تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816496167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همه چيز درباره سرطان دهان‌


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: همه چيز درباره سرطان دهان‌
مصرف الكل، ضعف قواي جسمي، ‌كاهش دفاع بدن در اثر بيماري‌هاي سيستميك و عمومي بدن در تشديد عوارض سرطان‌هاي مربوط به دهان موثر است.
امروزه تشخيص اوليه و زودرس سرطان دهان خيلي آسان‌تر از گذشته است. اين در حالي است كه تشخيص سرطان در مراحل اوليه يعني افزايش شانس بهبود بيمار. ابتلا به سرطان‌هاي مربوط به دهان به عوامل مختلفي بستگي دارد كه از اين بين سيگار كشيدن مهمترين عامل موثر در بروز سرطان‌هاي دهان به شمار مي‌رود.
ابتلا به سرطان‌ها علاوه بر جنبه‌هاي ژنتيكي به محيط و شيوه‌هاي زندگي نيز بستگي دارد كه با رعايت نكاتي مي‌توان عوامل خطرساز ناشي از محيط را كاهش داد.
عواملي همچون مصرف الكل، ضعف قواي جسماني، ‌كاهش دفاع بدن در اثر بيماري‌هاي سيستميك و عمومي بدن در تشديد عوارض سرطان‌هاي مربوط به دهان موثر است.
علاوه بر مصرف سيگار، مصرف بيش از اندازه غذاهاي تند و جويدن تنباكو از ريسك فاكتورهاي عمده ابتلا به سرطان‌هاي مربوط به دهان است.5 درصد مجموعه سرطان ناشي از سرطان‌هاي مربوط به دهان است.
افراد هرگاه متوجه وجود يك زخم و ضايعه‌اي در دهان شدند كه التيام يافتن آن به درازا مي‌كشد، حتما با پزشك مربوطه مشورت كنند تا به منظور بررسي بيشتر مورد نمونه‌برداري قرار گيرند. افراد بايد از مصرف دخانيات اكيدا خودداري كنند و همچنين رژيم غذايي خود را از نظر تحريكات مخاط دهان به ويژه از نظر مصرف ادويه‌جات متعادل نگه دارند.
درمان سرطان دهان
به طور متوسط در حدود يك سوم بيماران مبتلا به سرطان متعاقب درمان بيماري خود دچار عوارض دهاني مي‌شوند. به همين دليل بيماران سرطاني بايد قبل و در حين درمان سرطان خود تحت معاينه دندانپزشكي قرار گيرند تا از سلامت دندان‌ها و مخاط دهان خود مطمئن شوند تا به اين ترتيب ميزان عوارض دنداني و دهاني در آنها به حداقل برسد.
به عنوان مثال اغلب افرادي كه تحت راديوتراپي در ناحيه سر و گردن قرار مي‌گيرند، دچار عوارضي از قبيل خشكي دهان، حساسيت مخاطي، حساسيت دندان‌ها، پوسيدگي وسيع دنداني و مشكل در حين بلع مي‌شوند.
شيمي درماني نيز تاثيرات مشخص و واضح روي مخاط دهان و دندان‌ها دارد.
به دليل جلوگيري از بروز اين مشكلات و يا حداقل كاهش ميزان صدمات وارد به دهان و دندان، دندانپزشك و سرطان‌شناس بايد قبل و در حين درمان با يكديگر همكاري نزديك داشته باشند.
طي مدت زماني كه بيمار تحت درمان سرطان ناحيه سر و گردن است، بايد دندان‌هاي خود را حداقل دوبار در روز با احتياط مسواك بزند، مگر اين‌كه دندانپزشك روش ديگري پيشنهاد كند.
ممكن است دندانپزشك علاوه بر مسواك روزانه استفاده از دهانشويه را هم تجويز كند. استفاده از فلورايد هم روشي است كه براي كم كردن پوسيدگي دندان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد، به دليل اين‌كه بروز عفونت‌هاي دهاني ممكن است سبب ايجاد گرفتاري جدي شود.
واي از سيگار
مصرف دخانيات، مهمترين علت ابتلا به سرطان‌هاي دهاني است كه امروزه يكي از 10 علت شايع مرگ و مير در دنيا به شمار مي‌آيند.
دكتر نقي حاجي‌پور متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان، در خصوص شيوع سرطان‌هاي دهاني به ايسنا مي‌گويد: آمار موجود در مناطق جغرافيايي و كشورهاي مختلف متفاوت است اما به طور كلي 4 درصد مردان و 2 درصد زنان از كل مجموع سرطان‌هاي بدن به سرطان‌هاي دهاني دچار مي‌شوند كه در سال‌هاي اخير به علت افزايش آمار زنان سيگاري اين رقم به كمترين اختلاف ممكن با درصد مردان مبتلا رسيده است.
در برخي از كشورهاي آسيايي همچون هند، 50 درصد از كل مبتلايان به سرطان را بدخيمي‌هاي دهاني تشكيل مي‌دهند، اما ميزان مبتلايان در كشور ما به علت نبود بررسي‌هاي دقيق، آمار مشخصي ندارد.
دكتر حاجي‌پور با اشاره به سرطان دهاني به عنوان شايع‌ترين انواع اين سرطان‌ها مي‌گويد: 95 درصد از كل مبتلايان به سرطان‌هاي دهاني در سنين بالاي 40 سال بوده و به طور كلي متوسط سني افراد مبتلا 65 سال است. در نتيجه بالا رفتن سن، به علت ضعف در سيستم ايمني بدن و عوامل تاثيرگذار ديگر، شانس ابتلا به سرطان‌هاي دهاني افزايش مي‌يابد.
متخصص بيماري‌هاي دهان و دندان، مصرف مشروبات الكلي به علت ايجاد تغيير در مخاط دهان و همچنين مصرف توامان آن با دخانيات را از جدي‌ترين علل بروز اين بيماري ذكر مي‌كند كمبود و نقص برخي مواد معدني همچون فقر آهن نيز دهان را مستعد ابتلا به انواع سرطان‌هاي دهاني مي‌كند.
تضعيف سيستم دفاعي بدن در دوران پيري و يا از طريق ابتلا به بيماري‌هايي مثل ايدز و همچنين افرادي كه پيوند اعضا مي‌شوند و براي پس نزدن عضو پيوندي مدت‌ زمان طولاني را از داروهاي تضعيف سيستم دفاعي بدن استفاده مي‌كنند و همچنين قرار گرفتن مستقيم در معرض اشعه ماوراءبنفش خورشيد، از علل ابتلا به اين سرطان‌هاست.
علايم بيماري‌
اكثر سرطان‌هاي دهاني در مراحل اوليه علامت به خصوصي ندارند، از نشانه‌هاي اين بيماري وجود زخم‌هايي است كه اصولا بعد از گذشت دو هفته التيام نمي‌يابند و در مواردي نيز كناره‌هاي اين زخم‌ها حالت سفت داشته و معمولا بدون درد هستند.
همچنين وجود لكه‌هاي قرمز و سفيدرنگ كه گاهي دانه‌دانه و يا شبكه‌اي بوده و با خراشيدن قابل برداشتن نيستند، مي‌تواند از نشانه‌هاي سرطاني باشد كه البته در اين مورد بايد به اين نكته توجه داشت كه هر لكه‌اي نمي‌تواند نشان از سرطان باشد و تشخيص اين امر نياز به آزمايشات دقيق تشخيصي در اين رابطه دارد.
تشخيص قبل از ابتلا را در ضايعات پيش‌سرطاني مهمترين درمان براي بيماري مذكور عنوان مي‌كنند. چنانچه اين ضايعات در مراحل ابتدايي تشخيص داده شود، به سادگي قابل كنترل و درمان است، ضمن آن‌كه عوارض كمتري در بدن فرد ايجاد كرده و از هزينه‌هاي بيمار نيز مي‌كاهد.
همچنين جراحي توده، بافت و زخم‌ دهاني، راديوتراپي به وسيله اشعه طي جلسات مختلف، شيمي‌درماني و درمان‌هاي تركيبي از راهكارهاي درمان اين بيماري است.
 شنبه 12 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 356]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن