واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زنان مبلغ؛ احياگران معنويت و اخلاق در خانواده و جامعه/ 15حجتالاسلام عبداللهيان:نهاد ويژهاي براي ساماندهي امور مبلغان زن وجود ندارد
گروه اجتماعي: زنان مبلغ در جامعه توانستند به قلههاي اخلاقي و معنويت دست يابند و موجب سازندگي و علاقهمندي افراد به مباحث ديني و اخلاقي شوند اما متأسفانه نهادي كه به ساماندهي امور مبلغان زن بپردازد، وجود ندارد و يا حداقل در سطحي شايسته و بايسته به اين مهم نپرداختهاند.
حجتالاسلاموالمسلمين «محمد عبداللهيان» دبير علمي همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آيين نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره ضرورت برگزاري اين همايش گفت: بانوان مبلغ در ايجاد و توسعه اخلاق و معنويت در جامعه در گذشته و حال نقش اساسي ايفا كرده و ميكنند و با كوشش همه جانبه خود در راه اشاعه قرآن و مباني اسلام و با بيان تأثيرگذارشان، قشر وسيعي از افراد جامعه را با اخلاق و معنويت آشنا كردهاند.
وي برگزاري اين همايش را فرصتي براي شناساندن و توجه به زحمات اين افراد دانست و افزود: اين همايش زمينهساز آشكار كردن زحمات و كوششهاي زنان مبلغ در حوزه تبليغات ديني است، همچنين درصدد هستيم با برگزاري اين همايش به نوآوري و شكوفايي در حوزه تبليغات ديني نيز نائل شويم.
دبير علمي اين همايش در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «برپايي همايش نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ تا چه اندازه در بهبود وضعيت و ساماندهي زنان مبلغ مؤثر خواهد بود؟» اظهار كرد: با برگزاري اين همايش ضرورت ساماندهي مبلغان زن در جامعه مطرح خواهد شد از اينرو اگر بتوانيم ميزان تأثيرگذاري اين بانوان را فراروي مسئولان قرار دهيم تا آنان به تأثيرگذاري زنان مبلغ در سازندگي فكري خانواده بهويژه نسل جوان پي ببرند، ميتوان اميدوار بود كه مبلغان زن در كنار ساماندهي به آموزشهاي لازم نيز دست يابند.
عبداللهيان در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «آيا تاكنون سازمان يا نهادي مسئول ساماندهي امور مبلغان زن در جامعه نبوده است؟» گفت: زنان مبلغ همانند اقشار خودجوش ديگر در جامعه توانستند با كوشش و اهتمام وافر خود به قلههاي اخلاقي و معنويت دست يابند و موجب سازندگي و علاقهمندي افراد به مباحث ديني و اخلاقي شوند اما متأسفانه نهادهاي كه به ساماندهي امور مبلغان زن بپردازد نيست و يا حداقل در سطحي شايسته و بايسته به آن نپرداختهاند.
وي همچنين تصريح كرد: اگرچه سازمان تبليغات اسلامي و دفتر تبليغات حوزه عليمه قم در مواردي نسبت به امور مبلغان زن فعاليتهاي داشتهاند اما آنگونه كه لازم است به مسائل آنان توجه نشده است.
بررسي موانع و مشكلات مبلغان زن عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه عبداللهيان در پاسخ به آن اظهار كرد: موانع و دغدغههاي ذهني از مهمترين مشكلات بانوان مبلغ است زيرا متأسفانه در جامعه كنوني اگرچه در گفتار به مبلغان زن بها و ميدان داده ميشود اما در عمل ميان مبلغان زن و مرد تفاوت قائل هستند بهطوري كه فعاليتهاي آنان محدود ميشود از اينرو لازم است تا بانوان با كوشش خود بتوانند زمينهساز رشد و تكاملشان در حوزه تبليغات شوند.
وي موانع و مشكلان بانوان مبلغ در جامعه را از محورهاي اين همايش عنوان كرد و افزود: دبيرخانه علمي اين همايش در زمينه بررسي مشكلات مبلغان زن سفارش مقالات داده است تا با شناسايي اين مشكلات راهحلهايي بهمنظور مرتفع ساختن آنان در همايش مطرح كنند.
دبير علمي همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آيين نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» در ادامه به تشريح شاخصههاي انتخاب مبلغان برتر پرداخت و گفت: معيارهاي تكريم بانوان در اين همايش در 14 مورد طبقهبندي شده است كه ميتوان بهطور خلاصه به داشتن سواد و اطلاعات ديني، تحصيلات حوزوي، قدرت پاسخگويي به شبهات ديني، توانايي زدودن خرافات در مسائل ديني، تربيت شاگردان و داشتن تجربه تبليغ بيش از 30 سال اشاره كرد.
عبداللهيان معيار اصلي انتخاب مبلغان برتر زن را پيشكسوت بودن آنان دانست و اظهار كرد: آنچه در نخستين همايش مدنظر ماست تكريم از بانوان پيشكسوت در حوزه تبليغ است از اينرو بيشترين مبلغان برتر ما در اين همايش افرادي هستند كه سالها در حوزه تبليغ زحمت كشيدهاند.
وي در ادامه به بخش فراخوان مقاله اين همايش اشاره كرد و كاربردي بودن و توجه به واقعيات جامعه نسبت به زنان مبلغ را از ويژگيهاي مقالات برتر دانست و افزود: مقالات برتر در دو جنبه ظاهري و محتوايي بررسي ميشوند براي مثال معيار انتخاب مقاله برتر نگارش صحيح و سامان داشتن مطالب مقالات از نظر ظاهري و كاربردي بودن آن با توجه به ضرورتهاي جامعه و كارگشا بودن آنان از نظر محتوايي است.
دبير علمي اين همايش بيشترين مقالات ارسال شده به دبيرخانه اين همايش را با موضوع پرداختن به مسائل معنوي مبلغان اعلام كرد و گفت: مقالات برتر در مرحله نخست در زمان برگزاري همايش در قالب ويژهنامههايي به مبلغان و افراد حاضر در آن ارائه خواهد شد همچنين اين مقالات در قالب مجموعه مقالات ويژه همايش نيز به چاپ خواهد رسيد.
عبداللهيان در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه «آيا برگزاري اين همايش در روند ساماندهي مبلغان و تفكيك مبلغان باسواد ديني از مبلغان آموزشنديده مؤثر خواهد بود؟» گفت: در راستاي برگزاري اين همايش مبلغان واقعي و باتجربه شناسايي و توانايي و زحمات آنان در عرصه تبليغ نيز مشخص شده است از اينرو اميدواريم با برگزاري چنين همايشهايي مبلغان واقعي از افراد سودجو تفكيك شوند كه البته لازمه آن ساماندهي زنان مبلغ است.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]