميانجي گري تركيه در موضوع هسته اي ايران، گفت: از آنجا كه بحث هسته اي ايران داغ است فضايي ايجاد شده است كه هر سفري كه صورت مي گيرد ميانجي گري تلقي شود، در حالي كه ما با تركيه بحث هاي دوجانبه و منطقه اي گسترده اي داريم كه ممكن است در اين بين موضوع هسته اي نيز مطرح شود. وي در پاسخ به سوال ديگري درباره افتتاح شعبه اي از دانشگاه الازهر مصر در ايران، گفت: در اين باره اطلاعي ندارم و بايد موضوع را پيگيري كنم.
حضور70 وزير خارجه در اجلاس نم
قشقاوي كه پس از برعهده گرفتن سكان سخنگويي دستگاه ديپلماسي كشور از سيد محمد علي حسيني براي نخستين بار بود كه درجمع خبرنگاران حوزه سياست خارجي حضور يافته بود پيش از پاسخگويي به سئوالات خبرنگاران به تشريح آخرين تحولات سياست خارجي كشور در دو هفته گذشته پرداخت و با اشاره به برگزاري نشست وزراي خارجه جنبش عدم تعهد (نم) در تهران آنرا موفقيتي قابل توجه براي دستگاه ديپلماسي كشور ارزيابي كرد.وي پس از تبريك روز خبرنگار، اظهار كرد: اين اجلاس با اعتراف رسانه هاي گروهي و ميهمانان آن از جمله جلساتي بوده كه در نوع خود بي نظير است.قشقاوي سطح مشاركت در اجلاس اخير تهران را بي سابقه دانست و يادآور شد: در اين اجلاس حدود 70 وزير و 20 قائم مقام، معاون وزير و ديپلمات عالي رتبه حضور داشتند كه در نوع خود رخدادي كم سابقه بوده و بالا بودن سطح استقبال اين اجلاس را نشان مي دهد.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]