واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون رييس جمهور در گفتگوي اختصاصي با ايسكانيوز: 16 شناگاه ساحلي خزر مورد مطالعه قرار گرفت/ اولين جلد طبيعت گردي شمال كشور چاپ مي شود
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: رييس سازمان حفاظت محيط زيست از مطالعه 16 شناگاه ساحلي خزر خبر داد و گفت: شش نقطه آن به لحاظ بار ميكروبي وضعيت مناسبي ندارد كه در اين راستا فاضلاب بايد در آنجا مديريت شود.
دكتر فاطمه واعظ جوادي روز سه شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار محيط زيست باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، افزود: نقشه هاي نقاط حساس زيست محيطي در استان هاي گيلان و مازندران تهيه و ساماندهي سواحل با اولويت خزر اعلام شده است.
وي اظهار داشت: علاوه بر ايجاد سرويس بهداشتي مناسب در سواحل بايد به شناگران آموزش لازم داده شود.
جوادي با اشاره به اينكه بر اساس ماده 63 سواحل آزاد سازي شده اظهار داشت: 12 كيلومتر طول ساحلي كه دولتي بود، تخريب و حريم 60 متري ساحلي آزاد شده است.
وي به عدم سرويس بهداشتي در مناطق حفاظت شده اشاره كرد و گفت: تفاهم نامه اي در اين خصوص با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي تامين اعتبار انجام شد كه در اين راستا، ساخت و مديريت آن با سازمان محيط زيست است.
جوادي با بيان اينكه بسياري از مناطق تحت مديريت سازمان محيط زيست تبديل به مناطق نمونه گردشگري شده اند ، افزود: براساس مصوبه هيات وزيران در سال گذشته سرويس هاي بهداشتي، نمازخانه و خدمات رفاهي در طي مسيرهاي مواصلاتي كشور و مناطق نمونه گردشگري در نظر گرفته شده است.
معاون رييس جمهور با بيان اينكه طرح هاي مطالعاتي مربوط به طرح جامع مديريت مناطق از چند سال گذشته آغاز شده است ، اظهار داشت: 22 منطقه در دستور كار قرار داديم كه سال جاري قرارداد آن منعقد مي شود.
وي با اشاره به اينكه طرح جامع مديريت 30 مناطق به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامي مورد مطالعه قرار خواهد گرفت ، افزود: به تدريج قرارداد آن منعقد خواهد شد كه در اين مناطق 11 زون يا منطقه امن و حفاظتي مشخص مي شود.
** اولين جلد طبيعت گردي شمال كشور چاپ مي شود
جوادي از چاپ اولين جلد طبيعت گردي گيلان، مازندران و گلستان خبر داد و گفت: مناطق نمونه گردشگري مناطق حفاظت شده و سيماي هر منطقه از استان ها به صورت راهنماي گردشگران به طور مجزا چاپ مي شود.
وي با اشاره به اينكه در مناطق حفاظت شده نبايد بيشتر از ظرفيت اكولوژي محيط، گردشگر و مسافر وارد شود ، اظهار داشت: در صورتي كه ظرفيت مناطق حفاظت شده محدود و تمركز افراد زياد باشد موجب تخريب محيط زيست خواهد شد.
جوادي با بيان اينكه در سال جاري 11 منطقه و اثر طبيعي ملي موافقت اوليه براي ثبت گرفته شده يادآور شد: 11 اثر طبيعي به 10 درصد شاخص حفاظت مساحت كشور اضافه شده است كه در اين راستا براي هر منطقه 10 جلد كتاب چاپ مي شود.
** 900 دستگاه ميني بوس فرسوده تا پايان سال از رده خارج مي شود
رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: اقداماتي در سال جاري براي جايگزيني ميني بوس هاي فرسوده انجام شد كه در حال حاضر 50 دستگاه خارج و به تدريج تا پايان سال بايد به 800 تا 900 دستگاه برسد.
وي تصريح كرد: استقبال خوبي براي جايگزيني ميني بوس هاي فرسوده شده و جايگزيني ون بنزين سوز و يورو سه، كمك به موفقيت طرح خواهد كرد.
وي به طرح جامع كاهش آلودگي هواي تهران اشاره كرد و گفت: در دو سال گذشته 20 هزار موتورسيكلت فرسوده دو زمانه را از رده خارج و سه هزار دستگاه موتور چهارزمانه جايگزين شد.
جوادي درخصوص گشت هوايي كه از سال گذشته آغاز شده افزود: سه فروند فجر 22 به سازمان محيط زيست تحويل داده شد و 17 فروند هليكوپتر ماهي يك فروند تحويل داده مي شود كه در اين راستا همزمان با تحويل آن محيط بانان آموزش مي بينند.
وي با اشاره به اينكه سرشماري گرفتن عكس هاي هوايي وضعيت پوشش گياهي و جانوري، وضعيت ساخت و سازها و تخريب و ورود متخلفين به منطقه حفاظت شده با سيستم گشت هوايي انجام خواهد شد يادآور شد: با استفاده از اين سيستم پايش مطلوبي به صورت مصور مي توان انجام داد.
معاون رييس جمهور درخصوص خريد هاوركرافت افزود: هنوز هاور كرافتي كه درخواست هاي سازمان را منظور كند در كشور ساخته نمي شود كه در اين راستا 45 تا 50 ميليون تومان براي هر هاور كرافت اعتبار لازم است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست اظهار داشت: با توجه به خشكسالي اخير حواشي بسياري از تالاب ها تبديل به لجن زار شده است و امكان ورود قايق به آنجا نيست و اين در حالي است كه سازمان نيازمند هاوركرافتي براي پايش و حضور دائم در آن منطقه است./02/146/125
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]