واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خبرنگاران گناوه و ديلم:مسوولان محلي جايگاه خبر وخبرنگاررا خوب نمي شناسند
خبرنگاران درشهرستان هاي گناوه وديلم درشمال استان بوشهر گفتند: مسوولان محلي جايگاه خبر و خبرنگار را خوب نمي شناسند و اكثرا از خبرنگار توقع دارند كه به برجسته سازي عملكرد آنان بپردازد.
عده اي از اين جمع معتقدند تا زماني كه خبرنگار دستاوردهاي دستگاه هاي اجرايي و اداري را انعكاس مي دهد و عملكرد اداره اي را با آب و تاب براي مردم گزارش مي كند، هيچ حرف وحديثي در كار او نيست اما همينكه مشكلات و مطالبات مردم درارتباط با اداره يا نهادي را منعكس كرد، مسوولان آن دستگاه با اخم و تخم به آن خبرنگار نگاه مي كنند.
برخي ازخبرنگاران رسانه ها درشهرستان گناوه گفتند: بارها بدليل انعكاس مشكلات مردم مورد انتقاد مسوولان قرار گرفته ايم و پس از آن حتي به برنامه هاي خبري اين ادارات هم دعوت نشده ايم.
آنان افزودند:اگرچه درسالهاي اخير نگاه مسوولان محلي به رسانه تغيير يافته و اثرگذاري خبربراي مسوولان ملموس تر شده است اما هنوز بسياري از اطلاعات خبري و حتي اظهار نظر پيرامون مشكلات عمومي مردم به عنوان محدوده ممنوعه در برخي دستگاه هاي اداري تلقي مي شود و عمدتا عملكرد ماهانه و سالانه است كه بدون محدوديت در اختيار رسانه ها قرار مي گيرد.
يكي از خبرنگاراني كه ساليان متمادي درشهرستان گناوه به امر اطلاع رساني مشغول بوده گفت: انتقاد از خبرنگار همواره وجود دارد، چرا كه اكثر مسوولان فقط ازگزارش عملكرد مثبت حوزه كاري خود راضي هستند و بيان مشكلات را چندان برنمي تابند.
محمدرضا حسيني افزود:خبرنگاري مشغله اي پرتنش است و كسي كه وارد آن مي شود بايد توان مواجهه با هر نوع برخوردي را چه از طرف منبع خبر و چه از جانب مخاطب داشته باشد.
وي بيان كرد:در سالهاي خدمت خود در كسوت خبرنگار با چالش هاي زيادي در مواجه با منابع خبر قرارگرفته ام اما تجليل و تكريم كمتر وجود داشته است.
اين خبرنگار باسابقه تاكيد كرد در سالهاي اخير كه روزي به نام خبرنگار تعيين شده و به اين مناسبت آييني برگزار مي شود نيز مسوولان چندان به اين مناسبت توجهي ندارند و برگزاري اين مناسبت بيشتر درون سازماني است.
وي بيان كرد باتوجه به اينكه خبرنگاران با همه مردم و مسوولان ارتباط دارند و يار و ياور آنان در عرصه اطلاع رساني هستند انتظار دارند كه حداقل به مناسبت گراميداشت روز خبرنگار مورد تكريم قرار گيرند اما اين موضوع بويژه در شهرستان ها چندان ملموس نيست.
غلامرضا كرمي يكي ازاصحاب رسانه ومدير مسوول تنها هفته نامه محلي شهرستان گناوه كه از خبرنگاران كهنه كار در اين شهرستان محسوب مي شود، نيز از كم توجهي مسوولان به ارزش كار خبر و خبرنگاري دلخور و رنجيده خاطر است.
وي گفت: پس از اينكه 17 مردادماه در تقويم رسمي كشور به مناسبت سالروز شهادت خبرنگار ايرنا به عنوان روز خبرنگار تعيين شد، اگر آييني در اين شهرستان به اين مناسبت برپاشده به همت خود اصحاب رسانه بوده ومسوولان توجه چنداني به اين مناسبت نداشته اند.
مدير مسوول هفته نامه دريادلان افزود: بسياري از كساني كه دركسوت خبرنگار و ديگر عوامل نشر با اين نشريه همكاري دارند، بدون چشم داشت مادي درجهت اطلاع رساني وآگاهي بخشي به جامعه كار مي كنند وانتظار است، حداقل در مناسبت روز خبرنگار يك تقدير لفظي از جانب مسوولان بشنوند.
وي از حسن نظر تعدادي ازمسوولان اين شهرستان كه درسالهاي اخير به مناسبت روز خبرنگار كارت پستال يا تقديرنامه اي به خبرنگاران اهدا كرده اند، تقدير كرد و گفت: فرهنگ تجليل از خادمان عرصه اطلاع رساني جامعه بايد فراگير شود و هركس به سهم خود از افرادي كه در اين عرصه تلاش مي كنند، قدرداني كند.
يكي ديگر ازخبرنگاران گناوه اي گفت: شناخت جايگاه خبرنگار مهمتر ازتجليل از اوست، چرا كه تا مسوولان به اين باور نرسند كه خبرنگار همكار و همراه آنان است، تجليل كارساز نيست.
نعمت الله بهروزي افزود: اگر در روز خبرنگار ازاصحاب رسانه تجليل شود و در روز پس از آن خبرنگاري از كسب اطلاعات خبري محروم شود، جايگاه خبرنگار پاس داشته نمي شود.
وي يادآورشد: خلاء در اطلاع رساني جامعه را مستعد پخش شايعه مي كند و اگر اطلاعات لازم در اختيار خبرنگار رسانه كه نقش روشنگري را برعهده دارد، قرار نگيرد آثار مخرب شايعه جامعه را دچار تنش مي كند.
اين خبرنگار گفت: وقتي مسوولان كانال هاي ارتباطي خود را به روي اصحاب رسانه ببندند و دسترسي به آنان براي كسب اطلاعات خبري ميسر نشود،نشانگر اين است كه جايگاه و ارزش كار خبر و خبرنگار شناخته نشده و از همين نقطه فضا مستعد رواج شايعه مي شود.
به گفته اين فعال رسانه اي انتشار چند شايعه كافي است تا فضاي جامعه را ملتهب كند و اطلاع رساني دير هنگام كارآيي و اثرگذاري مطلوبي نداشته باشد.
وي همچنين با بيان اينكه تعداد اندكي از مسوولان اين شهرستان همكاري مناسبي با خبرنگاران دارند گفت: متاسفانه برخي مسوولان شهرستان گناوه از دادن اطلاعات ساده و حتي عملكرد فعاليت خدمات دولت در حوزه كاري خود كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري ورييس جمهوري مي باشدخودداري مي كنند و بيان مي دارند كه مي بايست از مديران ذيربط در مركز استان مجوز بگيرند.
اين خبرنگار افزود: در جريان برپايي جلسات و همايش هاي مختلفي نيز كه توسط ادارات برگزار مي شود متاسفانه متوليان آن حتي از حضور خبرنگاران در جلسه تقدير نمي كنند.
وي بيان كرد: به رغم اين همه بي توجهي اغلب مسوولان دستگاه هاي اجرايي به خبرنگاران، اين سربازان عرصه اطلاع رساني به رسالت خطير خود كه آگاهي بخشي به جامعه است بدون هيچ چشمداشتي عمل مي كنند.
يكي از خبرنگاران شهرستان ديلم هم گفت: شناخت جايگاه خبرنگار با تجليل از اين قشر دو مقوله است و شناخت جايگاه خبرنگار اولاتر است، چرا كه اگر جامعه اعم از مردم و مسوولان جايگاه خبرنگار را شناختند، تجليل خود به خود حاصل مي شود ولي اگر بدون اين شناخت تجليلي صورت گيرد، كم دوام و بي اثر خواهد بود.
فتحالله صالحي فرد افزود: وقتي مسوولان پذيرفتند كه خبرنگاران پل ارتباطي بين مردم و مسوولان هستند و اين پل بايد دوطرفه باشد تا هم عملكرد مسوولان براي مردم تشريح شود و هم مطالبات مردم به مسوولان منتقل شود، جايگاه و ارزش كار خبرنگار شناخته مي شود.
وي گفت: شكي نيست كه خبرنگار بايد در انتشار مطالب حفظ امانت كند اما از آنجا كه خبر كاري فكري است و احتمال خطا در آن وجود دارد نبايد به صرف اينكه در يك خبري خطايي انجام شده خبرنگاري از دسترسي به اطلاعات خبري ديگر رويدادها محروم شود.
اين خبرنگار، كار خبري درشهرستان ها را دشوارتر مي داند و معتقد است كه هم خبرنگار بايد اعتمادسازي بيشتري كند و هم منابع خبري كه اكثرا مسوولان اداري و اجرايي هستند بايد تحمل بيشتري براي شنيدن مشكلات عمومي از زبان خبرنگاران داشته باشند.
ك/4 681/675 شماره 261 ساعت 12:34 تمام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]