تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855731610




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - معاون وزير بازرگاني: تكذيب مي‌كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بورس و بازار - معاون وزير بازرگاني: تكذيب مي‌كنيم


بورس و بازار - معاون وزير بازرگاني: تكذيب مي‌كنيم

گروه اقتصاد:شايد اگر سعيد جليلي مذاكرات ژنو را به بافت فرش ايراني تعبير نمي‌كرد، چهره‌هاي سياسي نيز پس از او جسارت نمي‌كردند تا فرش ايراني را دستمايه تحقق خواسته‌هاي سياسي خويش سازند، فرشي كه اتفاقا به دلايل سياسي از بازار‌هاي بزرگ جهاني محروم شده است. هنگامي كه اولين نشانه‌هاي تحريم فرش ايراني در ايالات متحده ظهور كرد، بسياري از بازرگانان باسابقه ايراني راه لابي‌هاي خويش را پيش گرفتند تا اين بار تجارت را نجات داده باشند. 6 ماه پيش سناي آمريكا تحريم واردات فرش ايراني را در دستور كار خود قرار داده بود تا آخرين ميراث مذاكرات سياسي سال‌هاي دهه 90 نيز بر باد رفته باشد. سناي ايالات متحده سرانجام پس از لابي‌هاي بسيار راي به ادامه صادرات فرش ايراني داد، تجارتي كه ماه‌ها بعد هوشنگ اميراحمدي رئيس انجمن دوستي ايران و آمريكا مدعي شد كه بقايش مديون مذاكرات او بوده است هرچند كه يكي از اعضاي هيات مديره اتحاديه صادركنندگان فرش اعتقاد ديگري دارد:«اين آقا را اصلا نمي‌شناسيم. ايشان كيستند؟‌ آنچه موجب شد تا صادرات فرش ايراني به آمريكا ادامه داشته باشد، لابي‌هاي عده‌اي تجار باسابقه فرش بوده است.» اميراحمدي هرچند كه راه پاستور و كاخ سفيد را به درستي يافته ولي شايد در نجات فرش ايراني نقشي نداشته است. اتحاديه صادركنندگان فرش دستباف روايت مي‌كند كه ايالات متحده فرش را از شمول تحريم‌هاي خود خارج كرده است و اين جريان به لابي‌هاي سياسي ارتباطي ندارد چراكه از زمان رياست جمهوري كلينتون دموكرات تا جورج بوش جمهوريخواه همچنان فرش ايراني استثنائي در ميان تحريم‌ها به شمار مي‌آمد. يكي از تجار ايراني ساكن ايالات متحده در اين مورد مي‌گويد:«فرش ايراني در آمريكا مشتري‌هاي خاص دارد. قيمت بالاي فرش موجب شده تا اين فرش به كالاي لوكس بدل شود به همين جهت طبقه اجتماعي كه از آن بهره مي‌برند در ميان توده‌هاي مردمي جايي ندارند. اكثر چنين افرادي يا سياستمداران رده بالا هستند يا بازرگانان و فعالان اقتصادي متمول. از همين روي آنچه در مورد لابي‌ها گفته مي‌شود نيز چندان قابل توجه نيست. تجار فعال در اين بازار نيز تنها در حدود توصيه‌هاي دوستانه به برخي سياستمداران آمريكايي در اين مورد نقش دارند.» رئيس مركز ملي فرش ايران نيز چنين جرياني را تاييد مي‌كند:«هنگامي كه بحث تحريم فرش ايراني در سناي آمريكا مطرح شد، ما از گروهي از بازرگانان و تجار قديمي درخواست كرديم كه در مذاكرات خود از آمريكايي‌ها بخواهند كه موضوع تحريم فرش ايراني را فراموش كنند.» اما شايد ادعاهاي هوشنگ اميراحمدي تا حدود بسياري متفاوت بود. او در گفت‌وگوهاي خصوصي خود با مسوولان ايراني مدعي شده بود كه تلاش‌هاي بسياري صورت داده تا فرش ايراني از شمول تحريم خارج شود ولي رئيس مركز ملي فرش ايران و معاون وزير بازرگاني در اين مورد اعتقاد ديگري دارد:

آقاي فرجي شما اين ادعا را تاييد مي‌كنيد كه آقاي اميراحمدي در مورد نجات فرش ايراني از تحريم آمريكا نقش داشته‌اند؟
ايشان را به صفت شخصي نمي‌شناسم، در اين مورد هم فكر نمي‌كنم كه چنين جرياني وجود داشته باشد.
شما البته مذاكراتي داشته‌ايد؟
بله، ‌ما با بخش خصوصي و بازرگانان فعال ايراني كه در اين زمينه سابقه و شهرت خوبي دارند، مذاكراتي را داشته‌ايم و آنها نيز در اين مورد با مقامات ايالات متحده مذاكراتي كردند كه سرانجام آن نيز به خروج فرش ايراني از شمول تحريم منجر شد.
اين بازرگانان ايراني سابقه سياسي هم داشتند؟
خير، ‌آنها تماما افرادي به شمار مي‌آيند كه در زمينه فرش سابقه طولاني دارند. اين افراد تماما از بخش خصوصي بودند و اتفاقا در اين مورد هم بسيار موثر عمل كردند.
مذاكرات با آنها از طرف شما انجام شد؟
بله،‌ هنگامي كه اولين خبرها در مورد تحريم فرش ايراني در بازار ايالات متحده انتشار يافت ما با اين فعالان بخش خصوصي تماس گرفتيم تا آنها در اين مورد وارد عمل شوند.
ظاهرا هم موفق بودند؟‌
بله، البته اين موضوع نيز هيچگاه در سناي ايالات متحده مطرح نشد. در واقع اين جريان هيچگاه شكل جدي به خود نگرفته بود ولي ما جانب احتياط را رعايت كرديم و به سرعت وارد عمل شديم تا خطري بازار‌هاي فرش ايراني را تهديد نكند.
شما در ميان همين فعالان بخش خصوصي با آقاي اميراحمدي هم تماسي داشتيد؟
خير، اصلا هيچ تماسي نبوده است.
شايد همين دوستان بخش خصوصي شما با ايشان گفت‌وگو كرده‌اند؟
به هر صورت در اين مورد به ما حرفي زده نشده است. تا جايي هم كه ما اطلاع داريم گفت‌وگو‌ها تنها در حد مذاكرات تجار بخش خصوصي بوده است نه كسان ديگري. نبايد هم فراموش كنيد كه اين موضوع هيچگاه در سناي آمريكا به صورت جدي مطرح نشده بود. بحث ديگر اين است كه از زمان رياست جمهوري آقاي كلينتون موضوع خروج فرش ايراني از شمول تحريم اجرا شده است و تاكنون هم اين داستان ادامه دارد.
اساسا بازار آمريكا براي فرش ايراني اهميت زيادي دارد؟
به هر صورت ايالات متحده يكي از اصلي‌ترين بازار‌هاي ما به شمار مي‌آيد.
او كيست؟
هوشنگ اميراحمدي بيش از آنكه در فضاي اقتصاد براي خود شهرتي دست و پا كرده باشد در ميان سياستمداران نامي به‌هم زده است. او از خود چهره‌اي نمايان ساخته كه از تلاش‌هايش براي حل مشكلات ايران و ايالات متحده خبر مي‌دهد هرچند كه عده ديگري اعتقادات متفاوتي در مورد رفتارهاي اميراحمدي دارند. هوشنگ اميراحمدي دكتراي خود را در رشته «برنامه‌ريزي و توسعه بين‌المللي» از دانشگاه كرنل در ايالت نيويورك دريافت كرده است و هم اكنون در دانشگاه راتگرز، دانشگاه ايالتي نيوجرسي، به تدريس و تحقيق مشغول است. او مديريت مركز مطالعات خاورميانه اين دانشگاه را نيز به عهده دارد. وي بنيانگذار و رئيس شوراي آمريكائيان و ايرانيان (American Iranian Council) است. اين شوراي مركزي براي پژوهش و سياستگذاري فعاليت‌هايي را انجام مي‌دهد.
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن