واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
سر درد مزمن صبحگاهي ارتباطي با ميگرن ندارد
ابتلا به سردرد مزمن صبحگاهي و هنگام بيدار شدن از خواب معمولا ارتباطي با ابتلاي فرد به ميگرن ندارد و ريشه در عوامل محيطي فرد دارد.به گزارش شبكه خبر به نقل از فاكس نيوز، فشار (استرس) و اضطراب يكي از جمله عواملي است كه ممكن است باعث به هم خوردن خواب شبانه و ابتلاي فرد به سردرد صبحگاهي شود. علت سر دردهاي مزمن صبحگاهي ارتباطي به ابتلاي فرد به ميگرن ندارد و معمولا بعد از نيم ساعت از بين مي رود. همچنين سيگار كشيدن زياد و استفاده الكل نيز در ابتلاي افراد به سردرد مزمن صبحگاهي موثر است. پزشكان به افرادي كه به اين نوع سر درد مبتلا هستند توصيه مي كنند در گام اول فشار خون خود را كنترل كنند و محيط خواب خود را به شكلي در آورند كه بتوانند با آرامش بخوابند.
طرح غربالگري وسيع بيماريهاي متابوليك ارثي نوزادان اجرا مي شود
دكتر طليعه زمان رييس انجمن بيماريهاي متابوليك ارثي ايران با بيان خبر فوق اظهار داشت: طرح غربالگري وسيع كه براي بيش از 20 بيماري متابوليك ارثي در نظر گرفته شده براي اولين بار در كشور با حمايت انجمن بيماريهاي متابوليك ارثي ايران و انجمن بين المللي بيماريهاي متابوليك ارثي جهت نوزادان 3 تا 5 روزه در مركز تحقيقات اعصاب - بخش نرومتابوليك واقع در بيمارستان امام خميني(ره) تهران به صورت پايلوت اجرا مي شود و اميدواريم بتوانيم در آينده با مساعدت مسئولان مربوطه اين طرح را كه مي تواند حتي در دورافتاده ترين مناطق كشور و از طريق خانه هاي بهداشت و متخصصان اطفال اجرا شود را عملي كنيم. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اظهار داشت: امروزه با انجام روشهاي آزمايشگاهي و تشخيص هاي سريع در آخرين روزها از هفته نخست تولد مي توان به وجود بيماريهاي متابوليك ارثي در كودكان پي برد و درمان را هرچه سريعتر آغاز كرد و خانواده ها را از داشتن كودكاني با معلوليت ذهني و جسمي، تشنج، اختلالات رشد، بيماريهاي كبدي، كليوي، ناشنوايي، سنگهاي ادراري، علائم چشمي مانند آب مرواريد و آب سياه و همچنين مشكلات قلبي نجات داد.
وي گفت: طرح غربالگري بيماريهاي متابوليك ارثي در تمام دنيا در حال انجام است و تنها در ايران، افغانستان و غنا انجام نمي گيرد كه البته اين طرح به صورت ناقص در حال حاضر تنها براي دو بيماري شامل بيماري هيپوتيروئيدي و پي كي يو (PKU) چند ماهي است كه در ايران اجرا مي شود و از نقطه نظر علمي و همچنين اقتصادي قابل قبول نيست; چرا كه در قبال هزينه انجام گرفته فعلي تنها از 2 بيماري متابوليك ارثي جلوگيري مي شود كه مي توان با كمي هزينه بيشتر از ديگر بيماريها و هزينه هاي سنگين درماني در آينده كه به مراتب از هزينه هاي آزمايشهاي اوليه در بدو تولد بيشتر است جلوگيري كرد.
دكتر زمان تصريح كرد: اين آزمايش ها تنها با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پاي نوزاد قابل انجام بوده و پس از نمونه گيري، نمونه ها با هماهنگي انجام گرفته با انجمن بين المللي بيماريهاي متابوليك ارثي به خارج از كشور ارسال شده و بررسي و تفسير جواب نمونه ها به همراه تشخيص اوليه در ايران انجام مي گيرد و موارد اعلام شده به عنوان بيماري، مورد درمان سريع قرار مي گيرند.
رييس بخش متابوليك مركز طبي كودكان بيمارستان امام خميني (ره) اظهار داشت: اجراي اين طرح نياز به همت همگاني و كمك مسئولان وزارت بهداشت داشته و يكي از نيازهاي ضروري در اين امر تربيت نيروهاي متخصص در زمينه بيماريهاي متابوليك ارثي در كشور است. وي در پايان خاطرنشان كرد: كليه علاقمندان جهت كسب اطلاعات بيشتر مي توانند با شماره تلفن 09351594677 تماس حاصل نمايند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]