تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816648862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا ماهی غذای سلامتی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: چرا ماهی بهترین غذای مصرفی است چرا ماهی غذای سلامتی است کدام یک از انواع ماهی بهتر است آیا روش های مختلف صید و عرضه بر کیفیت ماهی اثرگذار است آیا اگر ماهی را به هر روشی طبخ کنید، ارزش غذایی آن حفظ می شود روش های شناسایی ماهی تازه چیست و در نهایت این که آیا ماهی مضراتی هم دارد از جمله سؤالاتی است که همواره برای بسیاری افراد هنگام مصرف ماهی پیش می آید. البته خیلی ها نیز توجه چندانی به این قبیل سؤالات مهم ندارند. بنابراین بهتر است درباره این ماده غذایی سالم کمی بیشتر بدانیم.
* چرا ماهی غذای سلامتی است
مصرف ماهی با توجه به نقشی که در تامین سلامت انسان دارد، به خصوص در سال های اخیر بسیار مورد توجه متخصصان علوم تغذیه قرار گرفته است. هم اکنون بیشتر پزشکان مصرف ماهی را در بیشتر رژیم های غذایی بیماران مختلف تجویز می کنند. بنابراین افرادی که به علت بیماری های مختلف از مصرف گوشت قرمز منع شده اند، می توانند ماهی مصرف کنند. این توصیه ها به علت وجود ماده ای به نام امگا ۳ در چربی ماهی است.
* امگا ۳ و پیوندهای مضاعف آن
امگا ۳ نام گروهی از اسیدهای چرب غیراشباع ضروری است که به وسیله بدن انسان تولید نمی شود و باید از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها تامین شوند.در فرمول شیمیایی امگا ۳ یک گروه «کربوکسیل» و چند پیوند دوگانه وجود دارد و به علت قرار گرفتن نخستین پیوند دوگانه بین اتم های کربن های ۳ و ۴ در فرمول شیمیایی آن، امگا ۳ نام گرفته است. امگا ۳ جزو اسیدهای چرب مرکب تقسیم بندی می شود، چون پیوندهای مضاعف آن بیش از یک عدد است.ماهی ها منابع غنی از این اسید چرب هستند. در واقع این یک سیستم دفاعی بیولوژیک بدن ماهی در برابر دما و تغییرات آن، بخصوص دمای پائین است تا از این طریق بتوانند دمای آب های سرد را تحمل کنند.اسیدهای چرب امگا ۳ در ساختار چربی های غشای سلولی نقش مهمی ایفا می کنند. برخی مطالعات در زمینه امگا ۳ نتایج مهمی داشته اند.دانشمندان عمده ترین نقش امگا ۳ را در افزایش کلسترول خوب خون در برابر کلسترول بد و در نتیجه کاهش ریسک سکته های قلبی می دانند. یک مطالعه روی مردان بین ۴۰ تا ۵۵ سال به مدت ۱۶ سال انجام شده است نشان می دهد افرادی که دارای رژیم غذایی امگا ۳ بوده اند و روزانه حداقل ۳۵ گرم ماهی مصرف کرده اند، به میزان ۴۲ درصد کمتر به سکته قلبی مبتلاشده اند. مصرف امگا ۳ به عنوان روش ساده و مطمئن در پیشگیری از وقوع آریتمی های قلبی کشنده در مطالعات زیادی به اثبات رسیده است.به علاوه اثرات مثبت امگا ۳ در برخی بیماری های روانی از جمله کم توجهی،افسردگی اسکیزوفرنی نیز در مطالعات مختلف مورد تایید قرار گرفته است و به علاوه اثرات ضدالتهابی امگا ۳ مورد توجه محققان بوده و در مطالعات مختلف تایید شده است. لذا مصرف این ماده در پیشگیری و درمان بیماری های روماتیسمی و مفاصل و استخوان توصیه شده است.
* ملاحظات ضروری درباره روغن ماهی
با وجود همه خواص و اهمیتی که امگا ۳ موجود در روغن ماهی در سلامت انسان دارد، این ماده بسیار ارزشمند، دارای این نقطه ضعف است که به علت غیراشباع بودن زنجیره در فرمول شیمیایی خود، وقتی در معرض هوا و حرارت قرار می گیرد به راحتی اکسید شده و نه فقط خاصیت خود را از دست می دهد، بلکه به موادی سمی و سرطان زا تبدیل می شود. اینجاست که اهمیت و حساسیت صید، عمل آوری و نگهداری صحیح ماهی و همچنین طبخ آن مشخص می شود. واقعیت آن است که هم اکنون در برخی موارد آنطور که باید به نحو مناسبی از ماهی، این ماده بسیار ارزشمند غذایی استفاده نمی شود.
* تاثیر روش های مختلف صید بر کیفیت ماهی
همه ماهی های پرورشی به شکل تازه به مصرف کنندگان عرضه می شوند، لذا از این نظر مشکلی ندارند.
ماهی های دریایی شمال کشور که قانونی صید می شوند، با روشی موسوم به «پره» انجام می شود، که موجب صید تازه و زنده ماهی به صورت کامل می شود و هیچ گونه نگرانی از این نظر برای مصرف کننده ندارد. زمان صید ماهی نیز در شمال در فصول پائیز و زمستان است. در تابستان نباید در شمال به دنبال ماهی دریایی تازه بود.ماهی های دریایی جنوب کشور که به صورت صنعتی صید می شوند، نیز بلافاصله به سردخانه کشتی منتقل می شوند و لذا مشکلی از نظر تازگی ماهی ندارند.ماهی هایی که با قلاب صید می شوند، از تازگی و کیفیت خوبی برخوردار هستند، اما روشی که صدمه زیادی به کیفیت ماهی می زند «روش گوشگیر» است. این روش در جنوب و آب بندان های داخل کشور و به صورت غیرقانونی در شمال کشور رایج است. در این روش تور برای مدت طولانی و گاهی تا ۱۲ ساعت در آب انداخته می شود و پس از آن از آب بیرون آورده شده و ماهیان جمع آوری می شوند. در این روش صید، ماهی هایی که در ساعات اولیه تورریزی به دام افتاده اند، تلف و حتی فاسد می شوند.
* حفظ ارزش غذایی ماهی
روغن ماهی در اثر حرارت بالااکسید می شود. بنابراین توصیه می کنیم ماهی با حرارت ملایم طبخ شود و تا حد امکان از روش های بخارپز استفاده شود. در صورت سرخ کردن در روغن، ضمن آن که به کیفیت روغنی که ماهی را در آن سرخ می کنید، توجه دارید، باید از سرخ کردن بیش از اندازه و سوخاری شدن آن اجتناب کنید شاید در برخی موارد متوجه بوی بسیار تند و زننده ماهی هنگام سرخ کردن شوید. این همان بوی اسید چرب است که اکسید شده است و این ماهی نخوردنش بسیار بهتر است. به یاد داشته باشید که ماهی تازه هیچ وقت بوی تند و زننده ای ندارد.در نهایت باید تاکید کرد که ماهی غذای سلامتی است، اگر تازه باشد و به روش مناسب طبخ شود. ماهی غذای مفیدی نیست چنانچه کهنه باشد و ماهی مضر است چنانچه با صید و حمل و نقل نادرست، کهنگی بیش از اندازه و طبخ نامناسب اسید چرب آن اکسیده شود.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن