واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: متأسفانه در هر جامعه اي، گروه كثيري از مردم به دلايل مختلف دچار بيماري هاي قلبي اند كه اين قبيل افراد نيز در صورت توجه به پاره اي نكات بهداشتي قادرند تا حد نسبتاً زيادي همانند افراد سالم، به زندگي عادي خود ادامه دهند. اين بخش از مقاله در ارتباط با چنين بيماراني است.
اكثر بيماران قلبي چنين تصور مي كنند كه ضايعات قلب و رگ هاي خوني هرگز معالجه نمي شوند و غير ممكن است كه هرگونه نقيصه ي ماهيچه ي قلب يا دستگاه دريچه اي ترميم شود و رگ هاي سخت شده بتوانند دوباره كيفيت عادي خود را بازيابند و اصولاً مي انديشند كه بيماري هاي قلبي غير قابل درمان اند.
علم پزشكي از چنين ديدگاه بدبينانه اي به دور است و كليه ي تجارب پزشكي ، به ويژه در چند دهه ي اخير نتايج كاملاً رضايت بخش و اميدوار كننده اي نشان داده است. در حال حاضر علاوه بر داروهاي بسيار مؤثري كه براي مداواي بيماران قلبي در اختيار پزشكان قرار دارد، پيشرفت هاي گسترده در تكنيك هاي جراحي نيز شايسته ي توجه ويژه اي است. امروزه اين امكان وجود دارد كه قلب از حركت ايستاده را با ماساژ ريتميك يا به كمك ابزار مخصوص دوباره به تپش واداشت، قلب ديگري را به بدن پيوند زد و از قلب مصنوعي براي معالجه ي بيماران بهره جست. بنابراين با مداواي صحيح و رعايت اصول بهداشتي، زندگي بيماران قلبي تقريباً طبيعي مي شود ، گاهي مدت زماني دراز ادامه خواهد داشت. در اين قسمت از مقاله سعي شده است اهم اصول بهداشتي كه در زندگي بيماران قلبي بايد رعايت شوند يادآوري گردند. به اميد آن كه در زندگي اين بيماران مؤثر افتند و در رفع ناملايمات زندگي شان چاره ساز باشند.
استراحت
نخستين دستور اساسي براي بيماران قلبي، استراحت به موقع و كامل است. بايستي از ميهماني هاي شبانه حتي الامكان پرهيز كرد و به موقع به استراحت پرداخت. در صورت امكان نيز يك تا دو ساعت خواب بعدازظهر بسيار مفيد و سودمند خواهد بود. همچنين بايد سعي كرد عواملي را كه مانع خواب راحت است بر طرف نمود. به عنوان مثال، دير هضم شدن غذاي سنگين در شب، خوردن چاي در اوايل غروب، صرف آشاميدني ها به مقدار زياد در شب و خوابيدن ديروقت، از جمله مواردي هستند كه نظم و آرامش لازم براي خواب شبانه را بر هم مي زنند، باعث بيخوابي مي گردند.
محل سكونت
متأسفانه بيماران قلبي زماني به عيوب منزل خود پي مي برند كه قبلاً دچار يك يا چند حمله ي قلبي شده اند. بعضي توجه نمي كنند كه همين مسكن، سهم بزرگي در ابتلاي آنها به بيماري داشته يا حداقل ظهور و بروز بيماري را پيش انداخته است. در اين زمينه به طور كلي، نداشتن راه سربالايي، داشتن امكانات لازم براي رفت و آمد، نزديك بودن به فروشگاه هاي اجناس ضروري و مراكز پزشكي، استفاده از وسايل مدرن، توجه به وضع تهويه، نور، رطوبت و ايمني ساختمان، واقع بودن در خارج از مناطق پر سر و صدا و … از اهم مسائلي است كه در انتخاب مسكن مناسب براي بيماران قلبي بايد مورد توجه قرار گيرند.
رژيم غذايي
مصرف غذا طبق اصول كلي بهداشت قلب، بايستي متعادل باشد و هميشه سفره را در حالي بايد ترك كرد كه نه قلب خسته گردد و نه كبد رنجور و فرسوده شود و نه اندام تغيير شكل دهد، زيرا مهم ترين عامل تغيير شكل اندام، پرخوري است. در ضمناز مصرف غذاهاي چرب، پر نمك و قندي، حتي الامكان بايد خودداري شود، زيرا مصرف بي رويه و بيش از حد اين مواد، در اغلب موارد بحران هاي قلبي شديدي را موجب مي گردد.همچنين مصرف مواد مخدر و محرك براي بيماران قلبي مناسب نيست و لازم است ضمن اجتناب از مصرف اين مواد، با رعايت رژيم غذايي توصيه شده، وزن بدن در حد متناسب حفظ گردد.
پوشاك
لباس بيماران قلبي در تابستان بايد گشاد و سبك و در زمستان گرم و سبك باشد. جوراب هاي تنگ و چسبان و از جنس نايلون مناسب نيست، كفش ها هم بايد به اندازه ي پا و راحت انتخاب شوند. همچنين استفاده از كلاه مناسب براي جلوگيري از تابش آفتاب به سر ( مخصوصاً براي مبتلايان به فشارخون) توصيه مي شود تا از بروز عوارض مغزي در فصول گرم جلوگيري به عمل آيد.
ازدواج و بارداري
مشورت با پزشك معالج قبل از تصميم گيري به ازدواج و بارداري بيماران قلبي از ضروريات امر است و همه ي مسائل بايد قبلاً پيش بيني گردد تا بتوان تصميمات لازم را تحت نظر پزشك، به موقع اتخاذ كرد. مخفي كردن واقعيات و بي قيدي ممكن است عواقب ناگواري داشته باشد. در صورت بلامانع بودن ازدواج، بايستي راهنمايي هاي لازم در مورد روابط جنسي با توجه به شرايط جسماني بيماران قلبي به آنها ارائه شود تا از بروز برخي اتفاقات ناگوار احتمالي پيشگيري گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]