واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استراتژي جديد دفاعي آمريكا اعلام شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
پنتاگون استراتژي جديد دفاعي آمريكا را اعلام كرد كه تحت اين استراتژي جديد بر لزوم آمادگي كامل ارتش اين كشور و تمام دولت در راستاي مقابله با تروريسم جهاني و مناقشات ديگري همچون جنگ در عراق و افغانستان تاكيد شده است. اين استراتژي جديد سندي كه در سال 2005 توسط دونالد رامسفلد امضا شده بود را به روز كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اينترنتي صداي آمريكا، در استراتژي جديد دفاعي آمريكا اعلام شده است كه ارتش اين كشور بايد براي مقابله با دشمنان مختلف آماده باشد.
در همين حال رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا، در كنفرانس خبري گفت: به شدت معتقدم كه در سالهاي پيش رويمان ارتش آمريكا احتمالا در مناقشات نامتقارن حضور دارد تا مناقشات متقارن عليه يك قدرت دولتي. ما بايد براي هر دو نوع مناقشه آماده باشيم و بودجه لازم را نيز در اختيار بگيريم.
گيتس در ادامه اظهار داشت: شك ندارم كه اين استراتژي جديد با حمايتهاي قاطع از طرف كنگره و نهادهاي قانوني آمريكا روبرو خواهد شد. ميخواهم دربارهي اين موضوع اطمينان بدهم كه تواناييهاي ما براي رويارويي با مناقشاتي كه با آن مواجه هستيم و احتمالا در آينده با آنها روبرو خواهيم شد، تواناييهايي ميباشند كه در دراز مدت براي ما مفيد خواهند بود.
در اين استراتژي از القاعده و گروههاي تروريستي وابسته به اين گروه به عنوان يك "چالش پيچيده و فوري" عليه آمريكا ياد شده است كه اقدامات بيشتري براي از بين بردن اين گروهها لازم است.
در اين استراتژي از جنگ عراق و افغانستان به عنوان جبهههاي مركزي در تنها نبردهاي خارجي و طولاني آمريكا ياد شده است.
در اين استراتژي عنوان شده است كه غلبه بر افراطيون خشونت طلب نيازمند برتري كامل نيروها را دارد و شكست اين افراطيون هدف اصلي آمريكاست، چون اين افراطيون جامعهي آزاد و سالم آمريكا را به مخاطره انداختهاند.
در استراتژي دفاعي جديد آمريكا آمده است: اين جنگ فقط با ابزار نظامي انجام نميشود بلكه نيازمند تمامي عوامل قدرت و همكاري شركاي جديد و قديم آمريكاست. لازم است در اين نبرد آمريكا به ديگر كشورها براي از بين بردن افراطيون حاضر در خاك آنها كمك كند كه به موجب آن اوضاع امنيتي، نحوهي اداره كشور و اقتصاد اين كشورها بهبود يابد.
در اين استراتژي اعلام شده است كه آمريكا بايد توانايي خود را براي غلبه بر "كشورهاي ياغي" حفظ كند.
با اين حال رابرت گيتس تصريح كرد كه آمريكا به دنبال بهبود هر چه بيشتر روابط با اين دو كشور است.
وي گفت: هيچ تهديدي از طرف اين كشورها نميبينم، اما روسيه و چين اقداماتي انجام ميدهند كه ما را نگران ميكند.
در اين استراتژي عنوان شده است كه وزارت دفاع آمريكا به گسترش قدرت نظامي چين و شك و شبهات در مورد اهداف اين اقدام پاسخ خواهد داد. اين پاسخ شامل تعامل با چين و بهبود تواناييهاي نظامي ويژه آمريكا هم رديف با تواناييهاي نظامي چين خواهد بود. همچنين از چين درخواست ميشود كه در مورد هزينههاي نظامي و اهدافش در اين راستا شفافتر عمل كند.
در استراتژي جديد دفاعي آمريكا، روسيه به عقبنشيني از دموكراسي و ارعاب سياسي و اقتصادي همسايگان خود متهم شده است. انتظار نميرود كه روسيه به دنبال تقابل نظامي جهاني باشد، اما خطر افزايش تنشها با روسيه وجود دارد.
در اين استراتژي همچنين نسبت به تهديدات جديد عليه امنيت ملي آمريكا شامل تكنولوژيهاي مختل كنندهي امور امنيتي آمريكا هشدار داده شده است.
همچنين اعلام شده كه افزايش تقاضاهاي جهاني براي توسعه انرژي و امور اقتصادي ممكن است باعث ايجاد چالشهاي امنيتي در سالهاي آتي شود.
انتهاي پيام
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]