واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: درمان زماني جواب مي دهد که سرطان در همان مراحل اوليه شناسايي شود. بسياري از مردم از اينکه راههاي پيشگيري از اين بيماري جدي تا چه حد ساده است، بي خبر مي باشند. اطلاعات خود را در مورد نحوه زندگي و رژيم غذايي بالا ببريد.
سرطان روده به رشد بي رويه سلول هاي بدخيم در داخل روده و يا مقعد اطلاق ميشود. معمولا زنگ خطر از بزرگ شدن بواسير و يا رشد پليپ هايي در داخل روده، به صدا در مي آيد. بواسير معمولا بدون اينکه هيچ گونه علامت خاصي داشته باشد به سرطان تبديل مي شود.
هرچند اين سرطان داراي نشانه هاي زيادي نيست، اما علائم زير بيانگر وجود سرطان در روده و يا ساير بيماري هاي خطرناک در روده و يا مقعد مي باشند:
يبوست و يا اسهال ( براي يک مدت طولاني)
وجود خون در و يا بر روي مدفوع
نفخ و درد شکم، احساس پر بودن شکم
احساس خستگي بيش از اندازه
احساس وجود گاز در معده به طور مکرر
خالي نشدن شکم به طور کامل در هنگام دفع مدفوع
خستگي دائمي
کاهش وزن بدون وجود هيچ گونه دليلي
رشد بيماري معمولا در 4 مرحله انجام مي پذيرد:
مرحله يک: رشد پليپ هايي در ديواره روده
مرحله دو: سرايت سلول هاي سرطاني به ساير بافت هاي نزديک به روده (گسترش بيماري)
مرحله سه: سرايت به گره هاي لنفاوي دور روده
مرحله چهار: سرايت به ساير قسمت هاي بدن
در حالي که دليل قطعي سرطان روده شناخته نشده است اما اعتقاد بر اين است که وراثت و محيط زيست از فاکتورهاي مهم ابتلا به بيماري مي باشند. اين سرطان هم در مردان و هم در زنان ديده شده و تمام افراد بالاي 50 سال به نوعي در معرض ابتلا به آن قرار دارند. کساني که يکي از افراد خانواده شان داراي بيماري هاي روده اي و يا تورم مخاط روده بزرگ بوده است داراي ريسک بيشتري براي ابتلا مي باشند.
اميد به درمان در مرحله اوليه بسيار بالاست. اما در مراحل بعدي درصد بهبودي تا حد بسيار زيادي کاهش پيدا مي کند.
هر فرد 50 ساله و بالاي آن بايد حتما آزمايش مدفوع بدهد و هر 5 سال يکبار نيز "سيگموايداسکوپي" شود. در اين آزمايش از يک تيوپ نازک که داراي چراغي در نوک آن مي باشد براي امتحان لايه هاي داخلي راست روده و قسمت هاي انتهايي روده که معمولا بيشترين درصد سلول هاي سرطاني و پليپ ها در آن جا رشد مي کنند، استفاده مي شود. آزمايش به هيچ وجه دردناک نبوده و در مطب پزشک هم مي توان آرا انجام داد. در هر حال کليه آزمايشات مي بايست تحت نظر پزشک انجام شود.
هر 5 تا 10 سال نيز بايد از طريق اشعه X از روده هاي شما عکسبرداري شود. در اين روش ابتدا از طريق داروهاي خاصي عمل تنقيه انجام شده تا هوا وارد روده ها شود و سپس عکسبرداري انجام مي شود. اين عکس ها مي توانند تمام مشکلات احتمالي موجود در روده ها را نشان دهند. اين آمايش معمولا در مطب دکتر انجام شده و نيازي به بيهوشي ندارد.
عکسبرداري از روده معمولا تنها در موارد پر خطر تجويز مي شود. اين تست تمام قسمت هاي روده را به پزشک نشان داده و در صورت لزوم امکان نمونه برداري از پليپ هاي مشکوک را نيز فراهم مي آورد. اين آزمايش معمولا در بيمارستان انجام مي شود و براي اينکه بيمار احساس ناراحتي نکند ملزم به خوردن داروهاي مسکن است.
يک روش تقريبا جديد براي تشخيص سرطان وجود دارد که بسيار سريعتر و کم درد تر از عکسبرداري و استفاده از اشعهX و تنقيه مي باشد. اين روش CTكلوگرافي نام دارد. در اين حالت براي 2 دقيقه به داخل روده ها هوا تزريق مي شود و عکس هاي گرفته شده چيزي در حدود 10 دقيقه بعد آماده مي شوند. کل آزمايش نيز بيش از دو دقيقه به طول نمي انجامد. در اين تست از يک فرستنده مارپيچ CT به همراه يک نرم افزار ويژه استفاده مي شود. اختراع اين دستگاه يک پيشرفت قابل توجه در حيطه شناسايي سرطان روده به شمار مي رود.
اکثر پليپ ها را مي توان به راحتي خارج نمود و نيازي به جراحي نيست. در مراحل اوليه رشد سرطان، آن قسمت از روده که سرطاني شده را مي توان از طريق جراحي از بدن خارج کرد. زمانيکه سرطان در داخل شکم و انتهاي روده قرار داشته باشد عمل کلستومي انجام مي شود. در طي اين عمل يک شکاف در محل وجود سرطان ايجاد مي شود و سپس آنرا از بدن بيرون مي اورند. بيمار ممکن است در موارد حادتر به شيمي درماني، پرتو درماني و يا جراحي احتياج پيدا کند.
تحقيقات نشان مي دهد که افرادي که داراي اضافه وزن هستند و نسبت به سايرين کم تحرک تر مي باشند در معرض خطر بالاتري در ابتلا به اين بيماري قرار دارند. اثبات شده که پايين آوردن وزن و ورزش کردن ريسک ابتلا به بيماري را به نصف کاهش مي دهد.
رژيم غذايي پر چرب ميزان جريان زرداب صفرا به روده را افزايش مي دهد، همانطور که مي دانيد اين اسيد در بدن براي هضم غذا استفاده مي شود. محققين به اين نتيجه دست پيدا کرده اند که ميزان بيش از حد اين اسيد، سلول هاي سرطاني را به فعاليت وا مي دارد و نهايتا ريسک رشد سرطان را زياد مي کند. دانشمندان پيشنهاد مي کنند که سعي کنيد روزانه بيش از 30% کالري مصرفي خود را از چربي ها نگيريد.
استفاده از رژيم غذايي که سرشار از مواد فيبردار باشد مي تواند سلاح مناسبي در مقابل سرطان روده باشد. فيبر قسمتي از مواد غذايي است که در حين فرايند هضم تجزيه نمي شود و به راحتي از دستگاه هاي گوارشي عبور مي کند. فيبرها آبي که در حين عمليات گوارش آزاد مي شود را جذب مي کنند. اين کار باعث مي شود تا سوخت و ساز بدن روند هماهنگ تري پيدا کند. هرچه غذا مدت زمان کمتري در بدن باقي بماند، مواد زيان آور مدت زمان کمتري پيدا مي کنند تا بتوانند به بدن آسيب برسانند. اين مواد زيان آور به کمک فيبرها خيلي سريعتر دفع مي شوند. بهترين منبع فيبر حبوبات، غلات، سبزيجات و ميوه ها مي باشد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]