واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير امور خارجه مالاوي: جنبش عدم تعهد در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشورها تاثير گذار است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: وزير امور خارجه مالاوي گفت: جمهوري مالاوي معتقد است كه جنبش عدم تعهد در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشورها تاثيرگذار است و مي تواند منابع لازم را در اختيار كشورهاي جنبش عدم تعهد قرار دهد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، باندا، وزير امور خارجه مالاوي در پانزدهمين اجلاس كشورهاي جنبش عدم تعهد اظهار داشت: در حال حاضر در دنيا چالش هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي – فرهنگي زيادي وجود دارد كه بايد همه آنا را مرتفع كرد.
وي تصريح كرد: چاره اي نيست بايد بر اين چالش ها پاسخ داد و اين موضوع در مركز صقل جنبش عدم تعهد است.
باندا خاطر نشان كرد: اجلاس سران در هاوانا در سطح جهاني موضوعيت دارد و ما جمع شده ايم تا پايبندي خود را به اصول جنبش نشان دهيم.
وزير امور خارجه مالاوي تصريح كرد: براي اين چالش هاي موجود كه فراروي كشورها وجود دارد، هفت سال زمان كافي است تا به اهداف خود برسيم و بعد از آن اكثريت كشورهاي عضو هنوز نتوانسته اند به معيارهاي خود در راستاي رسيدن به اهداف برسند.
وي خاطر نشان كرد: اهداف ما از قبل تعيين شده هستند ولي ما به ترتيبات رسمي احتياج داريم و هدف از همكاري هاي كشورها ايجاد ارتباط ميان كشورهاي جنوب- جنوب است.
وي تصريح كرد: قيمت مواد غذايي در جهان 28 درصد افزايش يافته است و بايد بحران هاي غذايي را در جهان از بين برد و اگر همكاري ميان كشورها وجود نداشته باشد اين بحران ادامه خواهد يافت.
باندا اظهار داشت: دلايل مختلفي را براي بحران مواد غذايي مطرح كرده اند از جمله وضعيت آب و هوايي و بحران سوخت كه ما بايد با بحران ها مبارزه كنيم و كار به جايي رسيده است كه مردم دست به تظاهرات در خيابان ها مي زنند و صلاح و امنيت جهاني با اين رويه به خطر مي افتد.
وي تصريح كرد: دولت مالاوي سعي كرده بحران ها را مديريت كند و برنامه هايي را از جمله دادن سوبسيدها به كشاورزان تدوين كرده است و ما بايد به دنبال تغيير سياست هايي باشيم كه جهت گيري سياست سوبسيدها را به همراه داشته باشد.
وزير امور خارجه مالاوي گفت: دولت مالاوي منحصر كرده سوبسيد ها را به كود و ديگر داده هاي كشاورزي اختصاص دهد و اين باعث مي شود كه ما بيش از حد نياز توليد كنيم ولي هنوز از سياست هاي ارائه سوبسيد حمايت مي كنيم.
وي تاكيد كرد: ما اعتقاد داريم كشورها مي توانند در دادن سوبسيد به ما كمك كنند مثلا توليد كنندگان كودهاي شيميايي مي توانند در اين راه موثر باشند تا مواد غذايي با قيمت پايين تري توزيع و توليد شود.
وي تصريح كرد: معضل ديگري در آبياري كشاورزي وجود دارد و همه كشورهاي عضو توليد كننده مواد خام خود هستند. بنابراين ما نمي توانيم از اين طريق به سود برسيم بلكه بايد از طريق مذاكرات دوجانبه و يا مذاكرات در دوحه جايگاه خود را حفظ كنيم و نياز به دانش تجربي و تدوين سياست هاي تجاري و اقتصادي داريم.
باندا به جمله اي از نلسون ماندلا اشاره كرد كه گفته بود: ما مصمم هستيم فرضيه هاي عملي را براي افزايش همكاري هاي متقابل ميان كشورهاي جنوب در تمام فعاليت هاي انساني به وجود آوريم تا همكاري هاي مشترك و روح همبستگي افزايش يابد.
وي در پايان گفت: دولت مالاوي خود را موظف به رعايت اصول عدم تعهد مي داند و فلسفه وجودي اين سازمان در سال 1961 اين بود كه اين اصول دوباره احيا شود./02/110
چهارشنبه 9 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]