واضح آرشیو وب فارسی:فارس: احمد خاتمي: در قانون اساسي مطلقا مسئله نظارت بر رهبري را نداريم/آيت الله خامنه اي همچنان بهترين گزينه رهبري است
------------
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري در بازديد از خبرگزاري مهر گفت: رسانه ها بايد ادب اطلاع رساني و متانت در درج اخبار را رعايت كنند و مراقب باشند اخباري را منتشر نسازند كه عفاف اجتماعي و قوام نهاد خانواده را خدشه دارد كند . مبادا از نقل شتابزده يك جنايت يا ناهنجاري كه در همه جوامع طبيعي است ، فضاي عمومي جامعه با سياه نمايي مواجه شود.
بر اساس اين گزارش به نقل از خبرگزاري مهر، آيت االله خاتمي در ادامه گفت: حفظ اسرار كه در روايات به خون بدن تشبيه شده بخش حساس كار يك خبرگزاري است. اسراري كه به مصالح نظام و حقوق مردم مربوط مي شود. ضمن اينكه رسانه ها بايد با ارائه تحليل هاي بهنگام و واقع بينانه جامعه را در مقابله با شايعه سازي هاي دشمنان ياري رسانند.
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر اينكه مجلس خبرگان همچنان حضرت آيت الله خامنه اي را مهمترين و بهترين گزينه و واجد كاملترين شرايط براي رهبري مي داند ، گفت: گرچه در قانون اساسي " نظارت بر رهبري" به عنوان وظيفه خبرگان تصريح نشده ، اما ايشان بزرگوارانه از اين مسئله استقبال و حتي شرايطي را براي اين موضوع پيشنهاد نموده اند. ضمن اينكه خبرگان اختيار ورود به مقوله نظارت را دارد.
آيت الله سيد احمدخاتمي عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري در حاشيه اين بازديد، در پاسخ به سئوالي درباره تفكر اصولگرايي و خط مشي اين جريان فكري در انتخابات آتي بر پيروي اين جريان از اصول مد نظر رهبر معظم انقلاب تاكيد كرد.
اصولگرائي سخنگو ندارد
عضو شوراي عالي جامعه مدرسين گفت: نمي شود اصولگرايي را در جريان خاصي منحصر كرد و لذا اصولگرايي با ويژگي هايي كه مقام معظم رهبري براي آن تشريح فرمودند تضمين كننده تداوم انقلاب اسلامي است.
***در قانون اساسي مطلقا مسئله نظارت بر رهبري را نداريم و اصل 111 قانون اساسي اسمي از نظارت بر رهبري از سوي مجلس خبرنگان نبرده است.
وي با اظهار تاسف از اينكه در جامعه ما اصولگرايي به عنوان يك حزب معرفي مي شود خاطرنشان كرد: به صراحت مي گويم احزاب اصولگرا داريم اما اصولگرايي در اين كشور سخنگو ندارد و اگر برخي از اعضاي احزاب اصولگرا مي خواهند حرفي بزنند بايد از زبان حزب خود بگويند نه از زبان جريان اصولگرايي.
آيت الله خاتمي در پاسخ به سئوالي مبني بر آسيب شناسي مدل جبهه متحد اصولگرايي در انتخابات مجلس هشتم براي انتخابات آينده رياست جمهوري نيز گفت : گروههاي اصولگرا بايد از تجربه مدل 6+5 استفاده كنند چرا كه تجربه موفقي بود و نماد آن در انتخاب نمايندگان مجلس هشتم و بويژه انتخاب رئيس مجلس هشتم خود را نشان داد .
دايره اصولگرائي را بازتر كنيم
وي در خصوص ديدگاه جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز گفت: جامعه مدرسين ضمن آنكه دين را از سياست جدا نمي داند اما يك حزب سياسي نيست . ما معتقديم هيچكس بهتر از مقام معظم رهبري چارچوب اصولگرايي را تدوين نكرده است، بر اين اساس بايد با شاخصه هايي كه ايشان تعريف كردند دايره اصولگرايي بازتر شود و حرف كساني كه در چارچوب نظام فعاليت مي كنند را بشنويم.
نظارت بر رهبري از وظايف مجلس خبرگان نيست
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري همچنين با بيان اينكه مجلس خبرگان چهارم تركيبي جوانتر نسبت به مجلس سوم خبرگان دارد گفت : گرايش غالب خبرگگان همان گرايش ارزشمداري است و آنچه كه من در هيئت رئيسه شاهد آن هستم حس اعتماد كامل و اطاعت از رهنمودهاي مقام معظم رهبري است.
آيت الله خاتمي با اشاره به فرموده امام راحل مبني بر اينكه "مجلس خبرگان تقويت رهبري است" اظهار داشت: مجلس خبرگان شيوه اين تقويت را بررسي و مشخص مي كند و در راس آن اين وظيفه است كه به هنگام بحران يك روز هم كشور بدون رهبر نماند. بعد از رحلت حضرت امام و انتخابي كه 19 سال پيش صورت گرفت ، از نظر مجلس خبرگان همچنان حضرت آيت الله خامنه اي مهمترين و بهترين گزينه و واجد كاملترين شرايط براي رهبري نظام هستند.
***از نظر مجلس خبرگان همچنان حضرت آيت الله خامنه اي مهمترين و بهترين گزينه و واجد كاملترين شرايط براي رهبري نظام هستند.
وي در پاسخ به سوالي در مورد انطباق مباحث مطرح در خصوص وظايف نظارتي مجلس خبرگان با موازين قانوني ادامه داد: من يك نظر كارشناسي دارم كه با مرور مذاكرات خبرگان قانون اساسي بويژه شهيد بهشتي قابل استناد است. آن اينكه نهادي كه بايد مراقبت كند رهبر واجد شرايط بماند مجلس خبرگان است ولي در قانون اساسي مطلقا مسئله نظارت بر رهبري را نداريم و اصل 111 قانون اساسي اشاره اي به نظارت بر رهبري از سوي مجلس خبرنگان نكرده است.
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري در عين حال گفت: البته مقام معظم رهبري با كمال بزرگواري خود اين مسئله نظارت را پذيرفته اند و همه گونه امكان براي اين منظور را حتي پيشنهاد داده اند. عليرغم اينكه همانطور كه گفتم صراحتا در اين مورد چيزي در قانون اساسي نيامده است.
وي ادامه داد: البته مجلس خبرگان اين اختيار را دارد كه بگويد مي خواهيم نظارت كنيم و براي آن نيز مكانيزم تعريف كند.
آيت الله خاتمي در پاسخ به ديدگاه ديگري مبني بر وظيفه مجلس خبرگان براي نظارت بر نهادهاي زيرمجموعه رهبري ، گفت: به نظر من اين نيز جزء مسئوليت هاي مجلس خبرگان نيست چرا كه اصل 57 مي گويد سه قوه زير نظر رهبري فعاليت مي كنند پس اگر وظيفه نظارت بر نهادهاي زير نظر رهبري مطرح بود ، اين نظارت بايد 3 قوه را نيز شامل مي شد. در حاليكه وظيفه نظارت بر قوا از نظر قانون اساسي تصريحا بر عهده رهبري است.اگر كار خبرگان نظارت بر اين زير مجموعه وسيع بود قطعا تشكيلاتي عريض و طويل را لازم داشت.
امام جمعه موقت تهران افزود: البته برخي دوستان از مراقبت و تقويت استنباط نظارت را دارند كه اين موارد و نظرها نيز در اجلاس هاي دوسالانه بدقت بحث مي شود و اگر احساس شد نهادي مشكلي دارد موارد براي تدبير لازم خدمت رهبري منعكس مي شود. ضمن اينكه رهبري توصيه دارند كه خبرگان در مسائل كلان كشور به صورت جدي نظر بدهند و به همين خاطر است كه مجلس خبرگان نيز با دعوت از شخصيتهاي مهم بدقت مسائل جاري كشور را بررسي مي كند.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]