واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس اعلام شد اكثر آنتنهاي تلفن همراه در كشور مجوز ايمني وزارت بهداشت را ندارند
خبرگزاري فارس: كارشناس مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت گفت: به جز موارد خاصي كه با شكايت مردم به قوه قضائيه رسيدگي شده است، اكثر آنتنهاي تلفن همراه( BTS) كه از سوي 3 اپراتور اصلي تلفن همراه در كشور نصب شدهاند، مجوز ايمني وزارت بهداشت را ندارند.
علي گوراني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: آنتنهاي تلفن همراه به طور كلي به 2 نوع اصلي تقسيمبندي ميشوند، آنتنهاي مايكرو كه محدود پوشش بيشتري دارند و ميزان انرژي ساطع شده از آنها بيشتر است و آنتنهاي ميكرو كه محدوده كوچكتري را پوشش ميدهند و ميران انرژي آنها كمتر است.
وي گفت: در گذشته بيشتر از آنتنهاي تلفن همراه مايكرو استفاده ميشود اما درسالهاي اخير استفاده از تعداد بيشتر آنتنهاي كوچك ميكرو به جاي يك آنتن بزرگ مايكرو افزايش يافته است، كه از نظر فني نگهداري و اپراتوري آنتنهاي ميكرو مشكلتر است.
وي افزود: در مجموع ميزان انرژي ساطع شده از آنتنهاي تلفن همراه خيلي زياد نيست و در محدود 800 تا 2 هزار مگاهرتز است. امواج اين آنتنها از نوع امواج غير يونيزه است، با اين حال قرار گرفتن در معرض اشعههاي اين آنتنها براي مدت طولاني و در فاصله كوتاه خطرناك است. مجوز بي خطر بودن و ميزان انرژي ساطع شده از آنتنهاي تلفن همراه را سازمان انرژي اتمي صادر ميكند.
وي گفت: گر چه اكثر آنتنهاي تلفن همراه نصب شده در كشور مجوز سنجش ميزان انرژي را از سازمان انرژي اتمي دارند اما ايمني نصب اين آنتنها به عوامل ديگري نيز بستگي دارد و بايد مطابق استاندارد ملي باشد كه در قانون حفاظت از اشعه كشور مصوب سال 67 مجلس نيز ذكر شده و همه اپراتورهاي آنتنهاي تلفن همراه را ملزم به اخذ مجوز ايمني از وزارت بهداشت شدهاند.
گوراني افزود: ايمني آنتنهاي تلفن همراه به 5 عامل اصلي مرتبط است اول سنجش چگالي انرژي ساطع شده كه بايد بين يك تا 10 ميلي وات باشد، ايده آل يك ميلي وات اما اگر ميزان آن بيش از 10 ميلي وات باشد خطرناك است و از نظر وزارت بهداشت هيچ يك از آنتن هاي تلفن همراه نبايد بيش از 10 ميلي وات انرژي توليد كنند و اين مسئله تخلف آشكاري است كه بايد حتماً جلوي آن گرفته شود.
وي گفت: در زمان حاضر سنجش ميزان انرژي اين آنتنها از سوي سازمان انرژي اتمي انجام ميشود و شركتهاي نصاب با اخذ مجوز از اين سازمان و بدون هيچ ارتباطي با وزارت بهداشت اقدام به نصب آنتنهاي BTS ميكنند.
وي افزود: مسئله ديگر ايمني نصب آنتن موبايل است كه روي دكل يا پشت بام نصب ميشود، گشتاور نيروي عمومي اين دكلها بايد محاسبه شود و طوري نصب شوند كه با يك باد يا تكان شديد امكان افتادن آن نباشد و اين مسئله بايد مستند شود تا امكان پيگيريهاي حقوقي بعدي در صورت وقوع حادثه باشد.
وي گفت: مسئله ديگر مقاومت سازهاي است كه آنتن روي آن نصب ميشود، استحكام اين سازه نيز بايد مورد تأييد كارشناسان فني قرار گيرد و ثبت شود تا ايمني و اطمينان لازم از استحكام سازه در برابر آنتن به دست آيد و از نظر حقوقي نيز تأييديه فني قابل قبول باشد.
گوراني افزود: اپراتورها و كاركنان شركتهاي نصاب آنتنهاي موبايل نيز بايد دورههاي فني لازم را گذرانده باشند و مدرك معتبر ارائه كنند، همچنين حفاظ هاي ايمني اطراف دكل بايد نصب شود و علاوه بر نصب موارد ايمني براي جلوگيري از خطر برق گرفتگي هشدارهاي لازم و علايم خطر روي دكل نصب شود.
كارشناس مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت اضافه كرد: در زمان حاضر با وجود نص صريح قانون مبني بر اخذ مجوز ايمني نصب دكلهاي آنتنهاي تلفن همراه از وزارت بهداشت هيچ يك از اپراتورهاي نصاب اين آنتنها خود را ملزم به اخذ اين مجوز نميدانند و ايمني اكثر آنتنهاي موجود در كشور از سوي وزارت بهداشت تأييد نشده است مگر موارد خاصي كه شاكي وجود داشته و با درخواست قوه قضائيه كارشناسان وزارت بهداشت بازرسي كردهاند.
وي گفت: وزارت بهداشت نه تنها تاكنون نظارتي بر ايمني آنتنهاي موبايل در كشور نداشته است بلكه حتي آماري از تعداد آنتنهاي BTS نصب شده در كشور نيز نداريم در حالي كه بر اساس اصل «آلارا» بايد حداقل بودن ميزان خطر پرتوزها در كشور به تائيد يك مرجع معتبر رسمي برسد كه چنين كاري در كشور ما تاكنون انجام نشده است.
گوراني افزود: هفته گذشته برنامهاي از شبكه 3 سيما درباره آنتنهاي BTS پخش شد كه در آن همه افراد ذي نفع در نصب آنتنهاي موبايل و اپراتورهاي آن اعلام ميكردند كه اين آنتنها هيچ خطري براي مردم ندارند در حالي كه چنين كاري بايد از سوي متولي سلامت مردم و وزارت بهداشت انجام شود در حالي كه وزارت بهداشت به علت اينكه هيچ نظارتي بر اين آنتنها ندارد نميتواند ايمني اين آنتنها را تأييد كند.
وي گفت: در تلاش هستيم كه با همكاري مسئولان كشور اپراتورهاي تلفن همراه را ملزم به اخذ مجوز ايمني از وزارت بهداشت كنيم كه اميدواريم در آينده با عملي شدن اين امر ميزان ايمني اين آنتنها در كشور ارتقا يابد.
وي افزود: امواج آنتنهاي BTS غير يوني هستند و فقط در مسير مستقيم سير ميكنند، بنابراين پشت، بالا و پائين اين امواجها خطري ندارد و اينكه خانههاي زير آنتنهاي موبايل خط دارند به علت اين است كه تحت پوشش آنتن ديگري قرار دارند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]