واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: موزه بریتانیا 10 سپتامبر 2010 نیز در بیانیهای دیگر مسئله انتقال منشور کوروش به ایران را "یک لحظه تاریخی و مهم در تاریخ خاورمیانه " عنوان کرده است
راسخون:
به گزارش فارس:
موزه ملی بریتانیا طی بیانیهای درباره «قلابی و کپی بودن» منشور کوروش توضیحاتی را منتشر کرد.
چندی پیش از سوی برخی رسانهها، خبری مبنی بر غیر اصل بودن منشور کوروش که 19 شهریور از موزه بریتانیا به موزه ملی تهران منتقل شد انتشار یافت.
موزه ملی بریتانیا طی روزهای اخیر در سایت رسمی خود به آدرس http://www.britishmuseum.org بیانیهای را منتشر کرده است.
در این بیانیه آمده است: "نمایشگاه منشور کوروش در تاریخ 12 سپتامبر 2010 در موزه ملی ایران افتتاح شد. این نمایشگاه بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت به طوری که از تاریخ 12 سپتامبر تا 22 اکتبر 77 هزار و 366 نفر از این نمایشگاه دیدن کردند. با توجه به موفقیت این نمایشگاه بسیار باعث تأسف است که از خبرنگاران در اینترنت این طور عنوان کردهاند که کپی منشور کوروش به تهران فرستاده شده است. "
موزه بریتانیا در ادامه این بیانیه میافزاید: " هیأت امنای موزه بریتانیا بسیار مایل است تا مسئله کپیبودن منشور را به بهترین وجه ممکن تکذیب کند. پیش از بازگشایی نمایشگاه از گروهی از متخصصان ایرانی دعوت شد تا به بررسی شیء بپردازند و این گروه اصالت شیء را تأیید کردند. "
طبق بیانیه موزه بریتانیا "بروز این اشتباه به این خاطر بود که منشور اخیراً مورد مرمت قرار گرفته است و به همین خاطر شکل منشور در عکسهای مختلف متفاوت است. کار مرمت بر روی این شیء و اشیاء دیگر یک کار مداوم در موزه بریتانیا است تا در حد امکان به اشیاء استحکام ببخشند به طوری که برای ارسال مشکلی نداشته باشند. "
موزه بریتانیا 10 سپتامبر 2010 نیز در بیانیهای دیگر مسئله انتقال منشور کوروش به ایران را "یک لحظه تاریخی و مهم در تاریخ خاورمیانه " عنوان کرده است.
بر اساس اعلام موزه بریتانیا "این اقدام موزه بریتانیا برای جبران نمایشگاه امپراطور فراموش شده و شاه عباس صفوی موزه ملی ایران در سال 2005 بود. "
طبق اطلاعات موزه بریتانیا که در این بیانیه به آنها اشاره شده است: "در سال 1258 شمسی (1879 میلادی) به هنگام کاوشهای باستانشناسی هیئت بریتانیایی در محوطه باستانی بابل در بینالنهرین هرمزد رسام باستانشناس بریتانیایی این استوانه گلی را یافت و از آن تاریخ به بعد منشور در موزه بریتانیا نگهداری میشود.
دو قطعه دیگر از منشور کوروش در قرن نوزدهم در هنگام کاوشهای باستانشناسی در موزه بریتانیا در نزدیکی بابل پیدا شد. طبق نظر کارشناسان این قطعهها دارای متن یکسانی بوده است. قطعهها نشان میدهند که منشور کوروش قطعا اعلامیه بوده است که در سرتاسر امپراطوری فارس توزیع شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]