واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: سابقه طب سوزني (Acupuncture) به بيش از 2000 سال پيش و به کشور چين باز ميگردد. شايد بتوان آنرا يکي از قديمي ترين و در عين حال کاربردي ترين روشهاي طبابت دانست که در حال حاضر در قرن 21 ام مورد استفاده قرار مي گيرد.
شناخت دوباره اين طب را به جرات مي توان مديون روزنامه نگار مجله نيويورک تايمز يعني جيمز رستون (James Reston) دانست که در سال 1971 دانست طي مقاله اي به بررسي روشهاي طبابت در چين که توسط سوزن انجام مي شد، دانست.
در اصل اصطلاح Acupuncture تشريح کننده مجموعه اي از روشها است که توسط آن نقاطي از بدن براي دريافت نتايج مورد نظر با روشهايي خاص مانند استفاده از سوزن تحريک مي شود. طب سوزني امروزه با استفاده از فرو کردن سوزن هاي خاصي به درون بدن از طريق پوست توسط دست و يا حتي جريان الکتريسيته انجام مي شود.
سوزنهايي که در اين طب از آن استفاده مي شود فلزي هستند و تقريبا" به قطر چند تار موي سر مي باشند. بيماراني که اين روش درمان را براي خود انتخاب مي کنند اظهارات متفاوتي دارند، اما در مجموع اغلب آنها بيان مي کنند که هنگام فرو کردن سوزن به بدنشان احساس درد زيادي نمي کنند. معمولا" تجربه و تخصص پزشک معالجه در استفاده از سوزن مي تواند ميزان درد حاصله را کاهش يا افزايش دهد.
سازمان مديريت تغذيه و داروي آمريکا (FDA) در سال 1996 استفاده از سوزنهاي مخصوص براي اين نوع از روش درمان را تاييد کرد. اين سوزنها بايد استريل باشند و مي توان هريک از آنها را براي يک و فقط يک بيمار استفاده کرد. همچنين قبل از هر بار استفاده از سوزنها بايد آنها را با الکل یا مواد ضدعفونی کننده تمیز کرد.
طب سوزنی چگونه کار می کند؟
در طب سنتی چین که به TCM به معنی Traditional Chinese Medicine معروف است، بدن انسان تحت تاثیر دو نیروی مخالف هم به نام های یین و ینگ (Yin & Yang) قرار دارد. Yin به صفاتی چون سردی، آرامی و در کل حالت غیر فعال بر میگردد. در حالی که Yang به صفاتی چون گرمی، هیجان و فعال بودن نسبت داده می شود.
در این نگرش، سلامت بدن هنگامی حاصل می شود که میان این دو نیرو تعادل برقرار باشد و عدم تعادل این دو نیرو باعث می شود که جریان حیاطی در بدن که به Qi ("چی" تلفظ می شود) معروف است مختل شود. این جریان از راه ها و نقاط خاصی در بدن گذر می کند. تعداد 12 عدد از این مسیرها و نقاط بعنوان نقاط اصلی و تعداد 8 عدد بعنوان نقاط سطح دوم معرفی می شوند، در مجموع بیش از 2000 نقطه نیز دیگر به آنها متصل میباشد.
اساس طب سوزنی بر تحریک این نقاط استوار است که می تواند جریان Qi در بدن را کنترل نماید. اینکه مدل چینی ها برای بدن درست است یا خیر جای بحث دارد اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تحریک این قسمت های بدن می تواند روی وضعیت شیمایی و عصبی مغز تاثیر بگذارد و در نهایت منجر به عکس العملهایی مانند کاهش درد، تغییر فشار خون و ... شود و در نهایت سلامت بیمار را منجر شود.
نتيجه تحقيقاتي که در آلمان انجام شده اند ، نشان مي دهند براي درمان کمردرد طب سوزني موثرتر از درمان هاي معمول و متداول است.
به گزارش شبکه BBC ، درد کمر حدود نيمي از بيماراني که در اين برنامه تحقيقاتي با طب سوزني تحت مداوا قرار گرفته بودند، براي چند ماه به کلي از بين رفت ، در حالي که تنها يک چهارم افراد مبتلا به کمر درد که با داروها و ساير روش هاي درمان متداول در غرب مداوا شدند، احساس بهبود کرده بودند.
دکتر هاينس اندرز، که در اين تحقيقات شرکت داشته مي گويد: طب سوزني يک راه حل بسيار موثر و نويد بخش براي معالجه کمردردهاي مزمن است. نه تنها با استفاده از طب سوزني شدت درد بيمار کاهش مي يابد، ناتواني هاي جسمي بيمار نيز که غالبا ناشي از کمردرد است رو به بهبودي گذاشته و در نتيجه کيفيت زندگي بيمار بهتر مي شود.
در اين برنامه تجربي که توسط دانشگاه بوخوم، در آلمان انجام شد بيش از ۱۱۰۰ بيمار شرکت داشتند.
عده اي از اين بيماران با طب سوزني و عده اي نيز با داروها و روش هاي متداول تحت درمان قرار گرفتند.
پس از ۶ ماه ، ۴۷ درصد بيماراني که با طب سوزني تحت درمان قرار گرفتند ، کاهش قابل ملاحظه اي را در شدت درد احساس کردند در حالي که تنها ۲۷ درصد بيماراني که با روش هاي متداول درمان شدند، احساس بهبودي در شدت درد کمر داشتند.
در اين تحقيقات، قرص هاي ضد درد، تزريق، گرم کردن محل درد و نيز ماساژ از جمله روش هاي متداول درمان بودند. طب سوزني، بر اساس يک تئوري قديمي چيني انجام مي شود که براساس آن مي توان از سوزن براي آزاد کردن انرژي حياتي بدن، استفاده کرد.
به طوري که تخمين زده مي شود حدود ۸۵ درصد مردم، در دوره اي از زندگي خود، کمردرد را تجربه مي کنند. در سال گذشته در نشريه پزشکي بريتانيا (British Medical Journal) نتايج دو رشته تحقيقات درباره کمر درد، انتشار يافته بودند که هر دو نشان مي دادند ، يک دوره کوتاه طب سوزني مي تواند براي بيماران مبتلا به کمردرد، مفيد واقع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 558]