واضح آرشیو وب فارسی:فارس: درصورت ادامه كاهش قيمت و عدم كنترل توليد توسط برخي اعضا نوذري: نفت اوپك سهميهبندي ميشود
خبرگزاري فارس: وزير نفت ايران از بررسي مجدد سهميه بندي توليد نفت اوپك به طور جدي در صورت ادامه كاهش قيمت و عدم كنترل سطح توليد توسط برخي اعضاي اوپك كه ظرفيت بالا دارند خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس غلامحسين نوذري صبح امروز در حاشيه اولين كنفرانس ملي CNG در گفتوگو با خبرنگاران گفت: ما بر صنعت CNG به دليل اينكه مي تواند جايگزين مناسبي براي بنزين باشد تأكيد داريم.
وي يادآور شد: هم اكنون 514 ايستگاه عرضه CNG آماده بهره برداري است كه احداث 323 جايگاه آن ظرف سال 86 و 87 صورت گرفته است.
وزير نفت گفت: ظرف اين دو سال به اندازه 7 سال ايستگاههاي CNG آماده بهره برداري و تحويل قرار گرفتهاند و با 815 هزار خودرويي كه تا امروز دوگانه سوز شدهاند به جايگاههاي بيشتري نياز داريم تا بتوانيم مدت انتظار در صفها را كوتاه كنيم.
نوذري افزود: برگزاري اين كنفرانس با نگاه به صنعت داخلي و بومي سازي صنعت در زمينه تجهيزات، نصب و سيستم نگهداري صورت گرفته و كمكم احداث اين جايگاهها از سرعت بيشتري برخوردار خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا برنامه مشخصي براي توسعه جايگاههاي CNG وجود دارد گفت: اين كار جديدي است و اگرچه جديد است دولت به صورت جدي به آن پرداخته است و يكي از دلايل آن نيز اين است كه گاز يك سوخت پاك است.
وي افزايش قيمتهاي حامل انرژي را دليل ديگر رويكرد به CNG عنوان كرد و افزود: ساخت جايگاه هاي CNG را در اولويت قرار دادهايم و در اين مورد بايد ساخت تجهيزات نفت در اين صنعت توسط سازندگان داخلي و همچنين تسريع در واگذاري زمين با كمك شهرداريها و استانداريها و همچنين توجه به منافع سرمايه گذاران مورد توجه قرار گيرد.
وزير نفت در پاسخ به اين پرسش كه خودروسازان يارانه تخصيص يافته به گازسوز كردن محصولاتشان را كافي نميدانند، اظهارداشت: اين كار توافقي و در ستاد مديريت حمل ونقل سوخت انجام ميشود.
وزير نفت در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر موج شكايات مردم از گازسوز كردن خودروها يادآور شد: اولويت ما گازسوز كردن خودروهاي عمومي است زيرا دو سوم مصرف سوخت خودروهاي كشور به خودروهاي عمومي اختصاص دارد. بعد از خودروهاي عمومي درصدديم به سمت گازسوز كردن خودروهاي شخصي برويم.
نوذري درباره درخواست جايگاه داران براي اصلاح قيمت CNG گفت: درباره درخواست جايگاه داران تيمي را تشكيل دادهايم تا مشكلات آنان را بررسي كند تا به يك قيمت منطقي و يك شرايط منطقي در اين زمينه برسيم.
نوذري خاطرنشان كرد: يكي از نكاتي كه جايگاه داران مطرح مي كردند قطع برق بود و ما به تمام جايگاههاي تحت نظارت وزارت نفت يك دستگاه ژنراتور دادهايم.
وزير نفت ادامه داد: جايگاههاي اختصاصي كه توسط بخش خصوصي اداره مي شوند نيز هر يك براي تهيه ژنراتور ده ميليون تومان وام دريافت كردهاند تا با تأمين برق، مردم در صف منتظر نمانند.
نوذري گفت: نكته بعدي اين است كه تهران به عنوان يك كلانشهر كه امسال 350 هزار دستگاه خودروي جديد به آن اضافه شده است نيازمند احداث جايگاههاي جديدي است.
وي گفت: طبق قانون ما اجازه سرمايه گذاري در بخش پايين دستي را نداريم و قيمت زمين در تهران نيز به گونه اي نيست كه جايگاه داران را براي تهيه آن توجيه كند.
وزير نفت گفت: بنابراين تلاش داريم براي تأمين زمين به خصوص در وروديهاي شهر و محل هاي پرتردد با كمك وزارت نفت اين مشكل را حل كنيم.
به وزير نفت گفته شد شركت اينپكس عملا در بيانيهاش وزير نفت ايران را به نادرست گويي متهم كردهاند شما نميخواهيد اين شركت را تنبيه كنيد؟ نوذري پاسخ داد: اينپكس درخواست كرده ما سهميه ده درصدي اش را حفظ كنيم. نكته اي كه در نامه رسمي شان نوشته اند اين است كه حاضرند خدمات فني را به ما ارائه دهند.
وي در پاسخ به پرسش ديگري تصريح كرد: پيش بيني مي كنيم حداقل نياز كشور به جايگاه CNG تا پايان سال تأمين شود.
وي توضيح داد: هم اكنون 2-3 قرارداد بزرگ داريمكه براي احداث جايگاههاي CNG روند خوبي را طي ميكند.
نوذري در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه آيا برنامهاي براي ايجاد يك مركز خاص و ويژه نظارت بر راهاندازي جايگاه هاي CNG نداريد، گفت: هم اكنون متولي اين كار متمركز است بدين معنا كه تك منظورهها در شركت گاز خودرو و دومنظورهها در شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي متمركز هستند.
وي در پاسخ به اين سوال كه هم اكنون 250 جايگاه فعال بيشتر در كشور وجود ندارد و جايگاه دو منظوره نيز فعال نيست اظهارداشت: به هر حال در سيستم CNG ايمني شرط اول است، اين صنعت نوپا است و تا بخواهد كار بر روي غلطك بيفتد زمان خاص خود را ميبرد.
وي ادامه داد: هم اكنون تعداد زيادي از سازندگان داخلي به سمت اين صنعت آمدهاند و فكر ميكنم با گرايش صنعتگران مشكلات موجود برطرف شود.
وزير نفت درپاسخ به پرسشي درباره حضور استات اويل در بلوك نفتي آذر گفت: با شركت استات اويل در حال مذاكره هستيم از جمله بلوكهايي كه شركت نورث هيدرو آن را كشف كرده و پس از يكي شدن با شركت استات اويل بر توسعه ميدان تأكيد داشتند.
وي با اشاره به فعاليت استات اويل در فازهاي 6، 7 و 8 گفت: اين پروژه نيز با اقدامات اين شركت از پيشرفت خوبي برخوردارند.
نوذري شرايط سرمايه گذاري شركت هاي خارجي در ايران را خوب توصيف كرد و گفت: به محض ابراز تمايل يك شركت شركت هاي بزرگتر نيز براي سرمايه گذاري نفت و گاز در ايران اعلام آمادگي كرده اند.
نوذري از انصراف استات اويل بر پروژه نفت و گاز ايران ابراز بي اطلاعي كرد و گفت: هنوز چيزي به ما اعلام نشده است.
وي تأكيدكرد: اعلام رسانهاي شرط نيست و اين انصراف بايد به طور رسمي به ما اعلام شود.
وزير نفت اضافه كرد: در صورت قطعي بودن اين انصراف كار را همچون ميدان نفتي آزادگان با حضور پيمانكاران داخلي دنبال خواهيم كرد.
نوذري درباره اعلام نظر برخي از وزراي نفت اوپك مبني بر احتمال كاهش توليد نفت اين سازمان در صورت تداوم روند نزولي بهاي نفت گفت: درصورت ادامه اين روند يكي از بحثهاي جدي و عادي اوپك سهميه بندي خواهد بود به گونهاي كه كشورهايي كه ظرفيت توليدشان را افزايش دادهاند بايد آن را كنترل كند.
وزير نفت افزود: ما به عنوان مسئول كنترل بازار بايد دقت بيشتري بر كنترل سهميه ها داشته باشيم. من فكر مي كنم اوپك به اين موضوع توجه بيشتري خواهد داشت.
نوذري ادامه داد: بحث بر سر بازگشت به سهميه بندي نيست موضوع اين است كه برخي كشورها مازاد توليد دارند كه بايد كنترل كند.
وزير نفت همچنين حفاري اشتباه در فازهاي 9 و 10 را غيرواقعي خواند و در مورد قرارداد توسعه سه واحد ال ان جي با آلمان گفت: هنوز هيچ موضوعي قطعي نشده است. مباحث در حد مذاكره است و قرارداد رسمي با آلمانيها نهايي نيست.
وي درباره بسته پيشنهادي هند براي حضور در خط لوله صلح به وزارت امورخارجه ايران گفت: مذاكرات سه جانبه در بخش كارشناسي در حال انجام است و پس از آن اجلاس وزراي سه كشور برگزار خواهد شد.
به گفته وزير نفت يكي از محورهاي اختلاف ميان سه كشور اصلاح قيمت فروش گاز ايران است.
نوذري در مورد تأثير تحريم بانك مركزي بر نقل انتقال درآمدهاي ارزي حاصل از فروش نفت ايران تصريح كرد: من فكر نمي كنم چنين اتفاقي رخ دهد زيرا بانكهاي مركزي درتمام دنيا مستقل و مورد توجه همگان هستند.
انتهاي پيام/
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]