واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: کمتر کسی است که بتواند صادقانه ادعا کند که غذاهای سرخ کردنی، سوسیس، کالباس، انواع چیپس و پفک را اصلاً دوست ندارد.....
اما وقتی پای سلامت در میان است خیلی ها تمام سعی خودشان را می کنند تا حد امکان از این خوراکی های مضر و سرطان زا بپرهیزند. بنابراین به انواع غذاهای سالم که با روش های مناسب (مثلا آب پز و بخارپز) طبخ شده اند، روی می آورند. محققان به کمک این دوستداران سلامت شتافته اند و اعلام کرده اند که می توان بدون روی آوردن به مواد غذایی مضر، تنها با افزودن انواع ادویه و سبزیجات تازه، طعمی دلچسب و مطلوب در انواع غذاها ایجاد کرد و از خواص سلامت بخش چاشنی ها (مهار اشتها، سهولت هضم، ارتقای حافظه و حتی مبارزه با بیماری های قلبی و سرطان)بهره مند شد.
۱) کچاپ
▪ خاصیت: کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
▪ دلیل اش چیست؟ لیکوپن، آنتی اکسیدان قوی موجود در کچاپ، روند تصلب شرایین را آهسته می کند.
▪ مقدار مصرف روزانه: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: بعضی ها هنگام خرید سس گوجه فرنگی دنبال مارک هایی هستند که سس هایی به رنگ روشن تولید می کنند اما هرچه کچاپ تیره رنگ تر باشد لیکوپن بیشتری دارد. می توانید کچاپ را روی انواع ساندویچ های تان بریزید یا با انواع سبزیجات پخته، سیر و مرغ پخته یا کبابی میان وعده ای سالم و خوش مزه حاضر کنید و البته نوع خانگی آنها ارجح است.
۲) عسل طبیعی تیره
▪ خاصیت: ضدپیری
▪ دلیل اش چیست؟ این نوع عسل سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که سلول های بدن را از اثرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کند و خطر بیماری های قلبی، سرطان و اختلالات شناختی را می کاهد.
▪ مقدار مصرف روزانه: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری در روز
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: طعم عسل بسیار قوی است و افزودن تنها مقدار اندکی از آن به ماست، غلات صبحانه و چای طعم بسیار مطلوبی ایجاد خواهد کرد. سعی کنید در طول روز به جای شکر از این شیرین کننده طبیعی و سلامت بخش استفاده کنید.
۳) تربچه قرمز
▪ خاصیت: سم زدایی
▪ دلیل اش چیست؟ برگ ها و قسمت قرمز تربچه سرشار از ماده ای به نام گلوکوزینولات هستند. گلوکوزینولات ها توانایی کبد را در سم زدایی افزایش داده و مانع رشد سلول های سرطان می شوند. بد نیست بدانید تربچه ۱۰ برابر کلم بروکلی گلیکوزینولات دارد و به عنوان بهترین منبع این ترکیبات شناخته می شود.
▪ مقدار مصرف روزانه: ۲ تا ۳ عدد
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: تربچه را می توانید به همراه ماست، ماهی، انواع ساندویچ ها و کوکوها میل کنید.
۴) روغن زیتون
▪ خاصیت: تقویت حافظه بلندمدت
▪ دلیل اش چیست؟ روغن زیتون منبع غنی اسیداولئیک است که در بدن به اولئواتانول آمین(OEA) - هورمونی است که مغز را در وضعیت سلامت قرار می دهد- تبدیل می شود.
محققان می گویند OEA برای حافظه حکم چسب را دارد و تمام قسمت های آن را با هم مرتبط می کند.
▪ مقدار مصرف روزانه: چند قاشق غذاخوری
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: می توانید سبزیجات مختلف را کباب کنید و روی آنها یک قاشق روغن زیتون و سرکه بریزید و بخورید.
۵) دارچین
▪ خاصیت: تثبیت سطح قندخون
▪ دلیل اش چیست؟ افزودن نصف قاشق دارچین به مواد غذایی شیرین یا نشاسته ای روند افزایش سطح قند خون را آهسته تر می کند. این ادویه حساسیت هورمون انسولین را بالا می برد و در نتیجه قندخون بیشتر مصرف می شود و از نوسان سطح قندخون جلوگیری می کند.
▪ مقدار مصرف روزانه: یک قاشق چای خوری
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: در کیک، غلات صبحانه، قهوه لاته و چای شیرین و برنج تان کمی دارچین بپاشید. همچنین می توانید دارچین را به همراه زیره، گشنیز و کمی آجیل و میوه خشک مخلوط کرده و یک میان وعده خوش مزه تهیه کنید.
۶) سس فلفل
▪ خاصیت: کاهش اشتها
▪ دلیل اش چیست؟ طعم تند و تیز فلفل قرمز به خاطر وجود ماده ای شیمیایی به نام کپسیسین است. این ماده نه تنها سبب کاهش ترشح هورمون گرسنگی می شود، بلکه مقدار هورمون سرکوب کننده اشتها را افزایش می دهد.
تحقیقات نشان داده اند مقدار کالری مصرفی افرادی که سس فلفل می خورند تا ۱۶ درصد کاهش می یابد.
▪ مقدار مصرف روزانه: به مقدار کم
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: می توانید این سس خوش طعم را روی سالاد، ماست، سوپ یا انواع خوراک ها بریزید و نوش جان کنید.
۷) فلفل سیاه
▪ خاصیت: جلوگیری از سرطان
▪ دلیل اش چیست؟ پیپرین یک ماده قلیایی در فلفل سیاه است که می تواند جلوی تکثیر سلول های سرطانی را بگیرد.
▪ مقدار مصرف روزانه: به ذایقه خودتان بستگی دارد.
▪ درباره اش بیشتر بدانیم: افزودن فلفل سیاه به ماست، ذرت و انواع غذاها طعم دلچسبی به آنها خواهد داد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]