واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل كانون جهانگردي و اتومبيلراني خبر داد: راهاندازي نمايندگي صدور اسناد بينالمللي در چهار سفارتخانه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گردشگري
مديرعامل كانون جهانگردي و اتومبيلراني گفت: طرح صدور فراگير گواهينامهي بينالمللي خودرو از طريق اينترنت و دفاتر نمايندگي در داخل و خارج كشور آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اگرچه كانون جهانگردي و اتومبيلراني، به گفتهي سيدمحمدرضا تقيزاده ـ مديرعامل كنوني آن ـ از همان سالهاي نخست فعاليت، در صدور سناد و گواهينامههاي بينالمللي فعال بوده است، اما اين اقدام بار ديگر در نشست خبري صبح امروز (هشتم مردادماه) با هدف اطلاعرساني بيشتر مطرح شد تا افرادي كه به گفتهي تقيزاده، از اين اقدام آگاهي ندارند، مطلع شوند.
تقيزاده در اين نشست با اشاره به پيشينهي كانون جهانگردي و اتومبيلراني در ايران، يادآور شد: اين كانون از سال 1314 به استناد عضويت ايران در يكي از كنوانسيونهاي بينالمللي و براساس مصوبهي مجلس ملي كشور تأسيس و با شمارهي 4 در ادارهي ثبت شركتها ثبت شد و از همان سال بهعنوان سازمان غيردولتي فعاليت خود را آغاز كرد.
وي يادآوري كرد: كانونهاي جهانگردي و اتومبيلراني در 168 كشور ديگر فعالاند و صدور اسناد و مدارك بينالمللي رانندگي از جمله اقدامات آنهاست. اين كانون در ايران از سالهاي نخست فعاليت بهعنوان تنها مرجع اسناد بينالمللي خودرو مطرح بود. صاحبان اين گواهينامهي بينالمللي در 168 كشور دنيا كه عضو شبكهي كانونهاي جهانگردي و اتومبيلراني هستند، بهراحتي ميتوانند رانندگي كنند. اين گواهينامه پس از گذرنامه، تنها مدرك معتبر در كشورهاي عضو اين شبكه است.
مديرعامل كانون جهانگردي و اتومبيلراني با اشاره به نشستهاي مشترك با رييس پليس راهبر ناجا براي سهولت در صدور گواهينامههاي بينالمللي، دسترسي آسان به آن از طريق نمايندگيهاي كانون و اينترنت و صدور فراگير گواهينامهي بينالمللي در ايران، بيان كرد: نمايندگيهاي اين كانون در چند كشور ديگر مانند امارات و فرانسه فعال شدهاند و ايرانيان خارج از كشور با مراجعه به اين مراكز، گواهينامههاي ايراني خود را به بينالمللي ميتوانند تبديل كنند.
به گفتهي او، يكي از مشكلات ايرانيان مقيم خارج از كشور اين بود كه بايد براي تبديل اين گواهينامه، به ايران سفر ميكردند؛ اما اكنون با وجود فعاليت نمايندگيهاي اين كانون در خارج از كشور، اين مسأله رفع شده است.
وي ادامه داد: دو نمايندگي در امارات براي صدور گواهينامهي بينالمللي وجود دارند و خانهي ايران در پاريس نيز كه تعطيل شده بود، با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سفارت ايران در فرانسه، بار ديگر فعال شد و محل صدور گواهينامههاي بينالمللي خودرو است.
تقيزاده اظهار داشت: مسافران زيادي به كشور امارات سفر ميكنند، اما از صدور گواهينامهي بينالمللي، امكان تبديل گواهينامههاي خود و استفاده از خودروهاي اجارهيي در كشور ديگر با در اختيار داشتن اين اسناد اطلاعي ندارند.
وي با اشاره به هدف اصلي كانون جهانگردي و اتومبيلراني مبني بر كمك به توسعهي گردشگري و تسهيل آن در ايران، بيان كرد: اين اقدامات در اين جهت انجام ميشوند و حتا تلاش ميكنيم اگر افراد به نمايندگيهاي ما نميتوانند مراجعه كنند، به خانههاي آنها مراجعه و مدارك افراد براي صدور گواهينامهي بينالمللي جمعآوري شود.
تقيزاده ادامه داد: كساني كه با وسايل شخصي يا باري خود سفر ميكنند، در برخي كشورها بهدليل اقدامات گمركي با مشكلاتي مواجه ميشوند؛ اما با ارايهي اين اسناد و مدارك در 168 كشور عضو شبكهي كانونهاي جهانگردي و اتومبيلراني، بدون مشكل ميتوانند رفتوآمد كنند و اگر اين اسناد را در اختيار نداشته باشند، در نخستين كشور از ورود خودروي آنها براساس قوانين اين كشورها جلوگيري ميكنند.
مديرعامل كانون جهانگردي و اتومبيلراني گفت: اكنون سفارتخانههاي كانادا، ايتاليا، انگلستان و فرانسه براي راهاندازي مركز صدور اسناد و گواهينامههاي بينالمللي خودرو پيشنهاد دادهاند كه در آيندهاي نزديك از طريق اين مراكز اسناد بينالمللي صادر ميشوند.
او دربارهي هزينههاي صدور اسناد و گواهينامههاي بينالمللي، اظهار كرد: هزينهي صدور اين گواهينامه، 25 هزار تومان و ديگر اسناد بينالمللي، 99 هزار تومان است كه براي باطل كردن تمبر به حساب خزانهي دولت واريز ميشود.
تقيزاده دربارهي كارت كمپينگ كه از طريق اين كانون صادر ميشود، توضيح داد: براساس قوانين كشورهاي عضو شبكهي اين كانونها و با استفاده از اين كارت، گردشگران در كشورهاي عضو از تخفيفهاي هتلها ميتوانند استفاده كنند و اطلاعات مربوط به اين كمپينگها و مراكز اقامتي را در اختيار داشته باشند.
او دربارهي محدود شدن فعاليتهاي كانون به صدور گواهينامهي بينالمللي، گفت: شايد حدود 30 فعاليت در اين كانون تعريف شدهاند كه در مجموعهي خدمات گردشگري انجام ميشوند.
وي ادامه داد: پليس كشور چندي پيش دربارهي قرارداد بستن با حدود 50 كشور براي اعتباربخشي به اين گواهينامهها در ايران، خبر داده بود كه گواهينامهي آن كشورها در ايران معتبر باشد و ما اين موضوع را نفي نميكنيم؛ اما در قالب كانونهاي بينالمللي جهانگردي و اتومبيلراني تلاش شده است، براي اينكه رانندگي مسافران در ديگر كشورها با گواهينامههاي پراكنده مشكلي نداشته باشد، چون امكان دارد، برخي از پليسها اين گواهينامهها را نشناسند، گواهينامههاي 168 كشور به يك گواهينامه تبديل شود.
تقيزاده اضافه كرد: اگر قرار باشد در 168 كشور، 168 گواهينامهي مختلف صادر شود، مشكلات بسياري ايجاد ميشوند. بنابراين فقط يك گواهينامه با اعتبار يكساله صادر ميشود. متقاضيان صدور اين گواهينامه با مراجعه به يكي از نمايندگيهاي كانون جهانگردي و اتومبيلراني، در يك ساعت اين سند را ميتوانند دريافت كنند و در اقدام اينترنتي، در چهار روز بهصورت پستي گواهينامهي بينالمللي براي متقاضيان صادر ميشود.
به گزراش ايسنا، علياصغر كرمي ـ معاون صدور اسناد بينالمللي و نمايندگيهاي كانون جهانگردي و اتومبيلراني ـ نيز در اين نشست، صدور گواهينامهي بينالمللي خودرو، دفترچهي مالكيت بينالمللي خودرو، پلاك ترانزيت، مجوز عبور گمركي و كارت كمپينگ بينالمللي را از جمله اقدامات اين كانون دانست و گفت: دارندگان اين اسناد، تحت قوانين جاري در 168 كشور عضو شبكهي كانونهاي جهانگردي و اتومبيلراني از اين خدمات ميتوانند بهرهمند شوند.
وي ادامه داد: تاكنون 70 هزار نفر از گواهينامهي بينالمللي خودرو در ايران استفاده كردهاند و سال گذشته 120 هزار خدمات به اين افراد عرضه شد.
تقيزاده بيان كرد: صدور اسناد و گواهينامهي بينالمللي امسال نسبت به سهماه نخست سال گذشته با توجه به اينكه يكي از ابزارهاي تسهيلكنندهي سفر خودرو است، 35 درصد رشد داشت.
مديرعامل كانون جهانگردي و اتومبيلراني در پايان دربارهي آمار خودروهاي خارجي كه با استفاده از گواهينامهي بينالمللي به ايران وارد ميشوند، اظهار داشت: آمار ورود ماشينهاي خارجي را نيروي انتظامي در اختيار دارد.
انتهاي پيام
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 414]