واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهد؛ انتظار براي مرمت «مجسمه اميركبير» و «مدرسه دارالفنون» ادامه دارد
خبرگزاري فارس: روند بازسازي و مرمت مجسمه اميركبير ساخته «ابوالحسن صديقي» به دليل عدم صدور مجوز از سوي سازمان ميراث فرهنگي متوقف مانده است. اين در حالي است كه مدرسه دارالفنون محل نصب اين مجسمه نيز از سه سال گذشته همچنان در ليست انتظار براي دريافت مجوز بازسازي و مرمت قرار دارد.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس،مجسمه گچي اميركبير ساخته ابوالحسن صديقي،كه در معرض تخريب قرار داشت، از سوي سازمان زيباسازي شهرداري تهران و به دست فريدون صديقي پسر اين هنرمند بازسازي شده و قرار است حميد شانس هنرمند مجسمهساز نيز از اين اثر ماندگار نمونه برنزي آن را قالبگيري كند. اما مدتي است كه اين پروژه متوقف شده است.
سازمان زيباسازي منتظر پاسخ مسئولين دارالفنون
-----------------------------------------------------------------
مجتبي موسوي رييس اداره حجم سازمان زيباسازي شهرداري تهران درباره توقف ساخت اين مجسمه به خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس گفت: ساخت اين پروژه از سوي مسئولين دارالفنون متوقف شده است و ما همچنان منتظر اعلام نظر مسئولين مدرسه دارالفنون هستيم تا اين روند بازسازي را به پايان برسانيم و علاوه بر حفظ اثر ماندگار ابوالحسن صديقي، نمونه برنزي آن را هم در بوستان مشاهير واقع در پارك لاله نصب كنيم.
به گزارش فارس، ابوالحسن صديقي هنرمند نقاش ومجسمهساز ايراني بيش از 80 مجسمه ساخته است كه مجسمه نادر در آرامگاه نادرشاه افشار در مشهد،مجسمه فردوسي در ميدان فردوسي تهران، مجسمه خيام در پارك لاله تهران و مجسمه ابوعلي سينا در همدان از جمله آثار اين هنرمند است.
رييس مدرسه دارالفنون: منتظر مجوز ميراث فرهنگي هستيم
----------------------------------------------------------------------
از سوي ديگر فرهودي رييس مدرسه دارالفنون در گفت و گو با خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس درباره دليل توقف اين پروژه توضيح داد:سازمان ميراث فرهنگي درترميم مدرسه دارالفنون كمكهايي داشته كه جاي قدرداني دارد اما بر اساس مصوبه قانوني سازمان ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، هرگونه تغيير و مرمت در اثري كه به عنوان اثر ملي شناخته ميشود، بايد با مجوز ميراث فرهنگي صورت بگيرد، بههمين دليل ما توافق خودمان را براي بازسازي و مرمت مجسمه اميركبير به سازمان ميراث فرهنگي حدود يك ماه پيش اعلام كرديم و از آنها درخواست كرديم كه مجوز مرمت و بازسازي اين اثر را صادر كنند كه متأسفانه عليرغم پيگيريهاي مستمر، تاكنون به اين نامه پاسخي داده نشده است.
فرهودي با بيان اين كه اين مجسمه گچي هم اكنون در سالن آمفي تئاتر مدرسه دارالفنون در شرايط مناسب نگهداري ميشود، تأكيد كرد: با صدور مجوز از سوي ميراث فرهنگي، پروژه بازسازي و قالبگيري نمونه برنزي اين اثر ادامه خواهد يافت.
انتظار سه ساله مدرسه دارالفنون براي بازسازي همچنان ادامه دارد
-------------------------------------------------------------------------------
فرهودي درباره سرنوشت مرمت مدرسه دارالفنون هم گفت: از سال 84 كه درخواست مرمت و مقاوم سازي اين بنا به ميراث فرهنگي اعلام شده است، تاكنون هيچ پاسخي از سوي اين سازمان به ما داده نشده است و عليرغم پيگيريهاي مستمر براي دريافت اين مجوز، پاسخ روشني به ما داده نميشود.
وي افزود: ما نياز به اختصاص اعتبار مالي از سوي ميراث نداريم بلكه نياز به نظر كارشناسي و مجوز آنها داريم كه متأسفانه اين خواسته تاكنون عملي نشده است.
رئيس مدرسه دارالفنون درباره شكل كاربري اين مدرسه پس از بازسازي ومقاوم سازي گفت: از سوي دفتر رياست جمهوري، احداث خانه نخبگان در اين مدرسه مطرح شده است و از سوي ديگر با توجه به فرصتهاي تعيين شده قانون برنامه چهارم توسعه، اين محل براي احداث موزه تاريخ تعليم و تربيت كشور براي سازمان آموزش و پرورش پيشنهاد شده است.
وي در پايان تصريح كرد: ما منتظر تصميمگيري نهايي مسئولين براي كاربري جديد اين مدرسه هستيم.
به گزارش فارس، دارالفنون نام مدرسهاي است كه به ابتكار اميركبير در زمان ناصرالدينشاه براي آموزش علوم و فنون جديد در تهران تأسيس شد. از دارالفنون به عنوان نخستين دانشگاه تاريخ ايران پس از اسلام ياد ميشود.
انتهاي پيام/ا
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]