واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كشتي فرنگي قهرماني جوانان جهان /نتيجهاي قابل قبول اما با طلاي كم !
ورزش. كشتي فرنگي . جوانان
از: ناصر انصافي مقدم
در پيكارهاي كشتي قهرماني جوانان زير ۲۰سال جهان در شهر استانبول تركيه كه رقابتهاي رشته فرنگي آن چهارشنبه شب گذشته خاتمه يافت و مسابقههاي رشته آزاد آن فردا شب /يكشنبه/ به پايان ميرسد ، نتيجهاي قابل قبول براي مردان جوان كشتي فرنگي ايران بدست آمد.
تيم كشتي فرنگي جوانان ايران كه سال پيش در پيكارهاي كشتي قهرماني جوانان سال ۲۰۰۷جهان در چين با كسب ۲مدال طلا و يك نقره پس از تيمهاي روسيه و تركيه به مقام سوم رسيده بود ، در استانبول تركيه يك پله صعود و برتري نسبت به سال گذشته نشان داد و به مقام نايب قهرماني دنيا دست يافت.
نتيجهاي قابل قبول و تا حدودي در حد انتظار اما با مدال طلاي كمتر در مقايسه با سال پيش، براي كشتي فرنگي جوانان كشورمان نتيجهاي آبرومندانه و قابل توجه است و ميتوان آن را كارنامهاي موجه و قابل قبول براي كشتي كشورمان كه اين روزها در تك و تاب و در آستانه شركت در بازيهاي المپيك پكن بسر ميبرد ، برشمرد.
در استانبول تركيه ، جوانان كشتي فرنگي ايران با تصاحب يك مدال طلا ، ۳ نقره ، يك برنز و ۵۰امتياز پس از تيم تركيه نايب قهرمان شدند و اين نايب قهرماني در شرايطي حاصل شد كه ساير تيمهاي مدعي و درجه يك كشتي فرنگي دنيا چون روسيه ، اوكراين ، گرجستان ، قزاقستان ، ازبكستان ، كوبا ، آمريكا ، ارمنستان و جمهوري آذربايجان مثل هميشه در صحنه رقابتها حاضر بودند.
از قضاوتهاي ناعادلانه و نادرست داوران در مسابقههاي جهاني جوانان در تركيه نام برده ميشود و شايد همين مساله را باعث لت خوردن تيم روسيه مدعي اصلي قهرماني جهان و ديگر تيمهاي مدعي دانست و البته جوانان كشتي فرنگي كشورمان از اين مساله مستثني نبوده و قضاوتهاي مغرضانه و ناعادلانه شامل حال آنان نيز شد.
اگرچه تركيه خود يكي از مدعيان كشتي فرنگي و آزاد در سطح جهان به حساب مي آيد اما تركها همواره از ميزباني خود در مسابقههاي كشتي قهرماني جهان و اروپا در همه ردههاي سني بيشترين بهره را بردهاند و با استفاده از اين امتياز و اعمال نفوذ در كار داوري، معمولا قهرماني را از قبل پيش خريد مي كنند. تركها در كشور خود ، در شرايط راحت تري به مقام قهرماني ميرسند.
تركيه كشوري صاحب كشتي است كه مسابقه دادن در اين كشور براي ساير تيمهاي صاحب نام كشتي دنيا چون روسيه ، ايران و آمريكا و ساير كشورهاي مدعي بسيار سخت است. تيم كشتي فرنگي جوانان روسيه در استانبول در رده بندي سه تيم برتر جايي نيافت و به مقام چهارم رسيد.!
اين مساله به خوبي نشان ميدهد كه تيم ايران در جنگ قهرماني به استثناء تيم كشور ميزبان كه قهرمانياش براي همه از پيش واضح و روشن بود ، از بقيه تيمهاي مدعي برتر و جلوتر نشان داد و به لطف جوانان جنگنده و پرتوان خود مقام نايب قهرماني را در حضور روسها و اقمار آنها ارزاني كشتي كشورمان كرد.
نگاهي اجمالي به كارنامه چهار سال اخير تيم كشتي فرنگي جوانان ايران نشان ميدهد كه اين تيم با توجه به عوض شدن تركيب و جابجايي مهرههاي خود به خاطر تغيير سن، با فراز و نشيبهايي روبرو بوده اما در كل ، در اين چند سال سير صعودي داشته است.
اين تيم در مسابقههاي جهاني سال ۲۰۰۵در ليتواني با سرمربيگري محمد بنا پس از تيمهاي روسيه و تركيه به مقام سوم رسيد اما در رقابتهاي قهرماني سال ۲۰۰۶در گواتمالا پس از تيمهاي روسيه ، تركيه و اوكراين در مكان چهارم قرار گرفت.
در پيكارهاي جهاني سال ۲۰۰۷در چين تيم كشتي فرنگي جوانان ايران براي نخستين بار با سرمربيگري حسن رنگرز با ۲مدال طلا و يك نقره ، بار ديگر به مقام سوم دست يافت و در رقابتهاي قهرماني سال ۲۰۰۸جهان در استانبول تركيه با يك مدال طلا ، ۳نقره و يك برنز نايب قهرمان شناخته شد.
از هشت مدال طلاي توزيع شده در كشتي فرنگي جوانان تنها يك مدال طلا نصيب تيم كشورمان شد و بقيه مدالها بين ديگر تيمهاي مدعي توزيع شد.
تيم تركيه ميزبان مسابقههاي جهاني ، ۳مدال طلا در وزنهاي ۹۶ ، ۶۰و ۱۲۰ كيلوگرم به ترتيب توسط رحمان بيلجي ، احمد تاج ييلديز و رضا كايالپ بدست آورد.
سهم روسهاي هميشه قهرمان فقط يك مدال طلا توسط زائور كاريشوف در وزن ۸۴ كيلوگرم بود و تيمهاي قرقيزستان ، بلغارستان و جمهوري آذربايجان همچون تيم ايران هر كدام صاحب يك مدال طلا شدند.
كاينبك ژولچيبيكوف از قرقيزستان در وزن ۵۰كيلوگرم ، الكساندر كاستادينوف از بلغارستان در وزن ۵۵كيلوگرم ، سعيد عبد ولي از ايران در وزن ۶۶ كيلوگرم و الوين مرسلي يف از جمهوري آذربايجان در وزن ۷۴كيلوگرم چهار كشتي گير طلايي ديگر مسابقههاي كشتي فرنگي قهرماني جوانان جهان در استانبول تركيه بودند.
سعيد عبد ولي را بايستي بهترين كشتي گير تيم كشتي فرنگي جوانان ايران ناميد كه در وزن ۶۶كيلوگرم تنها مدال طلاي كشورمان را بدست آورد.
اما رضا اسدپور كشتي گير وزن ۵۰كيلوگرم كه سال پيش در رقابتهاي جهاني چين به مقام قهرماني و مدال طلا دست يافته بود ، در استانبول نتوانست انتظارات را برآورده كند و در حاليكه به فينال راه يافته بود در ديدار فينال مغلوب شد و مدال نقره گرفت.
محمدرضا اكبري و بشير باباجان زاده در وزنهاي ۹۶و ۱۲۰كيلوگرم دو جوان نقرهاي ديگر تيم كشورمان بودند كه در ديدار فينال مغلوب كشتي گيران كشور ميزبان/تركيه/ شدند. باباجان زاده كه موفق شده بود كشتي گير روسيه را شكست دهد ، ديدار فينال را به رضا كايالپ از تركيه واگذار كرد.
يدالله عرب جعفري در وزن ۷۴كيلوگرم با شايستگي مدال برنز را بر سينه زد اما محسن حاجي پور و امير دريكوندي در وزنهاي ۵۵و ۶۰كيلوگرم كاري از پيش نبرده و با شكست از حريفان خود از دور رقابتها حذف شدند.
اما مهمترين مساله در كارنامه موفق تيم كشتي فرنگي جوانان ايران به بابك قرباني كشتي گير كرمانشاهي وزن ۸۴كيلوگرم اين تيم مربوط ميشود كه در عين شايستگي و لياقت از دستيابي به مدال جهاني محروم شد.
قرباني كه در اولين كشتي خود موفق شد حريف لهستاني را مغلوب كند ، به حكم قرعه و جدول به كشتي گير رژيم غاصب صهيونيستي خورد و به خاطر دفاع از مردم مظلوم و ستمديده فلسطين از مبارزه با حريف خود سرباز زد و از دور رقابتها كنار رفت.
با توجه به شايستگيهايي كه در قرباني سراغ ميرفت ، حتي كسب مدال طلا توسط وي دور از دسترس نبود. سال پيش در وزن ۸۴كيلوگرم امير علي اكبري تيم كشتي فرنگي جوانان ايران را در رقابتهاي جهاني چين صاحب مدال طلا كرده بود.
در هر صورت اگرچه تيم كشتي فرنگي جوانان ايران در مقايسه با رقابتهاي جهاني سال ۲۰۰۷در شهر پكن چين يك مدال طلا كمتر گرفت ، اما در آوردگاه جهاني استانبول تركيه كه از حساسيت بيشتري نسبت به پكن برخوردار بود ، يك پله صعود كرد كه اين پيشرفت قابل ذكر و تقدير است.
موفقيت تيم ملي كشتي فرنگي بزرگسالان ايران در مسابقههاي جهاني در يك يا دو سال آينده ، در گرو توجه و حمايت از جواناني چون سعيد عبد ولي ، رضا اسدپور ، يدالله عرب جعفري ، محمدرضا اكبري و بشير باباجان زاده است.
همچنانكه تركها ، روسها و كشورهاي استقلال يافته شوروي سابق در پايان هر دوره مسابقههاي كشتي قهرماني جهان براي سالهاي آينده كشتي خود به جوانان كشتي توجه نشان ميدهند، فدراسيون كشتي كشورمان نيز موظف است جوانان كشتي فرنگي و آزاد را تحت حمايت خود درآورد.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]