واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: متكي: ضربالاجل براي ما مفهوم نيست
اعتماد ملي: وزير خارجه ايران تعيين ضربالاجل براي پاسخ به بسته پيشنهادي 551 را مفهوم ندانست و گفت در مذاكرات تهران صحبتي از تعيين زماني مشخص براي ارائهپاسخ نكرديم اما در غرب با نزديك شدن پايان مهلت دو هفتهاي به ايران (دو هفته پس از نشست ژنو در روز شنبه 29 تير) براي پاسخگويي به بسته پيشنهادي قدرتها، صحبت از تشديد تحريمها عليه ايران در اروپا بالا گرفته است. اين درحالي است كه سخنگوي وزارت خارجه آمريكا اعلام كرده كه براي پاسخ به بسته پيشنهادي غرب ضربالاجلي وجود ندارد و آنها روزها را نميشمارند.
منوچهر متكي وزير امور خارجه ايران چهارشنبهشب در يك كنفرانس خبري در پايان نشست وزيران خارجه جنبش عدم تعهد در تهران با اشاره به سفر خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا و نمايندگان كشورهاي 551 به تهران گفت: آنان را به مذاكرات تهران توجه ميدهم و تاكيد ميكنم به اين گفتوگوها پايبند باشند. وي افزود: وقتي سولانا پيشنهاد خود را مطرح كرد گفت، ما منتظر پيشنهادهاي ايران در اين باره هستيم اما حركت روز بعد از مذاكرات ژنو باشتاب ويژهاي كه داشت به هيچوجه قابل فهم نبود و در آن صحبت از تاريخ مشخصي نكرديم و ما به سولانا گفتيم ظرف مدت يك ماه بررسي خواهيم كرد و پيشنهادهاي خود را ارائه خواهيم داد. وزير امور خارجه ايران تصريح كرد: ما به تعهد خود عمل كرديم و پيشنهاد تهران را در دو صفحه به طرف مقابل داديم و درك من از گفتوگوها اين است كه بايد پيشنهادها بررسي شود و همانگونه كه برخي گفتند محورهاي مشترك مداليتي مورد توجه قرار گيرد. به گزارش واحد مركزي خبر،متكي تصريح كرد: براي ما ادبيات تاريخ گذاشتن مفهوم نيست و ما در همان يك ماه كه گفتيم نظر داديم و آنان بايد نظراتشان را ارائه دهند. اميدواريم گفتوگوهاي سازندهتري براساس مباني پذيرفته شده و قابل دفاع و تعريفشده شكل گيرد و سولانا و جليلي مسوول مستقيم اين گفتوگوها هستند. وزير امور خارجه گفت: ما پيشنهادي از 551 دريافت نكردهايم كه پاسخگو باشيم.
وزارت خارجه آمريكا روز چهارشنبه در واكنش به رد تعيين ضربالاجل از سوي تهران اعلام كرد كه ايران از ضربالاجل روز شنبه (دوم اوت) آگاه است و در حضور قدرتها به آن اذعان كرده است.
كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا روز سهشنبه با لحني هشدارآميز گفت: ايرانيها بايد بدانند كه اين مسالهاي نيست كه بتوانند آن را معطل كنند. جهان [ايران را] زير نظر دارد... وي افزود: ما ابهامي باقي نگذاشتهايم كه دو مسير پيش رو داريم، اگر يك مسير جواب ندهد، آن وقت به سراغ مسير ديگر ميرويم.
رايس گفت كه اگر ايران حقيقتا به داشتن روابط بهتر با آمريكا علاقهمند است اين علاقه را با پذيرش بسته مشوقهاي پيشنهادي قدرتهاي جهاني ثابت كند. به گزارش ايسنا، وزير خارجهآمريكا در كنفرانس خبري مشترك با فرانكو فراتيني، وزير امور خارجه ايتاليا با اشاره به اظهارات محمود احمدينژاد، رئيسجمهور ايران در گفتوگو با شبكه NBC مبني بر اينكه ايران و آمريكا بايد را در مواضع خود در زمينه برنامه هستهاي ايران پيدا كرده و براي رسيدن به توافق تلاش كنند گفت كه ايران ميتواند حسننيت خود را با پذيرش مشوقهاي پيشنهادي پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان نشان دهد. رايس گفت: يك راه وجود دارد كه ايرانيها به وسيله آن آشكارا نشان دهند كه نقطه مشترك را پيدا كردهاند. آن راه اين است كه بيايند و بگويند كه ؛ آمريكا بر سر آن ميز حضور خواهد داشت.
وزير خارجهآمريكا گفت: در صورتي كه بخش مشوقهاي روند اتخاذ شده در قبال ايران كارساز نباشد تهران بايد منتظر تحريمهاي اقتصادي سختتري باشد. فرانكو فراتيني وزير خارجه ايتاليا هم گفت اگر ايران پس از پايان مهلت شنبه همچنان بياعتنا به پيشنهاد قدرتها به كار خود ادامه دهد اتحاديه اروپا بايد سخنگوي وزارت خارجهآمريكا نيز تصريح كرد اگر ايران به زودي پاسخ نهايي خود به بسته پيشنهادي كشورهاي گروه 551 را ندهد با عواقب آن روبهرو خواهد شد. وي درباره پايان موعد پاسخگويي ايران به بسته پيشنهادي گفت:من روزها را حساب نكردهام. اين (تاريخ) به زودي فرا ميرسد. فرانسه هم از ايران خواست ظرف چند روز آينده به بسته پيشنهادي گروه 551 پاسخ دهد. رومين ندال سخنگوي وزارت خارجه فرانسه در اين باره گفت:
اروپا تحريمها را گسترش ميدهد
با نزديك شدن به پايان مهلت دو هفتهاي مورد ادعاي غرب براي پاسخ ايران به بسته پيشنهادي كه سولانا و نمايندگان 551 روز 25 تير به ايران آوردند، سفراي اتحاديه اروپا روز سه شنبه جلسهاي در مورد نحوه اجراي قطعنامه 1803 شوراي امنيت سازمان ملل در تحريم ايران برگزار كردند. به گفته ديپلماتهاي غربي اتحاديه اروپا موافقت كرده است از تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران فراتر رود، به موسسات مالياش دستور دهد ارائهاعتبارات صادراتي (به ايران) را محدود كرده و به كشتيهاي خود اجازه دهد محمولههايي را كه براي ايران فرستاده ميشود بازرسي كنند. ديپلماتهاي ارشد غربي افزودند، در اين جلسه در نهايت تصميم گرفته شد كه اتحاديه اروپا تحريمهايي فراتر از قطعنامه 1803 سازمان ملل را به اجرا بگذارد تا شايد ايران قانع به دست برداشتن از بخشهاي حساس برنامه اتمياش شود. يك ديپلمات به خبرگزاري فرانسه گفت كه به خصوص بريتانيا و فرانسه قطعنامه 1803 شوراي امنيت سازمان ملل كه سومين مجموعه تحريمهاي اقتصادي و تجاري را براي يك دوره 15 ماهه بر ايران تحميل ميكرد توسط بريتانيا و فرانسه با كمك آلمان تنظيم شده بود. يك ديپلمات اتحاديه اروپا به خبرگزاري رويترز گفت كه بريتانيا، فرانسه و آلمان به 24 عضو ديگر اتحاديه اروپا فشار آوردند تا از قطعنامه سازمان ملل فراتر روند. متن قطعنامه 1803 سازمان ملل خواستار اما مقررات تازه اتحاديه اروپا اعضا را ترغيب خواهد كرد در ورود به اينگونه تعهدات نشان دهند؛ يعني از دادن اعتبار به شركتها براي معامله با ايران خودداري كنند. قطعنامه 1803 همچنين تنها به بازرسي آن دسته از محمولههاي هوايي يا دريايي با مبدا يا مقصد ايران اشاره ميكند كه دو شركت مشخص ايراني صاحب آنها باشند، اما مقررات اتحاديه اروپا اجازه بازرسي تمامي محمولهها با مبدا يا مقصد ايران را ميدهد. با اين حال جزئيات بيشتري از تصميم سفراي اتحاديه اروپا منتشر نشده و معلوم نيست اين تصميم چه زماني رسميت خواهد يافت و اجرا خواهد شد. قطعنامهاتحاديه اروپا علاوه بر آن از كشورهاي عضو ميخواهد در تعامل با هشياري به خرج دهند. قطعنامهاتحاديهاروپا هفتهآينده يعني پس از پايان آنچه زمان پاسخگويي تهران به بستهپيشنهادي قدرتهاي جهاني خوانده ميشود، به طور رسمي تصويب خواهد شد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]