تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826788978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همه مسوول زمین تب دار هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: [/b]جدا از تقویم و نشانه های قراردادی آن، افزایش تبلیغ کولر های گازی و آبی، دستفروش هایی که سر چهارراه ها بادبزن حصیری می فروشند و چیزهایی از این دست، نشان می دهد بهار در حال اتمام است و تابستان داغ دارد به زندگی ما سرک می کشد.

اما روزگار این طور نمی ماند. دانشمندان معتقدند دنیا در حال گرم شدن است. کره زمین ما این ایام حال و روز خوشی ندارد و بسیاری از اقلیم شناسان، نگران تب کردن این سیاره آبی و زیبا هستند. البته از آنجا که این گرم شدن، تمام کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد، به آن لقب جهانگرمایی داده اند.

جهانگرمایی پدیده ای است که طی آن، دمای میانگین اقیانوس ها و هوای نزدیک زمین به شکل روزآمد بالا می رود و براساس داده های مستدل علمی طی قرن بیستم، این دمای میانگین حدود یک درجه بالا رفته است و با همین اوضاعی که داریم، در قرن ۲۱ مقدار افزایش دما حدود ۵/۱ درجه خواهد شد. یک یا یک و نیم درجه بالا رفتن دمای میانگین کره زمین را اصلا دست کم نگیرید.

این مقدار دما می تواند تا آخر قرن ۲۱ به ذوب شدن یخ های قطبی بینجامد که در نتیجه آن سطح آب های آزاد در زمین بیش از ۵/۰ متر بالا می آید و در نهایت بخش های زیادی از کره زمین (شامل شهرهای مهمی مثل لندن، پاریس،آمستردام و سیدنی...)یا کشور هایی چون مالدیو و بخش های بزرگی از بنگلادش وکشورهای ساحلی دیگر زیر آب رفته و محو می شوند. جدا از بالا آمدن سطح آب ها، افزایش تاریکی جهانی (که به دلیل افزایش غبار های جهانی است) ، کاهش میزان بارندگی و کاهش ذخیره آب های شیرین و قابل شرب در سراسر جهان و بسیاری از پدیده های دیگر می تواند حاصل همین یک درجه بالا رفتن دمای کره زمین باشد. فقط یک درجه دما که حاصل پدیده ای به نام جهانگرمایی است. البته این جهانگرمایی چیزی نیست که خودبه خود به وجود آمده باشد.

در حقیقت جهانگرمایی کاملا به رفتار های انسان ها مرتبط است. این پدیده به شکل مستقیم به نوع و شیوه زندگی ما انسان ها ربط دارد. در هر لحظه، مقدار زیادی از گاز دی اکسیدکربن به دلیل نیاز ها و رفتار های انسان ها (مستقیم و غیرمستقیم) به جو زمین وارد می شود. مثلا وقتی که ما خودرویمان را روشن می کنیم یا وقتی نیروگاه هایی که با سوخت فسیلی برای ما برق تولید می کنند یا حتی وقتی در مزارع و گاوداری های صنعتی بزرگ، گاو ها و گوسفند هایی برای تامین گوشت و شیر جوامع بشری رشد می کنند، میزان زیادی دی اکسیدکربن یا متان به جو زمین وارد می شود، متان (CH۴) و دی اکسیدکربن (CO۲) از معروف ترین گازهای گلخانه ای هستند.

گاز های گلخانه ای، گاز هایی هستند که اثر گلخانه ای را تشدید می کنند؛ اثری که طی آن جذب و انتشار نور فروسرخ (گرما) خورشید تشدید می شود و در نهایت دمای لایه های پایینی جو یک سیاره یا سطح آن سیاره بتدریج بالا می رود. چنین پدیده ای را در سیاراتی دیگر همچون سیاره زهره بوضوح دیده ایم؛ اما در سیاره زمین، مشاهده آن کمی طول کشید و از میانه های قرن ۲۰ به این سو مورد توجه جدی دانشمندان قرار گرفت.

امروزه دانشمندان معتقدند به ترتیب گازهای بخار آب (۳۶ تا ۷۰ درصد تاثیر) دی اکسید کربن (۹ تا ۲۶ درصد تاثیر)، متان (۹ ـ۴ درصد) و در نهایت ازن (۷ ـ ۳ درصد) بیشترین اثر را در ایجاد پدیده گلخانه ای و گرم شدن زمین دارند. طی دوره انقلاب صنعتی، تولید دی اکسدکربن و متان و گازهایی چون ازن یا CFC ها رواج یافت و حد تاثیر گذاری آن را بشدت بالا برد. با این وصف، همه ما در تولید و انتشار این گاز ها سهیم هستیم، مستقیم یا غیرمستقیم؛ اما نکته جالب این است که بسیاری از تصور می کنیم میزان اثرگذاریمان خیلی کمتر از دیگران است.

مثلا همین که از خودروی شخصی استفاده نمی کنیم (یا شاید کمتر استفاده می کنیم) را برای کاستن از تاثیرمان در تولید گازهای گلخانه ای کافی می دانیم، اما بیایید کمی دقیق تر باشیم. کمی هوشمندانه تر نقشمان را در کاستن از میزان تولید و انتشار گاز های گلخانه ای بازی کنیم. همه ما مسوول نگهداری از زمین تب دارمان هستیم. تقریبا تمام رفتار های شهروندی ما زمینیان در کاستن میزان گاز های گلخانه ای موثر است؛ مثلا همین رفتار ساده روزمره سراغ یخچال رفتن و قرار دادن یک ماده غذایی در آن برای خنک شدن یا مثلا نوشیدن آب از یک بطری درون یخچال! شاید باورش برای شما سخت باشد، اما همین رفتار ساده می تواند به افزایش گرمای زمین سرعت ببخشد.

[b]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن