واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مظاهري در گفتگو با مهر:از مواضع اصولي سوريه در بازگرداندن بلندي هاي جولان بايد حمايت كرد
در پي سفر اخير بشار اسد رئيس جمهور سوريه به تهران كه از نظر اهميت، اهداف و نتايج يكي از سفرهاي بسيار مهم دوران اخير يكي از سران كشورهاي عربي به كشورمان محسوب مي گردد، اين مهم از چند زاويه قابل بررسي است.
به گزارش خبرگزاري مهر، با توجه به اوضاع حساس منطقه و نيز تلاشهاي مقامات رژيم صهيونيستي براي ايجاد شكاف و گسست در روابط دوستانه و مستحكم تهران - دمشق سفر اخير بشار اسد به تهران از ابعاد مختلف قابل بحث و بررسي است.
تاريخچه روابط دو كشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نشان مي دهد كه اين روابط تحت تاثير مولفه هايي همچون رژيم صهيونيستي و دخالت آشكارا آمريكا براي پيشبرد اهداف و منافع منطقه اي خويش و نيز جانبداري مقامات سوري در جنگ هشت ساله از ايران در مقابل تجاوزگري رژيم بعث عراق همواره روندي رو به رشد داشته است.
اشتراكات مواضع دو كشور نسبت به مسائل مهم منطقه از جمله دفاع از حقوق فلسطينيان و نيز حمايت از حزب الله و تاكيد همزمان بر پايان اشغالگري در عراق، روابط دو كشور را تا مرحله روابط استراتژيك سوق داده است به طوري كه شايعه پراكني هاي اخير رسانه هاي صهيونيستي نمي تواند خللي در اراده دو ملت براي گسترش و تعميق هر چه بيشتر روابط بوجود آورد.
با اين مقدمه ضمن طرح سوالاتي چند نظر دكتر مظاهري از كارشناسان مسائل بين المللي را جويا شديم .
س: شما اهداف مهم سفر بشار اسد به تهران را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
بي ترديد مسائل مهم منطقه از جمله اوضاع سرزمين هاي اشغالي و لبنان و تداوم ناآرامي در عراق از محورهاي مذاكرات بشار اسد با مسئولين كشورمان خواهد بود همچنين با توجه به حمايت كشورهاي غير متعهدها از فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران و نيز تلاش همزمان كشورهاي غربي براي تشديد فشارهاي سياسي و اقتصادي از ديگر محورهاي مذاكرات في ما بين است.
همچنين اخبار منتشر شده در رسانه هاي غربي مبني بر تمايل رژيم صهيونيستي براي بازگرداندن بلندي هاي جولان به سوريه و آغاز رسمي مذاكرات با وساطت تركيه با اين رژيم مي تواند براي طرفين مذاكرات مهم قلمداد گردد.
س: رويكرد تهران - دمشق را نسبت به مسائل مهم منطقه اي و تحولات اخير را چگونه مي بينيد؟
دو كشور ايران، سوريه به عنوان كشورهاي مهم وتاثير گذار در منطقه و جهان اسلام داراي منافع استراتژيك و راهبردي بوده و هستند به طوري كه حمايت از آرمان فلسطين و بازگشت آوارگان فلسطين به سرزمين هاي اشغالي و سپردن زمان امور عراق به خود عراقي ها و نيز تثبيت اوضاع سياسي لبنان با مشاركت تمام گروهي هاي قومي اين كشور از اهداف اساسي و تعيين شده تهران و دمشق در منطقه است.
از سوي ديگر سوريه تنها كشور عربي بود كه برغم تبليغات گسترده رژيم بعثي عراق در ايجاد جبهه متحد عربي در مقابل ايران در جنگ هشت ساله تحميلي از مواضع كشورمان حمايت نمود در مقابل ايران نيز همواره حامي سوريه در قبال تجاوزات رژيم صهيونيستي در منطقه بوده و است. همچنين اتهامات بي اساس واهي مقامات آمريكايي مبني بر دخالت توامان دو كشور در تداوم ناآرامي ها در عراق و اوضاع داخلي لبنان و رد صلح خاورميانه بر اشتراكات منافع دو كشور افزوده است.
س: برخي از رسانه هاي غربي در تلاشند با ايجاد شك و ترديد در آينده روابط تهران - دمشق به دليل آغاز مذاكرات غير رسمي سوريه با مقامات رژيم صهيونيستي تداوم همكاري هاي سازنده دو كشور غير ممكن جلوه دهند، نظر شما در اين ارتباط چيست؟
بي ترديد ايران اسلامي همواره از مواضع اصولي سوريه در بازگرداندن بلندي هاي جولان حمايت كرده و آن را نافي منافع منطقه اي خود نمي داند از سوي ديگر مقامات سوري نيز از پذيرش هر گونه پيش شرط از سوي مقامات رژيم صهيونيستي براي آغاز مذاكرات خودداري ورزيدند به طوري كه در نشست اخير بشار اسد با ساركوزي وي علنا اعلام داشت كه حاضر نيست روابط با ايران را وجه مصالحه با مذاكرات و برقراري روابط با رژيم صهيونيستي قرار دهند.
به هر حال تمامي اين مسائل به همراه فضاي كنوني منطقه خاورميانه و موقعيت سوريه بايد توسط دستگاه ديپلماسي كشورمان به دقت مورد ارزيابي و تحليل قرار گيرد. به گونه اي كه بتوان هر حركت رژيم صهيونيستي در منطقه را نه پس از اقدام بلكه پيش از حادث شدن پيش بيني كرد و بر مبناي آن ديپلماسي كشور را تنظيم كرد. مطمئنا اين گونه فشارها با آغاز رسمي مذاكرات ميان رژيم صهيونيستي و سوريه به شيوه هاي ديگر عليه ايران تشديد خواهد شد و اين موضوعي است بدون ترس و مرعوب شدن بايد با آن روبرو گشت.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]