تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828739150




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش تحليلي مهر/وضعيت فعلي پرداختهاي الكترونيكي مشكلي از مردم حل نكرده است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحليلي مهر/وضعيت فعلي پرداختهاي الكترونيكي مشكلي از مردم حل نكرده است
رشت - خبرگزاري مهر: در عصر فناوري اطلاعات و با همه‌گير شدن تجارت الكترونيكي، ارائه ‌كنندگان كالا و سرويس‌هاي خدماتي نيازي به حضور فيزيكي مشتري در محل عرضه ندارند و ابزارهاي ارتباطي در واقع به عنوان يك فروشگاه يا بانك عمل مي‌كنند اما اين فناوري هنوز مشكل چنداني از مردم حل نكرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، پرداخت الكترونيكي به عنوان يكي از دستاوردهاي عرصه فناوري‌ اطلاعات و ارتباطات، نقش به سزايي در رونق حوزه تجارت الكترونيكي واقتصاد هركشور دارد زيرا با تاثير خود مانند كاهش هزينه‌هاي جاري وترافيك، به آسانتر شدن زندگي مردم نيز كمك بسياري مي‌كند.

يك كارشناس ارشد بانكي دراين ارتباط گفت: استفاده از پرداخت الكترونيكي از سال ‪۸۱‬ با همت برخي از شركتها و بانكهاي خصوصي و به صورت محدود در كشور ايران آغاز شد و امروز پس از گذشت شش سال وارد عرصه جديدي از فعاليت خود شده است.

علي محمد نژاد افزود: پرداخت الكترونيكي با روشهاي تلفن‌ بانك، ‪ SMS‬بانك، دستگاه‌هاي خودپرداز و سايت اينترنتي به صورت فراگير از نيمه دوم سال ‪ ۸۵‬ در كشور فعال شده است.

وي اظهار داشت: بيشترين عمليات صورت گرفته و ترافيك موجود در بانكهاي ايران مربوط به پرداخت قبوض است كه باعث ايجاد حجم كاري كاذب و غير مفيد براي سيستم بانكي كشور شده است.

محمد نژاد خاطرنشان كرد: مسئولان دولتي در مرحله اول گسترش روشهاي الكترونيكي به پرداخت الكترونيكي قبوض روي آوردند و تلاش كرده‌اند با ايجاد شبكه شتاب در بين بانكها و زمينه ‌سازيهاي مناسب، تسهيلات‌ استفاده مردم از پرداخت الكترونيكي براي قبوض مختلف را فراهم آورند.

اين كارشناس گفت: هرچند ايجاد هماهنگي بين بانك‌ها و شركتهاي صادركننده قبوض براي پرداخت الكترونيكي، مدت زمان زيادي به طول انجاميد اما در حال حاضر اين سيستم فراهم شده است.

محمد نژاد ادامه داد: مردم استقبال چنداني از سرويس پرداخت الكترونيكي نكرده‌ و ترجيح مي‌دهند با حضور فيزيكي در بانكها قبض خود را پرداخت كنند و رسيد دريافت نمايند.

يك كارشناس تجارت ‌الكترونيكي نيز در اين زمينه گفت: وجود برخي مشكلات در سيستم پرداخت الكترونيكي كشور و عدم اعتماد مردم به اين روش دليل اصلي عدم استقبال آنان است.

علي محمدي افزود: برخي بانك‌هاي دولتي با وجودي ‌كه تعداد زيادي كارت الكترونيكي بين مردم توزيع كرده‌اند اما هنوز زيرسازي مناسبي براي پرداخت الكترونيكي فراهم نكرده‌اند.

وي گفت: تبليغات و اطلاع‌ رساني ناچيز و كم بودن ميزان سواد الكترونيكي مردم نيز از ديگر دلايل عدم استقبال از پرداخت الكترونيكي در كشور است.

اين كارشناس عنوان كرد: هنوزبسياري از مردم با نحوه استفاده از دستگاه‌هاي خودپرداز يا سايت‌هاي اينترنتي براي پرداخت قبوض آگاهي ندارند كه لازم است در اين زمينه اطلاع‌ رساني مناسب و كارآمدي صورت گيرد.

محمدي ادامه داد: در برخي موارد نيز كه مردم از سرويس پرداخت الكترونيكي استفاده مي‌كنند پس از آن با مشكلاتي مانند عدم پرداخت قبض و دريافت جريمه و اخطار از سوي شركت صادر كننده قبض مواجه مي‌شوند كه همين امر باعث حذف اعتماد آنها به اين سرويس الكترونيكي مي‌شود.

وي با اشاره به ‌اينكه وضعيت بانكهاي خصوصي در پرداخت الكترونيكي بهتر از بانكهاي دولتي است، گفت: هنوز برخي از كارمندان بانكها و شركتهاي صادركننده قبوض اطلاع چنداني از چگونگي روشهاي مختلف پرداخت الكترونيكي ندارند و هنگام پرسش مشتريان نمي‌توانند آنها را به خوبي راهنمايي كنند.

محمدي، بيشترين ميزان استفاده مردم از پرداخت الكترونيكي را براي قبض تلفن همراه دانست و گفت: هم اينك استفاده از دستگاه‌هاي خودپرداز براي پرداخت الكترونيكي راحت تر است زيرا در روش تلفن بانك، اشغالي خطوط تلفن وجود دارد.

يك كارشناس فناوري اطلاعات بانك در اين زمينه گفت: پرداخت الكترونيكي قبوض بايد با اطلاع ‌رساني و تبليغات مناسب از سوي رسانه‌ها به يك مسئله فرهنگي در ميان مردم تبديل شود.

محمد كاظم عطري افزود: دريافت نكردن قبوض از سوي بانك‌ها روش خوبي براي تشويق مردم به سمت استفاده از روش‌هاي پرداخت الكترونيكي است كه اين كار در برخي شهرها شروع شده و لازم است فراگير شود.

وي با اشاره به اينكه هم ‌اكنون بيشتر از دستگاه‌هاي خودپرداز براي پرداخت الكترونيكي استفاده مي‌شود، گفت: ميزان استفاده از سايت‌هاي اينترنتي براي پرداخت الكترونيكي در ايران كم است زيرا فقط كاربران اينترنت از اين روش استفاده مي‌كنند كه درصد آنها نسبت به جمعيت كشور پايين است.

عطري با اشاره به اينكه پرداخت الكترونيكي در كشور در ابتداي راه خود قرار دارد، گفت: هنوز فرهنگ ‌سازي چنداني در اين زمينه ‌صورت نگرفته است و نبايد انتظار داشت كه ميزان استفاده مردم از اين سرويس زياد باشد.

وي ادامه داد: بسياري از مردم به روشهاي استفاده از پرداخت الكترونيكي مانند تلفن، پيامك ‪و اينترنت دسترسي دارند اما اطلاعي درباره چگونگي به ‌كارگيري آنها ندارند.

اين كارشناس گفت: براي افزايش آگاهي مردم بهتر است شركتهاي صادركننده قبوض، اطلاعات كافي و راهنمايي‌هاي مناسب درباره مراحل پرداخت الكترونيكي را در پشت قبوض درج نمايند.

وي با اشاره به ‌اينكه در برخي از بانكها مشكلات و نواقصي‌ براي پرداخت الكترونيكي وجود دارد، افزود: بانكها تلاش دارند با بهينه ‌سازي سيستم‌هاي خود، ميزان اين اشتباهات را به حداقل برسانند تا اعتماد مردم به اين سيستم از بين نرود.

عطري گفت: اين روزها مردم بيشتر از روش تلفن ‌بانك و در مرحله بعد از دستگاه‌هاي خودپرداز براي پرداخت الكترونيكي استفاده مي‌كنند در حاليكه استفاده از ‪ SMS‬بانك و اينترنت كم است.

وي، بهترين روش براي ترغيب مردم به استفاده‌ از پرداخت الكترونيكي را اجراي سياستها و برنامه‌هاي تشويقي دانست.

همچنين عضو هيئت علمي دانشگاه اظهار داشت: استفاده از پرداخت الكترونيكي زماني گسترش مي‌يابد كه بانكها و شركتهاي ارائه ‌دهنده خدمات و صادركننده قبوض با هم و به طور هماهنگ به سمت اين سيستم حركت كنند.

محسن صادقي افزود:هنوز برخي از روشهاي پرداخت الكترونيكي مانند ‪SMS‬ بانك در برخي بانكها فعال نشده است در حاليكه تبليغات براي آنها صورت مي‌گيرد و همين امر باعث سردرگمي مردم مي‌شود.

وي بيان داشت: وجود برخي اشتباهات از سوي اپراتورهاي انساني يا فعال نبودن برخي روشهاي پرداخت الكترونيكي در برخي شركتهاي صادركننده قبض نيز از عوامل ديگر ايجاد مشكل در استفاده از اين سيستم است.

اين استاد دانشگاه بيان كرد: دو روش تلفن بانك و ‪ SMS‬بانك نسبت به ساير روشهاي پرداخت الكترونيكي اولويت دارند زيرا بيشتر از ساير ابزارهاي ارتباطي در دسترس مردم هستند.

‌صادقي با اشاره به اينكه روش ‪ SMS‬بانك نسبت به ساير روشها بهتر است، گفت: امروز بيشتر مردم ايران داراي تلفن همراه هستند و به راحتي و در هر كجاي كشور مي‌توانند با دقت و تمركز بيشتري از اين روش استفاده نمايند.

وي عنوان كرد: لازم است آموزشهاي مناسب و بيشتري نيز از سوي دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط براي افزايش ميزان سطح سواد الكترونيكي مردم براي استفاده از اين روشهاي الكترونيكي و مفيد صورت گيرد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به نقش دولت در گسترش سرويس‌هاي الكترونيكي گفت: اگر دولت كارمندان خود را موظف به ‌استفاده از اين سرويسهاي فراهم شده كند، خودبخود باعث گسترش و ايجاد فرهنگ استفاده از آنها در سراسر كشور مي‌شود.

وي ادامه داد: مهمترين امر درحوزه‌ تجارت الكترونيكي و پرداخت الكترونيكي ايجاد امنيت و اعتماد است و بايد فرهنگ ‌سازي شود كه اين روشها داراي دسترسي آسان تر و هزينه كمتري هستند.
 جمعه 11 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن