تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826797697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد - گذري بر بحران اقتصادي آرژانتين


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اقتصاد - گذري بر بحران اقتصادي آرژانتين
اقتصاد - گذري بر بحران اقتصادي آرژانتين

بحران اقتصادي آرژانتين در اواخر دهه 1990 ميلادي يكي از بحث برانگيز‌ترين بحران‌هاي اقتصادي در اين كشور بود. اين بحران در سال 1999 ميلادي با كاهش نرخ رشد توليد ناخالص داخلي آرژانتين آغاز شد و در سال 2002 ميلادي با افزايش نرخ رشد توليد ناخالص داخلي از بين رفت. آغاز اين بحران ريشه در سال‌هاي پاياني دهه 1980 ميلادي دارد. در اين سال‌ها دولت طرح تثبيت اقتصادي را اجرا كرد و به موجب آن اقدام به ايجاد واحد پولي تازه كرد كه براي اين كار نيازمند دريافت وام‌هاي جديدي بود. اما باز پرداخت اين وام‌ها كه براي بازسازي اقتصادي كشور اجرا شده بود براي اقتصاد ضعيف اين كشور امكان‌پذير نبود و همين مسئله سبب شد تا اقتصاد اين كشور به مرحله ويراني نزديك شود.

در اين سال نرخ تورم در كشور آرژانيتن افزايش يافت و در ماه‌هاي اخر سال 1989 ميلادي نرخ تورم به 200 درصد در هر ماه و سه هزار درصد در هر سال رسيد. در اين زمان رئيس جمهوري اين كشور استعفا داد و فردي تازه براي تصدي اين پست انتخاب شد.با سياست‌هاي وي نرخ تورم اندكي كنترل شد و زندگي مردم بهبود يافت ولي اين تنها ظاهر مسئله بود و زير ساخت‌هاي اقتصادي كشور همچنان آسيب‌ديده و ويران بود. آرژانتين وام‌هاي بين‌المللي زيادي داشت كه بايد آنها را باز پرداخت مي‌كرد. از طرف ديگر براي حفظ شرايط بسامان ‌آن روز مجبور به ادامه وام گرفتن بد و نرخ تبادل ارز ثابت سبب شد تا هزينه واردات اين كشور كم شود. ارزش پايين پول اين كشور در برابر دلار موجب شد كه سالانه حجم زيادي از ذخاير دلاري آرژانتين براي فعاليت‌هاي تجاري صرف شود و به دنبال آن اقتصاد آرژانتين هر روز از نظر زير ساخت‌هاي صنعتي ضعيف‌تر از روز قبل باشد. در اين سال‌ها نرخ بيكاري در كشور افزايش يافت در حالي‌كه در ظاهر عملكرد اقتصاد مثبت بود.
در همين زمان هزينه‌هاي دولت افزايش يافت و فساد در جاي جاي اقتصاد رسوخ كرد. بدهي‌هاي دولت آرژانتين در طول دهه 1990 ميلادي به تدريج افزايش يافت. اما همچنان اين كشور به وام گرفتن از مركز و سازمان‌هاي بين‌المللي ادامه مي‌داد. در اين زمان صندوق بين‌المللي پول ميليون‌ها دلار به اين كشور وام داد و بازپرداخت آن را به تعويق مي‌انداخت. نابساماني نظام مالياتي در كنار پولشويي زياد در اين كشور از دلايلي بودند كه اقتصاد آرژانتين را گام به گام به سمت ويراني هدايت مي‌كرد.
اولين و بارزترين نشانه‌هاي اين بحران در افزايش نرخ فقر نمايان شد و جالب آنجاست كه حتي بعد از اتمام بحران اقتصادي نيز نرخ رشد فقر در اثر سياست‌هايي كه اين كشور اجرا كرد ادامه داشت. در ماه مي ‌سال 2001 ميلادي نرخ فقر در اين كشور 6/11 درصد بود و 9/35 درصد از افراد جامعه زير خط فقر مطلق زندگي مي‌كردند.در ماه مي‌سال 2002 ميلادي نرخ فقر در اين كشور به 8/24 درصد افزايش يافت و 53 درصد از جمعيت ساكن در اين كشور زير خط فقر مطلق بودند. در ماه مي‌سال 2003 ميلادي نرخ فقر 3/26 درصد بود و 7/54 درصد از جمعيت كشور زير خط فقر مطلق زندگي مي‌كردند. از آن زمان به بعد به تدريج نرخ فقر در اين كشور كاهش يافت.
از نظر بسياري از تحليلگران اقتصادي سياست‌هاي پيشنهاد شده توسط صندوق بين‌المللي پول به خصوص اعطاي وام‌هاي كلان از طرف اين سازمان به آرژانتين به قصد كمك زمينه‌ساز ويراني اقتصاد اين كشور شد. گفته مي‌شود در سال‌هاي مذكور صندوق بين‌المللي پول آرژانتين را تشويق مي‌كرد كه بازارهاي مالي خود را فعال كند و در راستاي تحقق اين هدف مبالغ كلاني از كشورهاي خارجي يا سازمان‌هاي بين‌المللي قرض بگيرد و به نظام مالي اين كشور ترزيق كند. اما استيگليتز اقتصاددان برجسته جهان در همان زمان انتقادهاي كوبنده‌اي نسبت به اين سياست پيشنهادي صندوق بين‌المللي پول كرد. وي در مصاحبه‌اي گفت: «آرژانتين زماني مي‌تواند رشد اقتصادي را تجربه كند كه توليد خود را افزايش دهد و زير ساخت‌هاي صنعتي را توسعه دهد. توسعه زير ساخت‌هاي صنعتي مي‌تواند مشكلات اقتصادي اين كشور را تا اندازه زيادي حل كند.»
وي با تاكيد بر اينكه صندوق بين‌المللي پول اشتباهات گذشته خود را تكرار مي‌كند و هيچ‌گاه از تجربيات گذشته درس نمي‌گيرد، گفت: «تجربه استفاده از سياست‌هاي پولي انقباضي در پاسخ به تضعيف اقتصادي كشورهاي شرق آسيا نشان داد كه اين راهكار نتيجه‌بخش نيست. اما صندوق بين‌المللي پول از اين اشتباه درس نگرفت و دوباره آن را در مورد آرژانتين به‌كار گرفت.» وي تاكيد كرد هيچ‌گاه تقويت بازارهاي مالي بدون تقويت زيرساخت‌هاي صنعتي و توسعه فعاليت‌هاي اقتصادي نمي‌تواند نتيجه مثبتي در عرصه اقتصادي به همراه داشته باشد و نبايد هر پيشنهاد ارائه شده توسط صندوق بين‌المللي پول بدون مطالعه پذيرفته شود.
 سه شنبه 8 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 482]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن