واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وب 2.0؛ بر پايه مشاركت، همكاري و تعاملات انسانها استوار است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
آنهايي كه كاربران دائمي اينترنت هستند و روزانه به سايتهاي مختلفي سر ميزنند و از آنها بازديد ميكنند، حتما تا به حال به واژه وب2.0 در بين متون وبسايتهاي مختلف برخوردهاند يا سايتهاي مختلفي را ميشناسند كه به آنها سايتهاي وب2.0 ميگويند. طراحي و معماري وب2.0 بر پايه مشاركتها، همكاريها و تعاملات انسانها و نرمافزار و ديگر عوامل هوشمند با يكديگر، استوار است.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نويسنده وبلاگ "وبلاگينا" به نشاني http://www.weblogina.com آورده است: در گذشته و زماني كه فناوري طراحي و برنامهنويسي وب پيشرفت زيادي نكرده بود، طرحهاي وب سايتها بسيار محدودتر و سادهتر بود.
وب1 به سايتهاي گفته ميشد كه حاصل ارائه يك سري از اطلاعات از طرف يك سري از اشخاص خاص بود. اين اطلاعات از طرف آنها بر روي وب سايتها قرار ميگرفت و بازديدكنندگان وب سايتها هيچ نقشي در ايجاد، تغيير يا تعيين ميزان تطابق با واقعيت را نداشتند. طرحهاي اين سايتها نيز بسيار ساده بود و از شيوههاي خاصي پيروي نميكرد و در خيلي از موارد باعث گمراهي بازديدكنندگان ميشد.
اما در وب2.0 همه چيز برخلاف تعاريف وب1.0 است و تغييرات زيادي در وب2.0 مشاهده ميشود. در واقع وب2.0 سير تحول و تغييرات در دنياي مجازي و وب است كه ميتواند در آينده نيز دستخوش تغييرات جديدتر شود. وب سايت گوگل و وب سايت ويكي پديا ميتوانند مثالهاي خوبي براي شناسايي بهتر وب2.0 باشند، در اين سايتها كاربران فقط به محتواي ايجاد شده توسط مديران و ديگر كاربران اينترنت دسترسي ندارند بلكه خودشان نيز ميتوانند در توليد محتوا نقش داشته باشند و اطلاعات خود را در معرض ديد و استفاده ديگر كاربران قرار دهند.
وقتي شما در گوگل كلمهاي را جستجو ميكنيد، گوگل اطلاعاتي را كه خودش ايجاد كرده است به عنوان نتايج به شما نشان نميدهد، بلكه اطلاعاتي را نمايش ميدهد كه توسط وب سايتهاي مختلف ايجاد شدهاند و تنها گوگل آنها را بر اساس يك سري ساختارها دستهبندي و بايگاني ميكند تا جستجوكنندگان در زمان كوتاهتري به نتايج دقيقتر دست پيدا كنند، يعني حتما بايد اطلاعاتي موجود باشد تا گوگل آنها را دستهبندي كند و نمايش دهد. همينطور در ويكيها كه نمونه بارز آن وب سايت ويكي پديا است، كاربران ميتوانند اطلاعات خود را در مورد موضوعات مختلف ثبت كنند.
از مشخصههاي اصلي وب2 ميتوان به نكات مختلفي اشاره كرد، اما از مهمترين آنها اين است كه، اين وب سايتها مردميتر هستند. كاربران اين وب سايتها اطلاعاتي را استفاده ميكنند كه خود ايجاد كردهاند، به عنوان مثال وب سايت آمازون اجازه ميدهد تا كاربرانش نقدهاي خود را در مورد كتابهايي كه خريدهاند در اين وب سايت ثبت كنند تا ديگر كاربران آشنايي بهتري با كتابها پيدا كنند و اگر شما به اين بخش از وب سايت آمازون مراجعه كنيد خواهيد ديد كه اطلاعات كاربران در مورد كتابهاي خريداري شده به مراتب از اطلاعات رسمي خود وب سايت آمازون خواندنيتر و كمككنندهتر است.
وب2.0 همچنين از ساختار مناسبتري بهره ميبرد و كاربران در وبسايتهاي وب2.0 ميتوانند تنها با چند كليك به مقصد مورد نظر خود برسند. دكمههاي كاربري و هدايتكننده در وب سايتهاي وب2.0 نقش مهمي برعهده دارند. با پيشرفت فناوري در عرصه گرافيك، طراحيهاي اين وب سايت بسيار متحول شده است و جلوههاي كاربرپسندتري در اين وب سايتها به چشم ميخورد. با وجود سرعت زياد پيشرفت فناوري در دنياي امروزي، سوالي كه ممكن است پيش بيايد اين است كه وب3.0 داراي چه ويژگيهايي خواهد بود؟ البته صحبت در مورد وب3 در حالي كه هنوز وب2 در حال پيشرفت و تكامل است كمي سخت است، اما نكتهاي كه ميتوان به آن اشاره كرد اين است كه دير يا زود بايد منتظر نسخه بعدي وب باشيم، نسخهاي كه به حتم بسيار كاملتر از نسخه فعلي وب خواهد بود.
در كل به نظر من وب2.0 يعني سادگي؛ وبسايتهاي كه در عين سادگي بسيار جذاب هستند و كاربران در اين وب سايتها با مطالب و تصاوير درهم و نامتوازن برخورد نميكنند. وب سايتهاي وب 2 به صورت بسيار شفافي طراحي و كدنويسي ميشوند و بارگذاري آنها زماني كمي را به خود اختصاص ميدهد. كاربران در اين وب سايتها نقش مهمي را برعهده دارند و باعث پيشرفت وب سايت مورد نظر ميشوند.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 349]