واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس كتابخانه ملي:نوعي سانسور علمي نسبت به تمدن ايراني در جهان حاكم است
علي اكبر اشعري صبح امروز در مراسم رونمايي "نخستين بانك اطلاعات نسخ خطي جهان"، با انتقاد از ناديده گرفتن سهم ايران در توسعه تمدن جهاني توسط غرب گفت: در بسياري از كتاب هايي كه در سال هاي اخير در اروپا و غرب درباره تاريخ علم نوشته شده و مي شود، شاهد نوعي سانسور علمي هستيم.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمايي "نخستين بانك اطلاعات نسخ خطي جهان" صبح امروز با حضور علي اكبر اشعري، احمد جلالي، علي شجاعي صائين، اكبر ايراني، ناصر گلباز، حسن انوشه، احمد منزوي، سفير قزاقستان در ايران - به نمايندگي از كشورهاي عضو اكو - و تعدادي از پژوهشگران و فهرست نگاران حوزه نسخ خطي كشور در كتابخانه ملي برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم علي اكبر اشعري با اشاره به نقش تمدن ايراني - اسلامي در توسعه تمدن جهاني، گفت: يكي از كارهاي ضروري كه بايد انجام مي شد، شناسايي آثار ارزشمند اين تمدن و فراهم كردن استفاده از آنها براي همه پژوهشگران در همه نقاط جهان است به خصوص در شرايط كنوني كه شاهد نوعي سانسور علمي در دنيا هستيم.
وي در توضيح اين وضعيت افزود: در بسياري از كتاب هايي كه در سال هاي اخير در اروپا و غرب درباره تاريخ علم نوشته شده و مي شود، شاهد ظلمي هستيم كه نسبت به علوم اسلامي و ايراني و سهم آنها در تمدن جهاني روا داشته مي شود. معرفي آنچه در اين سرزمين (ايران) رخ داده، علاوه بر اينكه كمكي است به نشر علم و دانش در سراسر جهان، گواهي است بر سهم و نقش اين منطقه در تمدن جهاني.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به تلاش هاي ناصر گلباز در گردآوري اطلاعات موجود در بانك اطلاعات نسخ خطي جهان گفت: ما هم در طول تلاش هاي گلباز در تشكيل بانك اطلاعات نسخ خطي تلاش كرديم اين بانك ها در يك پايگاه ملي تجميع شود و در معرض استفاده همه پژوهشگران قرار گيرد و البته قرار است اين كار با تبصره اي ادامه پيدا كند؛ و آن اينكه كار مربوط به اين اطلاعات - به ويژه اطلاعات مربوط به بخش ايران - كه پيش از اين وزارت ارشاد، موسسه خانه كتاب و نهادهاي ديگر در گردآوري آن تاثيرگذار بوده اند، با مشاركت كتابخانه ملي ادامه پيدا كند. در همين راستا موافقتنامه اي هم به امضا رسيده است.
اشعري با قدرداني از نهادها و سازمان هاي تاثيرگذاري مانند سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد، مركز پژوهشي ميراث مكتوب و... در تشكيل اين بانك، تاكيد كرد: كار ما در كتابخانه ملي تسهيل دسترسي به اطلاعات كتابخانه اي براي همه كساني است كه به اين منابع نياز دارند. اميدوارم اين كار الگويي شود براي ديگر نهادهاي فرهنگي كشورمان تا از فردگرايي و در لاك خود فرو رفتن بيرون بيايند و به فكر كار جمعي بيفتند. متاسفانه يكي از ضعف هاي ما اين است كه كارهاي مشترك را كمتر انجام مي دهيم.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنانش از راه اندازي فاز نخست حافظه ملي رقومي تا پايان سال جاري خبر داد و گفت: تا آخر امسال فاز اول حافظه ملي رقومي را در معرض استفاده مخاطبان قرار خواهيم داد و در اين صورت تمام پژوهشگران و دانشجويان مي توانند بدون مراجعه به كتابخانه ملي به بخش عمده اي از نوادر نسخه هاي مهمي كه در سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران وجود دارد، دسترسي پيدا كنند. اين پروژه دو مرحله دارد كه البته كار مرحله دوم آن سه، چهار سال طول مي كشد و هم نياز به وضع قوانين و مقرراتي دارد كه بايد توسط قانونگذاران وضع شود و هم نيازمند همه مراكز فعال در اين حوزه است.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]