واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عدم مشاركت خانواده ها در اجراي طرح پيشگيري از تنبلي چشم كودكان
دبيرعلمي يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران گفت: خانواده ها جهت بررسي مشكلات بينايي از جمله تنبلي چشم كودكان خود در غالب طرح غربالگري تنبلي چشم به صورت كامل مشاركت نمي كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر علي ميرزاجاني دبيرعلمي يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران كه در تاريخ 30 مرداد تا 1 شهريور ماه جاري در مركزهمايشهاي رازي برگزاري مي شود، با بيان خبر فوق اظهار داشت: همه ساله و در آبان ماه طرح غربالگري تنبيلي چشم كودكان 5-3 سال در مهدهاي كودك وتوسط سازمان بهزيستي و اپتومتريستها به مورد اجرا در مي آيد كه در آن معاينات اوليه توسط مربيان بهداشت در مهدهاي كودك انجام مي شود وموارد مشكوك از نقطه نظر اختلاف بينايي و تنبلي چشم جهت درمان به اپتومتريستها ارجاع داده مي شوند .
وي ادامه داد: متاسفانه علي رغم اجراي چند ساله اين طرح و تبليغات گسترده رسانه اي در هنگام ورود كودكان به مدرسه در جريان معاينات اجباري و تستهاي مخصوص بينايي ، موارد زيادي از تنبلي چشم مشاهده مي شود كه قبلا گزارش نشده اند و اين دسته كساني هستند كه به پايگاههاي سنجش بينايي و مهد كودك ها مراجعه نكرده اند و والدين اين كودكان اظهار مي دارند كه كودكشان هيچ شكايتي از بينايي خود نداشته است در حاليكه توجه به اين نكته ضروري است كه كودك نمي داند چگونه بايد ببيند و چه ميزان ديد برايش كافي است .
ميرزاجاني افزود: در واقع اين كودكان احتياجات اوليه خود را با همان ميزان بينايي رفع كرده اند و از طرفي اغلب اوقات تنبلي چشم يك طرفه است و يك چشم درگير اختلال مي باشد و در ظاهر هيچ چيز غير طبيعي توسط و الدين ديده نمي شود و كودك با چشم ديگر خود كه سالم است مي بيند. در اين موارد معمولا درصد بيماري و مشكل تنبلي چشم آنها در حدي پيش مي رود كه درمان را در آينده برايشان مشكل تر مي كند.
مدير گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشكي ايران در زمينه عوامل ايجاد ( امبليوپي) يا تنبلي چشم گفت: تنبلي چشم كه حدود 3-2 درصد افراد جامعه را در بر مي گيرد به دلايل متعددي ايجاد مي گردد كه تنها موارد اندكي ازآنها داراي علائم ظاهري و هشدار دهنده هستند از جمله افتادگي پلك و انحراف چشم به داخل يا خارج كه در صورت عدم درمان مناسب موجب آسيب هميشگي سيستم بنيايي مي گردد.
وي بهترين سن براي درمان تنبلي چشم را در دهه اول زندگي عنوان كرد و افزود: از جمله مهمترين و كم هزينه ترين راههاي درمان تنبلي چشم ، بستن چشم سالم تحت كنترل و نظارت متخصصين بينايي يا اپتومتريستها و تنظيم فعاليتهاي بينايي خاص در غالب تمرينات و بازيهاي مختلف و مخصوص مي باشد كه بخشي از آنها در منزل و با كنترل والدين و برخي نيز به صورت تخصصي دركلينيكهاي بينايي صورت مي گيرد.
ميرزاجاني تصريح كرد: خوشبختانه 80 درصد تنبلي چشم با روشهاي ذكر شده مرسوم در كنار تجويزعينك مناسب و تمرينات در منزل قابل درمان هستند و تنها در برخي موارد نياز به درمان با دستگاه مخصوص به نام امبليوسكوپ مي باشد كه هم اكنون در دو مركز علمي شامل گروه اپتومتري دانشكده هاي توانبخشي ايران و شهيد بهشتي وجود دارد.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]