تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840438879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشت ميهمان؛ حسين اميرعبداللهيان مذاكرات هسته‌اي و احتمال فاجعه ديپلماسي جديد آمريكا


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت ميهمان؛ حسين اميرعبداللهيان مذاكرات هسته‌اي و احتمال فاجعه ديپلماسي جديد آمريكا
خبرگزاري فارس: آمريكايي‌ها بايد "ديپلماسى مذاكره جدى و سازنده" را جايگزين "ادبيات تهديد" سازند و در اين مسير، صاحبان عقل در ايالات متحده به كمك برخى از نومحافظه كاران بشتابند و از وقوع احتمالى "فاجعه ديپلماسى جديد آمريكايى" جلوگيرى نمايند.


حسين اميرعبداللهيان رئيس سابق ستاد ويژه عراق در وزارت امور خارجه، سفير جمهوري اسلامي ايران در بحرين و كارشناس ارشد مسائل عراق است كه چندي قبل كتاب خود را با عنوان "دموكراسي متعارض ايالات متحده آمريكا در عراق" به رشته تحرير درآورد. وي با ارسال يادداشتي به خبرگزاري فارس با عنوان "مذاكرات هسته‌اي و احتمال فاجعه ديپلماسي جديد آمريكا" سه دور مذاكرات ايران با آمريكا در مورد عراق را بررسي كرده است.
وي معتقد است كه گفتمان آمريكايى در مذاكرات هسته‌اى از 2 واژه "مذاكره" و "همكارى كامل" در ادبيات آميخته با "ديپلماسى تهديد" شكل گرفته است در حاليكه براساس راهبرد و سند چشم انداز جمهورى اسلامى ايران، ادبيات غالب گفتمان ايران بر مبناى "دكترين تعامل سازنده" بوده و از سه واژه اساسى "مذاكره"، "تعامل سازنده" و "عدالت" نشأت گرفته است.
متن كامل اين يادداشت به شرح زير مي‌باشد:

"جفرى وايزمن" از نظريه‌ پردازان روابط بين‌الملل در نگاهى نقادانه، سياست دولت بوش را "فاجعه‌اى براى ديپلماسى" مى‌داند. وى معتقد است كه ايالات متحده آمريكا در دوره زمامدارى بوش پنج تخلف آشكار از فرهنگ ديپلماتيك دارد كه رگه‌هايى از آن در تاريخ آمريكا قابل جستجو مى‌باشد اما آشكارترين رگه‌هاى آن را در دوران بوش مى‌توان يافت كه عبارتند از:
الف) تمايل به توسل به زور (دكترين جنگ پيشگيرانه) به جاى استفاده كامل از ابزار مذاكرات ديپلماتيك
ب) مقاومت در برابر هنجارهاى پذيرفته شده ديپلماسى چندجانبه (يكجانبه‌ گرايى)
پ) اولويت دادن به روش‌هاى جاسوسى نسبت به ديپلماسى
ت) نابردبارى در مقابل هنجارهاى قطعى مبتنى بر آداب و پروتكل‌هاى ديپلماتيك
ث) دگرگونى در جايگاه سفارتخانه‌ها و پادگان‌هاى نظامى به نحوى كه به جاى سفارتخانه‌ها و ديپلمات‌ها، شبكه فزاينده‌اى از فرماندهان نظامى و كنسول نماها قرار مى‌گيرند.
از سوي ديگر "فرانسيس فوكوياما" نظريه پرداز اصلى جريان نومحافظه كار حاكم بر كاخ سفيد كه از طرفداران سياست‌هاى افراطى نومحافظه كاران به شمار مى‌رفت و در ژانويه 1998 طرح "پروژه‌اى براى يك قرن آمريكايى جديد" را به همراه پل ولفوويتز، جان بولتون، خليل زاد و رامسفلد ارائه داد، مى‌گويد: بوش و كاخ سفيد چهار اشتباه كليدى داشته‌اند:
اول: دكترين توسل به "اقدامات پيش دستانه" را در پاسخ به حملات 11 سپتامبر 2001 به طور نامتناسب و نامتوازن گسترش دادند
دوم: استفاده نامناسب از "قدرت هژمونيك" و باور افراطى به اينكه بدون تأييد شوراى امنيت سازمان ملل متحد و NATO استفاده توأم با موفقيت از زور "مشروعيت" خواهد يافت
سوم: برآورد اشتباه از "تأثير قدرت نظامى" در رويارويى با سازمان‌هاى فرامليتى بويژه در خاورميانه (اشاره به مقاومت 33 روزه حزب الله لبنان)
و چهارم اينكه نحوه استفاده بوش از "قدرت نظامى" نه فقط فاقد استراتژى و دكترين لازم بود، بلكه فاقد صلاحيت و كيفيت اجرايى مناسب بود (اشاره به شكست در عراق و افغانستان).

"كنت والتز" (نظريه‌پرداز نو واقع‌گراى روابط بين الملل) نيز طى مناظره‌اى علمى، در پاسخ به اين سؤال كه «اگر رئيس جمهور آمريكا هم اكنون در اين جلسه حضور داشت تا به سخنان مستقيم شما گوش فرا دهد، در مورد ايران چه توصيه‌اى به او مى‌كرديد» مى‌گويد: مسلماً به او مي‌گفتم كه با جمهورى اسلامي ايران و سوريه گفتگو كند. به او تأكيد مى‌كردم كه بار تهديدها و ترساندن‌ها را كم كند. ما در حال حاضر صرفاً ايران و خطر ايران را در بوق و كرنا كرده‌ايم، اما لازم است كه با خونسردى و تعقل بيشترى صحبت كنيم.

ارزيابي:

1- آمريكا در جريان سه مرحله مذاكرات سه جانبه تهران، بغداد و واشنگتن كه در سال 1386 در عراق برگزار شد، فرصت مذاكره‌اى مستقيم و رسمى در يك موضوع مهم بين‌المللى "عراق" را مورد استفاده قرار داد و بر "حكمت"، "درايت"، "بردبارى" و "منطق حاكم بر گفتمان و رفتار سازنده" جمهوري اسلامي ايران در عراق جديد به خوبى پى‌برد. هرچند به ناچار در جنگ روانى رسانه‌اى فضاى كاذب ديگرى را دامن زد.
2- گفتمان آمريكايى در مذاكرات هسته‌اى از دو واژه "مذاكره" و "همكارى كامل" در ادبيات آميخته با "ديپلماسى تهديد" شكل گرفته است. در حاليكه براساس راهبرد و سند چشم انداز جمهورى اسلامى ايران، ادبيات غالب گفتمان ايران بر مبناى "دكترين تعامل سازنده" بوده و از سه واژه اساسى "مذاكره"، "تعامل سازنده" و "عدالت" نشأت گرفته است. وجه مشترك اين دو گفتمان "مذاكره"مى‌باشد. در چارچوب ادبيات گفتمان هسته‌اى ايرانى و آمريكايى، اصول و مبانى مدنظر طرفين در قالب دو بسته پيشنهادى مطرح و روش مذاكره تا حصول نتايج مرضى الطرفين به شكل دو سند غير رسمي Non-paper ارائه شده است.

نتيجه گيري و جمع بندي:
براساس اين مكانيزم‌ها و با نگاهى معقول به ديدگاه‌هاى نظريه پردازان غربى روابط بين‌الملل كه بخش كوچكى از آن در صدر اين نوشتار آمده است، نومحافظه كاران حاكم بر كاخ سفيد مى‌بايست با مرورى بر تحولات منطقه و جهان و بازتعريفي جديد از تحولات فراروي "ديپلماسى مذاكره جدى و سازنده" را جايگزين "ادبيات تهديد" و "ديپلماسى شتاب" سازند و به نحوى مؤثر و سازنده، به كمك در مذاكرات فراروى خاوير سولانا بشتابند و تلاش جمعى 1+6 را با هدف "ديپلماسى جمعى مبتنى بر برد ـ برد" و كمك به صلح، ثبات و امنيت بين‌المللى بر روى ميز مذاكره قرار دهند.
بدون ترديد تقويت روند گفتگوهاى 1+6 و حصول نتايج مرضى الطرفين منوط به غلبه ادبيات گفتمان منطقى و مشترك 1+6 بر فضاى مذاكرات و اجتناب آمريكا از "ادبيات تخريب مذاكرات" و انديشيدن به آثار مثبت هرگونه توافق جمعى 1+6 مى‌باشد، مرورى بر دين، فرهنگ، آداب و سنن منطقه و جمهوري اسلامي ايران و همچنين دستاورد مقاومت و دفاع هشت ساله در مقابل تجاوز رژيم عراق و متحدان وى اثبات مى‌كند كه جمهوري اسلامي ايران "ديپلماسى و تعامل سازنده" را در خدمت به منطقه و بشريت دانسته و "ديپلماسى تهديد و توسل به زور" را برنمى‌تابد.
ضروريست جهت نيل به اين دستاورد، صاحبان عقل در ايالات متحده، به كمك برخى از نومحافظه كاران بشتابند و از وقوع احتمالى "فاجعه ديپلماسى جديد آمريكايى" جلوگيرى نمايند.
انتهاي پيام/ي
 دوشنبه 14 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن