واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: چالش جديدي به نام خط و زبان فارسي در تلفن همراه
محاسبه مابه التفاوت پيامكهاي فارسي علت اصلي تاخير صدور قبوض تلفن همراه مشتركان ارتباطات سيار ايران است.
از زماني كه رعايت خط و زبان فارسي در دستور كار مديران ارشد حوزه مخابرات قرار گرفته، آن را به چالشي جدي براي كاربران تلفن همراه مبدل كرده است.
از آنجا كه مديران وزارت ارتباطات با در نظر گرفتن رعايت اين موضوع در محيط تلفن همراه مبادرت به تصويب تعرفه هاي جديد پيام كوتاه گرفتند، در ابتداي راه نخستين چالش كه همان افزايش هزينه هاي تلفن همراه مشتركان است را پيش روي آنها قرار دادند.
در اين ميان نرم افزار پيام رسان فارسي براي ارسال پيام كوتاه با 200 كاراكتر در قالب يك پيامك عرضه شد كه تاكنون نيز تعداد زيادي از مشتركان همراه اول يا نتوانسته اند آن را نصب كنند و يا عطاي مشكلات آن را به لقايش بخشيده اند.
نكته ديگر اينكه در اين فاصله زماني كه اعلام شده بود كه تعرفه جديد پيامك هاي فارسي در صورتحساب مشتركين لحاظ مي شود، ظاهرا اين امر صورت نگرفته و اكنون موجب شده است تا ترافيك كاري شركت ارتباطات سيار را افزايش دهد تا آنها بتوانند پيامك هاي مشتركين را تفكيك كرده و هر يك را با نرخ جديد محاسبه و مابه التفاوت پيام هاي قبلي را در
" متاسفانه به هنگام پيادهسازي تكنولوژيهاي جديد، موضوع فرهنگ ناديده گرفته ميشود و بعد كه مشكلاتي نظير وضعيت فعلي پيامكهاي فارسي پديد ميآيد، سعي ميكنيم با تصميمهاي مقطعي آن را برطرف كنيم.... "
صورتحساب آنها محاسبه كنند كه اين امر نيز موجب تاخير در صدور قبوض آنها شده است. بر همين اساس، "وحيد صدوقي" مديرعامل شركت ارتباطات سيار ايران در اين زمينه به فارس گفته است: محاسبه مابه التفاوت پيامكهاي فارسي علت اصلي تاخير صدور قبوض تلفن همراه مشتركان ارتباطات سيار ايران است. وي افزوده است: به دليل اينكه بايد مابه التفاوت پيامك هاي فارسي مشتركان براساس مصوبه دولت در قبوض آنها اعمال ميشد، بنابراين تاخير كوتاهي در صدور قبوض داشتيم.
صدوقي تاكيد كرد: طي هفته جاري قبوض تلفن همراه تمامي مشتركان همراه اول صادر خواهد شد.
"حائري يزدي" مديرعامل شركت مگفا كه يكي از عرضه كنندگان پيام كوتاه انبوه است، در زمينه رعايت خط و زبان فارسي در محيط تلفن همراه در نشست تخصصي بررسي مسايل تلفن همراه در ايران در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظان گفت: مساله فينگيليش به معضلي جدي در بحث پيامك در شبكه تلفن همراه كشور تبديل شده است كه متاسفانه عليرغم اقدامات انجام شده 70 درصد ارسال و مراسلات پيامكها در ايران به زبان انگليسي است و دستورالعمل دولت درباره منع ارسال و دريافت انگليسي اعمال نميشود.
" شكيبانيا" از شركت آتيه داده پرداز نيز در اين نشست گفت: يكي از مشكلات موجود، تشخيص پيامك فارسي و انگليسي است و برخي زيرساخت هاي فني مثل محاسبه شارژ در همراه اول وجود ندارد. لذا امكان توسعه سرويسهاي ارزش افزوده بر روي سيمكارتهاي اين اپراتور موجود نيست. "عليرضا پورممتاز" دبير كارگروه خط و زبان فارسي شوراي عالي اطلاع رساني نيز گفت: متاسفانه به هنگام پيادهسازي تكنولوژيهاي جديد، موضوع فرهنگ ناديده گرفته ميشود و بعد كه مشكلاتي نظير وضعيت فعلي پيامكهاي فارسي پديد ميآيد، سعي ميكنيم با تصميمهاي مقطعي آن را برطرف كنيم. با گفته هاي فوق به خوبي مشخص است كه طرح توسعه كاربرد زبان فارسي در محيط تلفن همراه به طور جدي به چالش كشيده شده است و آنگونه كه انتظار مي رفت نتوانسته موفقيتي را در كارنامه خود ثبت كند چراكه نه تنها كاربران هنوز به استفاده از آن گرايش نيافته اند بلكه هنوز بسياري از گوشي هاي موجود در بازار با زبان فارسي سازگار نيستند و درك و تصميم واحدي درخصوص آن در ميان مديران وجود ندارد.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]