واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس مجلس خبرگان: حوزه هاي علميه مسائل حكومتي و مديريتي نظام را به متون آموزشي اضافه كنند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:حوزه هاي علميه بايد كتاب ها و باب هايي درباره انتخابات، شوراها، مطبوعات و رسانه ها، احزاب، اينترنت، ماهواره، سياست خارجي، نظام فدرالي، تورم، نقدينگي، بانكداري، تامين اجتماعي را در زمره كتابهاي درسي قرار دهند.
به گزارش گروه دين و انديشه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" آيت الله هاشمي رفسنجاني با بيان اين مطلب در پاسخ مكتوب به پرسش هاي هفته نامه شهروند تصريح كرد: اگر حوزه هاي علميه تصميم بگيرند بحث هاي حكومتي و مديريتي نظام را به متون درسي و پژوهشي حوزه اضافه كنند، تحقيقات كتب و ابواب و فصول فراواني به ابحاث فقهي اضافه خواهد شد.
رييس مجلس خبرگان رهبري، كتاب هايي چون ساختار نظام، رهبري و ولايت، مطبوعات و رسانه ها، بيمه ها، حقوق شهروندي و حدود و حقوق مردم و حكومت و كتاب احزاب را از جمله كتب مورد نياز جهت تدوين وتدريس در حوزه هاي علميه بر شمرد و يادآور شد: نمي خواهم بگويم همه اينها، به عنوان كتاب مطرح شود، با اينكه براي همه آنها عناويني كه تحت عنوان كتاب آمده درست است و ممكن است خيلي از آنها ظرفيت يك باب يا يك فصل را داشته باشد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به نقش مهم شوراي نگهبان، بر ايفاي نقش فراتر از نقش كنوني اين شورا تاكيد كرد و تصريح نمود: نقش شوراي نگهبان، تطبيق مصوبات با فتاواي موجود است و گاهي نيز فتواي خود اعضاي فقهاي شورا است.
وي با تاكيد بر ضرورت توسعه قلمرو فقاهت و فقه حكومتي سياسي تصريح كرده است: شوراي نگهبان براي نظارت درست بر مقررات بايد مجهز به تخصص هاي لازم براي تشخيص احكام شرعي و موضوعات احكام در همه زمينه ها باشد و نياز به پشتيباني هاي فراوان دارد و لذا از علماي قم درخواست كردم كه حوزه ها را براي جوابگويي به اين نيازها آماده كنند و در اين صورت است كه حوزه هم مي تواند از حكومت انتظار اسلامي كردن كامل نظام را داشته باشد.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از مركز خبر حوزه، آيت الله هاشمي رفسنجاني با تاكيد بر ضرورت تدوين فقه سياسي تصريح كرده اند: عمده ترين عامل در خصوص عدم توسعه بخش هاي حكومتي و سياسي و عمومي فقه، منزوي بودن مكتب اهل بيت(ع) در طول تاريخ است و همچنين عامل ديگر،كم توجهي به نقش عقل و فكر و تخصص ها در اجتهاد است، البته اينها از ارزش بالاي تلاشها، مجاهدتها و دستاوردهاي حوزه هاي علوم ديني در تاريخ طولاني فقاهت و اجتهاد نميكاهد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني با مثبت ارزيابي كردن نهادهاي برخاسته از نظام جمهوري اسلامي تصريح كرده است: تاسيس نهادهاي جديد مجلس خبرگان رهبري، مجمع تشخيص مصلحت نظام براثر ضرورت ها و تنگناهاي ناشي از اسلامي شدن نظام رخ داده و تجربه عملي هر يك از آنها در اختيار است و قابل ارزيابي و داوري است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به توانمندي مباني اسلامي در پاسخگويي به نيازهاي بشري از جمله موضوعاتي چون بانكداري، سرمايه گزاري خارجي و نظام بين الملل بيان داشته است: توجه به انبوه مسائل جديد الاحداث و پيچيدگي هاي روز افزون مسايل مديريت جوامع بشري و ابواب فراوان مسايل مورد نياز بشر، انسان را متوجه عمق معارف اسلامي و به خصوص قرآن كريم مي كند كه نشان قابل قبولي از جهاني بودن و ابدي بودن دين اسلام است.
وي تحول اساسي در اجتهاد ورسيدن به فقه حكومتي و سياسي و مديريتي بدون تخصص هاي مربوطه را رد كرده و تصريح كرده است: همان گونه كه فقها در موارد بسياري نظرشان را متكي به تشخيص عرف در موضوعات و متعلقات احكام شرعي مي نمايند، در مسايل پيچيده سياسي، اجتماعي، علمي، حقوقي، مديريتي و بين الملل، كارشناسي، بدون داشتن تخصص هاي لازم مقدور نيست و حوزه هاي علوم ديني نمي توانند منتظر دريافت كارشناسي مطمئني از بيرون سازمان خود باشند و اگر ضرورت اين پيش نياز پذيرفته شود به ناچار بايد فقهاي ما در يك يا چند رشته از اين ها متخصص باشند.
وي در اين خصوص افزود: در اين فرض بسياري از فتواها بايد از چند رشته تخصصي بهره بگيرند همانگونه كه در قانون گذاري پيشرفته دنيا معمول است و سرانجام به شوراي فتوا مي رسيم و چنين فتاوايي مي تواند سرمايه يك شوراي نگهبان خوب و مناسب قوانين امت اسلامي باشد.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]