واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پيشتازي ليوني در رقابت رهبري حزب كاديما "كاديما با رهبري ليوني، ليكود را در انتخابات زوهنگام شكست خواهد داد"
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
بر اساس نتايج نظرسنجيها، تزيپي ليوني، وزير امور خارجهي رژيم صهيونيستي در رقابت درون حزبي كاديما براي جانشيني نخست وزير اين رژيم از برتري كامل برخوردار است. اما مقامات حزب كاديما توانايي وي را براي تشكيل دولت ائتلافي و احراز پست نخست وزيري به زير سوال بردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، همچنين بر اساس نتايج دو مورد از سه نظرسنجي كه در روزنامههاي اصلي اسراييل به چاپ رسيده است در صورتي كه انتخابات زودهنگام پارلماني برگزار شود تزيپي ليوني، وزير خارجه با بنيامين نتانياهو، رهبر حزب راستگراي ليكود تقريبا در رقابتي يكسان به سر ميبرند.
ايهود المرت، نخست وزير رژيم صهيونيستي با اعلام اين كه پس از رقابت رهبري حزب كاديما در 17 سپتامبر كنارهگيري خواهد كرد اين رژيم را به يك ناآرامي سياسي انداخت كه ميتواند جلوي حفاظت از صلح را در خاورميانه بگيرد.
مقامات رژيم صهيونيستي اعلام كردند پس از بازجويي سه ساعتهي روز گذشتهي پليس از المرت، وي در آيندهي نزديك نيز مورد بازجويي قرار خواهد گرفت.
المرت كه هر گونه عمل خلافي را تكذيب كرده است تا زماني كه جانشينش دولت ائتلافي را تشكيل دهد، روندي كه ماهها طول خواهد كشيد به عنوان نخست وزير موقت باقي خواهد ماند.
بر اساس نتايج هر سه نظرسنجي به چاپ رسيده ليوني كه سابقا يك مامور اطلاعاتي بوده است با امتياز هشت تا 18 درصدي از شائول موفاز، وزير راه و ترابري و نزديكترين رقيبش پيش است.
مقامات حزب كاديما توانايي ليوني، مذاكره كنندهي اصلي اين رژيم با فلسطينيها را براي ايجاد يك ائتلاف ميان احزاب جدا شده رژيم صهيونيستي زير سوال بردند، مسالهاي كه در صورت وقوع، فرصت برگزاري انتخابات زودهنگام پارلماني را افزايش خواهد داد.
موفاز كه پيشتر وزير دفاع بوده و به استفاده از تاكتيكهاي خشن در سركوب قيام فلسطينيها شهره شده است، ممكن است در پيروزي بر حزب افراطي "شاس" كار آسانتري در پيش داشته باشد و بتواند 61 كرسي را كه براي ايجاد يك دولت پايدار مورد نياز است، در پارلمان به دست آورد.
يك مقام بلند پايهي كاديما عنوان داشت، نگران است رقابت بر سر جانشيني المرت، كاديما را دو تكه كند.
نتانياهو، نخست وزير پيشين رژيم صهيونيستي و منتقد صريح اللهجهي اقدامات المرت براي صلح ميتواند براي جلوگيري از طرحهاي كاديما براي تشكيل دولت بعدي تلاش كند تا اكثريت پارلمان را از آن خود كند و يا ائتلاف خود را تشكيل دهد و يا اين كه تا انتخابات سال 2010 صبر كند.
اما بر اساس دو نظرسنجي به چاپ رسيده نتانياهو در صورت پيروزي ليوني به عنوان رهبر جديد حزب كاديما، با رقابتي سختتر از آن چه كه انتظارش را داشت رو به رو خواهد بود.
بر اساس نتايج يك نظرسنجي كه در روزنامهي پرتيراژ يديعوت آحارانوت به چاپ رسيده است نتانياهو 30 كرسي و ليوني 29 كرسي را به دست خواهند آورد.
اين در حالي است كه بر اساس نتايج نظرسنجي به چاپ رسيده در روزنامهي مايل به چپ هاآرتص، ليوني 26 كرسي و نتانياهو 25 كرسي را به دست خواهند آورد.
در همين حال روزنامهي معاريو با چاپ يك نظرسنجي نوشت: نتانياهو كاملا پيشتاز است و ليكود 33 كرسي از 120 كرسي را به دست خواهد آورد در حالي كه حزب كاديما تنها 20 كرسي را از آن خود خواهد كرد.
به ايهود باراك، وزير جنگ رژيم صهيونيستي، رهبر حزب كارگر به عنوان حامي اصلي ليوني نگريسته ميشود. ليوني از زمان گلدا مئير، نخست وزير رژيم صهيونيستي در دههي 1970 تا كنون قدرتمندترين زن در صحنهي سياسي اين رژيم بوده است.
باراك در بيانيهاي اظهار داشت، حزب كارگر پيوستن به يك دولت ائتلافي را بررسي خواهد كرد.
وي افزود: اگر ما بايد در انتخابات زودهنگام شركت كنيم، بنابراين ما آمادهايم.
در همين حال روزنامهي هاآرتص با چاپ نتايج نظرسنجي موسسهي ديالوگ نوشت: اگر قرار بود انتخابات زودهنگام امروز برگزار شوند، ليوني حزب كاديما را بر ليكود پيروزي ميكرد.
نتانياهو طي دو سال گذشته مرتبا در نظرسنجي پيشتاز بوده است اما نتايج اين نظرسنجيها حاكي از تغيير در صحنهي سياسي رژيم صهيونيستي است.
بر اساس اين نظرسنجي هر سه حزب كاديما، ليكود و كارگر در تعداد كرسيهايي كه در كنست به دست خواهند آورد، يكسان هستند اما ليوني تنها كانديدايي خواهد بود كه خواهد توانست كاديما را در كسب كرسيهاي بيشتر موفق كند. اما اگر شائول موفاز رهبر كاديما شود، ليكود عملكرد بهتري خواهد داشت.
اين در حالي است كه همه به وزير راه و ترابري به عنوان يك راستگرا نگاه ميكنند كه حتي ممكن است در ازاي پست وزارت دفاع، به ليكود روي آورد.
موفاز براي نخستين بار در واكنش به نتايج نظرسنجي گفت: من پيشنهاد ميكنم كه هيچ كسي آيندهي خود را بسته به نظرسنجيها نكند زيرا احوالات تغيير خواهند كرد. من مطمئن هستم كه در انتخابات مقدماتي پيروز خواهم شد. وي گفت: براي اسراييل، دولت ائتلافي بهترين گزينه است.
موفاز افزود: اگر ليكود نميخواهد به چنين دولتي ملحق شود، ديگر احزاب كنست نيز هستند و من معتقدم كه آنها به دولت ائتلافي به رهبري من خواهند پيوست. وي همچنين خواستار مذاكره بيشتر صلح با سوريه شد.
اگر ميزان محبوبيت فعلي ليوني ادامه يابد، تاثير آن بر سيستم سياسي چشمگير خواهد بود، براي نمونه حزب كارگر با توجه به نتايج نظرسنجيها مبني بر كسب 17 درصد از كرسيها پارلمان در صورت انتخابات زودهنگام و همين طور ميزان محبوبيت هشت درصدي ايهود باراك براي احراز پست نخست وزيري، در آن صورت خواستار برگزاري انتخابات زودهنگام نخواهد شد.
اين در حالي است كه ليوني از حمايت 22 درصدي و نتانياهو از حمايت 29 درصدي براي احراز اين پست برخوردارند.
تاثير ديگر محتمل اين است كه باراك و نتانياهو احتمالا به انتخاب شدن موفاز به عنوان رهبر كاديما كمك خواهند كرد؛ انتخابي كه براي هر دوي آنها خوب خواهد بود.
انتهاي پيام
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]