واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ربيعي در جمع خبرنگاران عنوان كرد: لزوم توجه به يارانه مترو در زمان قانونگذاري مجلس هشتم // ساخت 4 پايگاه اصلي براي استقرار نيروي انتظامي در مترو تهران
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مدير عامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه با اشاره به تاخير هاي دولت در پرداخت يارانه مترو گفت: اميدواريم نمايندگان مجلس هشتم نسبت به پرداخت يارانه مترو توجه بيشتري داشته باشند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار شهري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، مهندس جعفر ربيعي در كنفرانس مطبوعاتي كه جهت گزارش ساليانه عملكرد مترو ترتيب داده شده بود با اشاره به سخنراني هاي روز گذشته رييس جمهور در خصوص بحث حمل و نقل عمومي درون شهري اعلام داشت: با توجه به اشارات احمدي نژاد، حمل و نقل ريلي درون شهري مثل مترو ضمن جا به جايي انبوه مسافران تعداد زيادي از مسافران را در كريدورهاي غير مزاحم، فارغ از تداخل آنها با ترافيك هاي جاري سطح شهر جا به جا مي كند.
وي افزود: مجلس هفتم در بحث تبصره 13 بودجه هاي مناسبي را در قوانين در نظر گرفت و مهمترين لايحه، مربوط به مديريت مصرف سوخت بود كه بر اين اساس سالي چهار هزار ميليارد تومان براي حمل و نقل عمومي تهران تخصيص داده شود.
مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه تاكيد كرد: اگر چه هنوز درصد اختصاص يافته به متروي تهران تعلق نگرفت و بودجه هاي دولت از ابتداي سال به صورت منظم پرداخت نشد.
وي با اشاره به هزينه ها و درآمدهاي شركت بهره برداري مترو تاكيد كرد: هزينه تمام شده يك روزه سفر در متروي تهران، 360 تومان است كه از اين عدد 80 تومان از مسافر دريافت شده و فاصله بين 80 تا 360 تومان، مربوط به يارانه دريافتي از دولت و شهرداري است.
به گفته وي شهرداري تهران رقم تعهد كرده را به موقع پرداخت كرده اما روند پرداختي دولت با تاخير مواجه است.
ربيعي با بيان اينكه مجموع درآمدهاي غير بليتي مترو در سال گذشته معادل 5/2 ميليارد تومان بود، تاكيد كرد: اين رقم درآمد چشم گيري نيست چرا كه اصل درآمدها از طريق فروش بليت است.
** تزريق بودجه هاي دولتي تاخير دارد
وي سهم يارانه شهرداري را 45 ميليارد تومان و يارانه دولت را 30 ميليارد تومان برآورد كرد و گفت: يارانه 30 ميليارد توماني دولت به تاييد وزارت كشور رسيده و به كميسيون اقتصادي مجلس ابلاغ شده اما هنوز پولي پرداخت نشده است چرا كه بودجه هاي دولت از ابتداي سال به صورت منظم پرداخت نشده است.
مهندس ربيعي در خصوص اقدامات مجلس هشتم نيز گفت: با پيگيري هاي به عمل آمده به اين نتيجه رسيديم كه همان حساسيت هاي مجلس هفتم نسبت به حمل و نقل عمومي در مجلس هشتم نيز وجود دارد كه اميد واريم در روزهاي آينده كه به قانونگذاري در مجلس پرداخته مي شود به سرمايه گذاري هاي كلان براي توسعه مترو نيز توجه شود.
وي افزود: اگر قرار است كه قيمت بليت مترو پايين باشد لازم است تا ما به التفاوت ها در يارانه مترو در نظر گرفته شود تا تعادل سازي قيمت بليط مترو در كيفيت خدمت رساني تاثير نگذارد.
** برگزار شدن برخي مناسبت ها بدون متروي تهرن تصور باطلي است
مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه تاكيد كرد: مناسبت هايي چون ارتحال ايام، عيد فطر و نمايشگاه كتاب در مصلي تهران نشان دهنده تاثيرات مثبت مترو در حركت هاي اجتماعي درون شهري است.
به گفته وي نوع توانايي خدمت رساني مترو فوق تصور دولتي ها در زمينه جا به جايي مسافران، تحسين مسوولان وزارت ارشاد را به همراه داشته است. اين در حالي است كه اقدامات فوق فارغ از كار اصلي ما در زمينه سرويس دهي روزانه به مسافران است.
ربيعي با بيان اينكه فاصله زماني حركت قطارها با توجه به ناوگان فعلي در سال جاري به حداقل ممكن رسيد تاكيد كرد: فاصله زماني حركت قطارها در خط يك به چهار دقيقه يك قطار، خط دو با سه و نيم دقيقه يك قطار و خط پنج نيز به 10 دقيقه يك قطار رسيده است.
وي تعداد حركت هاي روزانه قطارهاي مترو را هزار و 200 حركت دانست و اذعان داشت: با توجه به جا به جايي 425 ميليون نفري مسافران مترو در سال گذشته و پيش بيني جا به جايي 500 ميليون نفري مسافران در سال جاري شده است.
** متروي تهران متولي امر فرهنگ سازي نيست
ربيعي با اعلام اين مطلب كه دائما اعلام شده كه فرهنگ سازي هاي لازم در متروي تهران صورت نگرفته خاطرنشان كرد: با وجود اينكه متروي تهران خود را متولي امور فرهنگي كشور نمي داند اما به مسايل فرهنگي مربوط به حوزه سرويس رساني خود بها داده و ظرف يك سال اخير اقدامات مناسبي انجام داده است.
وي افزود: در اغلب ايستگاه هاي مترو، متروياران جوان (9 تا 16) سال فعال شده اند كه مسايل مترو را به شيوه و زبان خودشان به مسافران انتقال مي دهند. همچنين نظام و انضباط در حركت قطار ها و نظافت مترو براي مسافران مثال زدني شده است.
مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه تاكيد كرد: كارهاي فرهنگ در قالب، كمك به سازمان فرهنگي هنري در مترو يك اصل بوده و كتاب مسافر، كتاب مترو، خانه هاي فرهنگي در متروي تهران وجود دارد.
ربيعي با بيان اينكه متوليان فرهنگي كشور براي اقدمات فرهنگي در مترو هزينه كنند، گفت: جا براي كار فرهنگي در بين مسافران مترو باز است.
** تعداد آسانسورهاي نصب شده در ايستگاه هاي مترو به 75 آسانسور مي رسد
وي درخصوص آسانسور هاي موجود در متروي تهران گفت: درحال حاضر 45 آسانسور در ايستگاه هاي مترو وجود دارد كه تاكيد مي شود تا افراد واجد شرايط و معلولين از آسانسورهاي موجود استفاده كنند و افراد عادي به اين امر تشويق نمي شوند.
ربيعي با بيان اينكه تمام ايستگاه هاي شلوغ مترو به آسانسور مجهز هستند تاكيد كرد: پيش بيني افزايش آسانسورهاي موجود در مترو به 75 آسانسور شده است و در حال حاضر بعضي از ايستگاه ها مردم را از سطح خيابان به سطح بليت فروشي ايستگاه ها هم هدايت مي كند.
** ساخت چهار پايگاه اصلي براي استقرار نيروهاي پليس در متروي تهران
مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه با اشاره به ميزان استقبال مسافران از بليت هاي اعتباري گفت: در حال حاضر سه ميليون و 300 هزار بليت اعتباري معتبر در دست مردم داريم كه دو هزار و 500 بليت اعتباري به صورت روزانه، به بليت هاي اعتباري اضافه مي شود.
وي افزود: 60 درصد مسافران فعلي از بليت هاي اعتباري مدت دار يا مبلغ دار استفاده مي كنند.
ربيعي ضمن تقدير از استقرار نيروهاي پليس در ايستگاه هاي متروي تهران گفت: سال گذشته نيروي انتظامي در چهار ايستگاه مترو مستقر بودند اما در حال حاضر نيروهاي پليس در تمام ايستگاه هاي شلوغ متمركز هستند.
به گفته وي تمام اختيارات مربوط به پليس هاي در سطح شهر شامل حال پليس هاي مترو هم شده و ضابط قضايي هم تلقي مي شود.
مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهر تهران و حومه در جمع خبرنگاران از ساخت چهار پايگاه اصلي جهت استقرار نيروهاي پليس خبر داد و گفت: اين پايگاه در ايستگاه هاي صادقيه دانشگاه علم و صنعت شهرري و امام خميني(ره) احداث خواهد شد.
** بهره برداري از 15 كيلومتر خط مترو تا پايان سال
وي درخصوص بهره برداري از بخش هاي ديگر ايستگاه هاي مترو تا پايان سال تاكيد كرد: شهروندان تا پايان سال جاري شاهد افتتاح بخش ديگري از خط چهار متروي تهران بوده و در حال حاضر ايستگاه بين ميدان فردوسي تا دروازه شميران كه حدود دو و نيم كيلومتر است افتتاح شده، همچنين اين خط از شرق تهران (ميدان شهدا) و از غرب به ميدان انقلاب گسترش خواهد يافت.
ربيعي افزود: توسعه شمالي خط يك به سمت ايستگاه تجريش انجام شده و تا انتهاي سال جاري گسترش خط دو متروي تهران به سمت شرق از ايستگاه دانشگاه علم و صنعت به ايستگاه تهرانپارس ادامه مي يابد.
وي با اشاره به اقدامات مربوط به حوزه بهره برداري مترو اذعان داشت: بهره برداري از ايستگاه هاي ساخته شده و استقرار نيروهاي جديد در اين ايستگاه ها ضروري و قطارهاي مورد نياز تامين مي شود همچنين تامين قطارهاي مورد نياز براي خطوط فعلي در دست اقدام بوده و اواخر امسال شاهد ورود قطارهاي جديد به متروي تهران خواهيم بود.
به گفته مديرعامل شركت بهره برداري راه آهن شهري تهران و حومه كاهش سه فاصله حركت قطارها به صورت تدريجي خواهد بود چرا كه قطارها به صورت تدريجي وارد خط مي شوند.
وي افزود: اين قول را مي دهيم كه در سال 88 فاصله قطارها به دو دقيقه كاهش داده و تعداد قطارهاي در مسير تهران كرج از هشت قطار به 10 قطار افزايش يابد تا به نياز شهروندان پاسخ داده شود./02/146/120
اخبار مرتبط
• نشست مطبوعاتي مديرعامل شركت بهره برداري مترو
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]