واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نهضت سوادآموزي استان اردبيل براي جذب افراد بي سواد مشكلات عمده دارد
مدير نهضت سوادآموزي استان اردبيل گفت: در اين استان براي جذب افراد بي سواد و كم سواد به كلاس هاي نهضت سواد آموزي مشكلات عمده اي وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمين حسين پناهي روز يكشنبه در جلسه بررسي مشكلات نهضت سواد آموزي پارس آباد ، كمبود فضاهاي آموزشي و پراكندگي بي سوادي را از جمله مشكلات نهضت سواد آموزي استان برشمرد.
وي افزود: ريشه كني بي سوادي از جامعه نياز به عزم ملي و همگاني و مشاركت و همكاري تنگاتنگ مردم و دستگاههاي دولتي بويژه آموزش و پرورش، دهياران ، شهرداران و بخشداران استان دارد.
وي گفت: اين استان با 05/80 درصد باسوادي رتبه 26 را در ميان استانهاي كشور دارد كه نگران كننده است.
وي افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در چهار سال آينده بايد تمام افراد بي سواد زير 50 سال در استان از نعمت خواندن و نوشتن بهره مند شوند.
وي از شناسايي اسمي 500 روستا در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال 500 روستاي ديگر در استان شناسايي مي شود.
وي با بيان اين كه در هر روستايي كه درصد باسوادي به 97 درصد برسد جشن شكرگزاري در آن روستا برگزار خواهد شد، افزود: سياست نهضت سواد آموزي در مبارزه با بي سوادي تغيير كرده و از اين پس سواد آموزان فقط در دو مقطع مقدماتي و تكميلي تحصيل خواهند كرد.
وي جمعيت بي سواد در سنين بالاي 10 سال در سطح استان را مطابق آمارگيري سال 85 بيش از 220 هزار نفر عنوان كرد و گفت: هم اكنون بيش از يك هزار و 400 نفر به عنوان آموزشيار مشغول تدريس و بيش از 18 هزار نفر سواد آموز نيز در كلاس هاي مقدماتي و تكميلي نهضت سواد آموزي مشغول تحصيل هستند.
به گزارش خبرنگار ايرنا فرماندار پارس آباد مغان نيز در اين جلسه گفت: نهضت سواد آموزي اين شهرستان هم براي جذب افراد بي سواد و كم سواد با مشكلات عمده اي رو به رو است.
ميرفخرالدين زاهد مهاجرت بي رويه، پراكندگي روستاها و قشلاقات را از جمله موانع موجود بر سر راه مبارزه با بي سوادي در اين منطقه دانست.
وي با اشاره به اين كه بر اساس سرشماري سال 85 بيش از 79 درصد مردم اين شهرستان باسواد هستند، گفت: حدود 30 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان را افراد بي سواد و كم سواد تشكيل مي دهند.
وي از تشكيل ستاد سواد آموزي در اين شهرستان خبر داد و افزود: در نيمه اول امسال پنج هزار و 500 نفر سواد آموز در اين شهرستان در كلاس هاي نهضت سواد آموزي نام نويسي كرده اند.
وي تعداد آموزشياران فعال در اين منطقه را 255 نفر ذكر كرد و گفت: براي ريشه كني بي سوادي و شناسايي دقيق افراد بي سواد و يا كم سواد 108 روستا شناسايي اسمي شده و تاپايان مهرماه سال جاري يكصد روستاي باقي مانده نيز شناسايي خواهد شد.
ك/3 7121/594/618/587 شماره 202 ساعت 11:54 تمام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]