تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846062832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سينما در آفسايد ـ 13/توليد فيلم‌هاي ورزشي بازده اقتصادي ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سينما در آفسايد ـ 13/توليد فيلم‌هاي ورزشي بازده اقتصادي ندارد
سعيد قطبي‌زاده بزرگترين مشكل سينماي ايران در توليد فيلم‌هاي ورزشي را ناشي از موفق نبودن فيلمسازان در تلفيق مايه‌هاي دراماتيك و قواعد سينمايي با جذابيت‌هاي ورزش مي‌داند.

اين منتقد سينما درباره ناكامي فيلم‌هاي ورزشي در اكران عمومي به خبرنگار مهر گفت: در سينماي ايران تهيه‌كننده‌ها بيشتر تمايل به ساخت آثاري دارند كه به تجربه دريافته‌اند در گيشه موفق مي‌شود و بازده اقتصادي دارد. به همين دليل هميشه گرايش به ساخت فيلم‌هاي كمدي بيش از فيلم‌هاي ترسناك است. فيلم‌هاي ترسناك ايراني در گيشه شكست مي‌خورند و تهيه‌كننده‌ها حاضر نيستند با توليد چنين فيلم‌هايي سرمايه خود را به خطر بيندازند.

قطبي‌زاده افزود: پس از موفقيت‌هاي تيم فوتبال ايران در جام جهاني، تهيه‌كننده‌ها احساس كردند علاقه مردم به فوتبال مي‌تواند باعث فروش فيلم‌هاي ورزشي شود. حضور فوتباليست‌هاي تيم‌هاي پيروزي و استقلال در دو فيلم به قصد جذب مخاطب اتفاق افتاد، اما با شكست اين فيلم‌ها در گيشه جريان توليد فيلم‌هاي ورزشي متوقف شد.

وي در ادامه درباره شرايط توليد در سينماي ايران گفت: تهيه‌كننده‌هاي سينماي ايران شهامت تجربه‌هاي تازه را ندارند. وضعيت بغرنج مالي در سينما مانع نوآوري مي‌شود، به همين دليل آنها سعي مي‌كنند سراغ تجربه‌هايي بروند كه در گيشه جواب داده است. نوآوري‌هاي محدود بعضي كارگران‌ها و تهيه‌كننده‌ها يك جريان بادوام نيست.

اين نويسنده با اشاره به تفاوت‌هاي فوتبال و سينما افزود: با وجود شباهت ميان سينما و تلويزيون، تجربه نشان داده مردم ترجيح مي‌دهند فوتبال و ستارگان آن را در تلويزيون و استاديوم ببينند نه در سينما. آنها از ديدن فيلم در تلويزيون و سينما لذت مي‌برند و تمايلي به حضور ستارگان ورزش در سينما ندارند. تداخل دو عرصه جذاب ورزش و سينما براي تماشاگران پذيرفتني نيست.

قطبي‌زاده با اشاره به ريشه‌هاي فرهنگي و تاريخي تعلق خاطر به ورزش در جامعه ايراني گفت: سنت پهلواني و ورزشي مثل كشتي ريشه در تاريخ، فرهنگ و آئين و مذهب ما دارد و مفاهيمي مثل جوانمردي و اخلاق‌مداري در آن پررنگ است، اما سينما رسانه‌اي مدرن است و قواعد خود را دارد. ما بايد ايده‌هاي خود را با توجه به ويژگي‌هاي رسانه سامان بدهيم.

وي با اشاره به موفقيت فيلم‌هايي كه با موضوع ورزش مشتزني در هاليوود ساخته شده‌اند گفت: "گاو خشمگين"، "مرثيه‌ براي يك سنگين‌وزن"، "علي"، "مرد سيندرلايي"، "محبوب ميليون دلاري" و مجموعه فيلم‌هاي "راكي" تعدادي از فيلم‌هاي پرفروش و موفق هاليوود با موضوع بوكس هستند.

قطبي‌زاده گفت: بوكس در آمريكا ورزشي محبوب است، اما مردم به بسكتبال بيش از آن علاقه دارند. حتي گفته مي‌شود جك نيكلسن هنگام امضاء قرارداد براي بازي در يك پروژه سينمايي يكروز را براي تماشاي مسابقات تيم محبوبش در استاديوم در نظر مي‌گيرد، اما محبوبيت الزاما ضامن فروش فيلم نمي‌شود. فيلم‌هاي ساخته شده با موضوع بسكتبال آثاري پرفروش نبوده‌اند.

وي با اشاره به محبوبيت فوتبال در ايران افزود: فوتبال در ايران ورزشي پرطرفدار است، اما تاكنون فيلمي ساخته نشده كه در آن از اين محبوبيت به نفع سينما استفاده شده باشد. در ميان فيلم‌هاي ورزشي "جهان پهلوان تختي" بهروز افخمي تنها نمونه قابل توجه است، اما اين فيلم بيش از آنكه درامي ورزشي باشد مايه‌هاي نوآر دارد و اثري اجتماعي است كه رگه‌هايي از تعليق دارد.

اين منتقد سينما تاكيد كرد: در اين سال‌ها فيلم‌هاي ورزشي خوب ساخته نشده كه بتوانيم حكم قطعي بدهيم مردم از اين نوع فيلم‌ها استقبال نمي‌كنند. فيلم‌هاي ضعيف هر موضوعي كه داشته باشند در گيشه شكست مي‌خورند و استقبال نشدن از فيلم‌هاي ورزشي ايراني بيش از آنكه به موضوع مربوط باشد به ضعف‌هاي فاحش و آزاردهنده برمي‌گردد.

قطبي‌زاده با نام بردن از فيلم‌هاي "مسافر" عباس كيارستمي، "بچه‌هاي آسمان" مجيد مجيدي و "آفسايد" جعفر پناهي به عنوان نمونه‌هاي قابل توجه كه در آنها به ورزش اشاره شده، گفت: البته در همه اين فيلم‌ها موضوع اصلي چيز ديگري است و هيچكدام از اين فيلمسازها اصالت را به ورزش نداده‌اند، اما نمونه‌هاي موفق غربي از جذابيت سينما و ورزش به درستي استفاده كرده‌اند.

او با اشاره به چند نمونه از فيلم‌هاي موفق ورزشي گفت: "گاو خشمگين" بر اساس زندگي يك قهرمان بوكس ساخته شده و در عين حال فيلمي جذاب است. در "مرد سيندرلايي" ستاره‌اي مثل راسل كرو بازي كرده و قصه در عين حال كه مايه ورزشي دارد به رابطه اين شخصيت و خانواده‌اش هم مي پردازد و جذابيت دراماتيك دارد.

قطبي‌زاده ادامه داد: در فيلم "محبوب ميليون دلاري" نيز هيلاري سوانك بازيگر برنده اسكار حضور دارد و براي اين فيلم و نقش يك بوكسور يك اسكار ديگر گرفت. اين فيلم هم به عنوان يك اثر سينمايي جذابيت دارد و هم از قابليت‌هاي ورزش بوكس براي خلق يك موقعيت دراماتيك استفاده كرده است.

او با اشاره به ويژگي‌هاي سينماي ايران گفت: در سينماي ايران سوپراستار نداريم كه حضورش بتواند ضامن فروش يك فيلم باشد و با بازي در يك فيلم ورزشي آن را به يك فيلم پرفروش تبديل كند. معمولا بازيگران شاخص و ستاره‌ها از بازي در فيلم‌هاي ورزشي امتناع مي‌كنند، چون در اين حوزه فيلم‌هاي قابل دفاع ساخته نشده است.

اين منتقد سينما در پايان گفت: كارگردان‌هايي كه فيلم ورزشي ساخته‌اند شناخت درست از سينما و علاقه‌اي به ورزش نداشته‌اند و برخوردشان با موضوع ورزش از سر اجبار بوده است. نتيجه اين نگاه و رويكرد، فيلم‌هاي ورزشي غيرجذاب است كه در گيشه شكست مي‌خورند.
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن