تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيبايى مرد به شيوايى زبان اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833217862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کودکان خود را تنبیه نکنید


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: چگونه رفتارهاي نادرست كودكان را اصلاح كنيم اگر كودك شما روي ديوار اتاق نشيمن راخط خطي كرده است، فرستادن او به اتاقش جواب نمي دهد. بهتر است يك پارچه مرطوب به او بدهيد و بگوييد كه ديوار را تميز كند دفعه بعد كه فرزندتان شما را عصباني مي كند، او را تنبيه نكنيد. از روش خاتمه بخشيدن و فراموش كردن از موضوع استفاده كنيد كه به شما فرصت تنفس و آرام شدن مي دهد. اين روشي مطمئن و راحت است و شامل هيچ نوع تنبيهي نمي شود. خاتمه بخشيدن - دست كشيدن يك مادر مي گويد: «وقتي بچه ام سه ساله بود، يك باره متوجه شدم كه اگر به جاي داد زدن سر او، چند دقيقه او را از خود دور كنم، مؤثرتر خواهد بود. در آن دقيقه من فرصت آرام شدن پيدا كردم و فكر مي كنم او هم همين طور. سالها بعد وقتي داشتم مجله مي خواندم، به كلمه خاتمه بخشيدن رسيدم و دريافتم كه اين همان روشي بود كه من استفاده مي كرده ام.» او ناآگاهانه دريافته بود كه بهترين روش همين روش خاتمه بخشيدن است.

در اصل بسياري از والدين روش خاتمه بخشيدن را چاره اي براي عدم تنبيه مي دانند. اين روش همچنين كودك را در عصبانيت، دشمني و انزجار رها نمي كند. اما معناي دقيق آن چيست؟ و بهترين روش استفاده از آن كدام است؟ متخصصان ، انواع مختلفي از خاتمه بخشيدن به اين گونه موارد را بازگو مي كنند اما وراي همه اين دستاوردهاي متعدد يك چيز مشترك وجود دارد كه آن جلوگيري از رفتار نابهنجار و يك توقف كوتاه براي كودكان و والدين است كه بتوانند آرام شوند. با توجه به سن كودك، مزاج و رفتار او، روشهاي بسياري براي مؤثر واقع شدن روش خاتمه بخشيدن وجود دارد. مهم است تكنيكي انتخاب شود كه منعكس كننده روش خود شما باشد و شما با آن احساس راحتي كنيد. به خاطر داشته باشيد، روش خاتمه بخشيدن فقط يك راه براي تغيير رفتار است و در مورد بعضي از موارد رفتارهاي ناهنجار بهتر از موارد ديگر عمل مي كند.

اين روش بيشترين تأثير را در جلوگيري از رفتارهاي غيرقابل قبول دارد. مثل وقتي كه كودك دارد برادر كوچكتر خود را اذيت مي كند يا با فرياد حرفهاي زشتي به شما مي زند. روش خاتمه بخشيدن وقتي شما سعي داريد كودك را تشويق به پذيرفتن رفتاري جديد مثل مرتب كردن رختخواب و يا آماده كردن كيف مدرسه اش مي كنيد، مؤثر نخواهد بود. همچنين اگر كودك با پرستار خود با بي ادبي رفتار كرده باشد نيز اين روش خاتمه بخشيدن و دور كردن او از موضوع، اثر بخش نخواهد بود. بسياري از متخصصان مي گويند پاداش دادن براي رفتارهاي خوب بسيار بهتر از روش خاتمه بخشيدن عمل مي كند زيرا اين روش در توجه كردن به كودكان مثبت تر است، چيزي كه آنها آرزويش را دارند. وقتي دخترتان دارد به خواهر كوچكترش كمك مي كند نوازش كردن او تاكتيك مناسب تري است تا اين كه وقتي رفتار نامناسبي دارد او را از موضوع دور كنيد.

اما هنوز مواقعي وجود دارد كه روش خاتمه بخشيدن بسيار خوب عمل مي كند. در اينجا تكنيكهاي امتحان شده در سنين مختلف را ارائه مي دهيم: ۱ تا ۴ سالگي براي خردسالان كنترل خودشان بسيار سخت است و خيلي سريع اقدام به زدن و هل دادن مي كنند و حاضر به گوش كردن نيستند. اگر يك پسربچه ۳ ساله، اسباب بازي بچه ديگري را بخواهد به سادگي آن را مي گيرد. ابتدا سعي كنيد با كلمات ساده احساس كودك ديگر را باز گو كنيد و بگوييد كه چرا هل دادن يا زدن كودكي او را ناراحت مي كند. همانطور كه صحبت مي كنيد سر يا پشت او را نوازش كنيد. اگر زدن ادامه پيدا كرد، كودكتان را بغل كرده و از آنجا دور كنيد. در يك مكان ساكت بنشينيد و او را سخت در آغوش بگيريد. اگر پسر دوساله شما دارد برادر نوزادش را مي زند و شما مي توانيد احساس حسادت او را مشاهده كنيد، براي او توضيح دهيد كه چرا گاهي اوقات برادرش بيشتر به توجه شما نياز دارد و بگوييد كه فرزند اولتان را هم دوست داريد.

او را تا وقتي كه احساس كنيد آمادگي شركت در جمع را دارد در آغوش نگه داريد، اگر او شروع به لگد زدن يا هل دادن شما كرد با لحني ملايم بگوييد: «تو هنوز عصباني هستي و نياز داري تا وقتي كه احساس بهتري پيدا كني در آغوش من بماني.» اين روشها در مورد كودكان كم سن و سال تر بسيار خوب عمل مي كند چرا كه پدر و مادر از نظر فيزيكي نزديك كودكشان مي مانند و همزمان با آن به كودك اين فرصت را مي دهند كه در مورد رفتارش فكر كند. ۳ تا ۶ سالگي پيش دبستانيها شروع به مزه مزه كردن استقلال مي كنند و عاشق «نه» گفتن هستند،اين نه گفتن روشي است براي امتحان كردن محدوديتهايشان، آنها در قوانين و اعمال خود پيشرفت مي كنند اما روشها و مفاهيم جديدي كشف مي كنند كه به وسيله آنها بررسي كنند و ببينند پدر و مادر در كدام موارد جدي هستند. بسياري از والدين شكايتي دارند كه: «فرزند ما بسيار نافرماني مي كند.» براي چنين رفتارهايي «ويليام سيرس» يك نويسنده كاليفرنيايي استفاده از روش «خاتمه بخشيدن انعكاسي» را پيشنهاد مي دهد، ابتدا فرزندتان را از صحنه بدرفتاري دور كنيد، سپس از او بخواهيد در مورد رفتارش فكر كند، موضوع مورد نظر اين است كه كودكان را تشويق كنيد در مورد قوانيني كه شكسته تأمل كند.

اين روش همچنين به كودكان اين احساس را مي دهد كه آنها در مورد قوانيني كه بزرگترها وضع كرده اند تا حدي داراي كنترل هستند. قانون اصلي چنين روشي اين است كه براي هر يك سال زندگي، يك دقيقه مهلت بدهيد، بنابراين براي يك كودك ۵ ساله، زمان ۵ دقيقه مناسب است و براي يك كودك ۱۰ ساله، ۱۰ دقيقه فرصت تأمل و خاتمه بخشيدن به موضوع، به خوبي عمل مي كند. در مورد كودكان بزرگتر كه كنترل و نظم شخصي بيشتري دارند اين زمان مي تواند طولاني تر شود و كودك را مي توان در مكاني دورتر قرار داد. اگر اتاق كودك آشفته باشد، فرستادن او به اتاقش بي تأثير خواهد بود چراكه او خود را با آن وسايل سرگرم خواهد كرد.وقتي زمان دست كشيدن از موضوع تمام شد با چنين سؤالي كه: «آيا حالا آماده هستي اسباب بازيهايت را جمع كني؟» به آن رفتار برگرديد. اگر آماده نبود او را در همان موقعيت بگذاريد تا وقتي كه آماده شود. پدري پرسيد: «وقتي پسرش حتي بعد از اين زمان نافرماني مي كند او بايد چه كند؟» وقتي اين روش مؤثر واقع نمي شود، ممكن است به اين معني باشد كه اين بهترين تكنيك براي فرزند شما نيست و استراتژيهاي ديگر لازم است. اگر كودك شما بدون هيچ رودربايستي از رفتن به اتاقش سر باز مي زند، به او بگوييد: «بسيار خوب، من خودم مي روم و از زمان خاتمه بخشيدن و دست كشيدن از اين موضوع استفاده كنم،زيرا من ناراحت هستم و احتياج به آرام شدن دارم.»

اگر كودك شما روي ديوار اتاق نشيمن خط خطي كرده است، فرستادن او به اتاقش جواب نمي دهد. بهتر است يك پارچه مرطوب به او بدهيد و بگوييد كه ديوار را تميز كند. اما همانطور كه توضيح داده شد، يكي از فوايد دست كشيدن از موضوع اين است كه به كودكان شما ياد مي دهد تغيير رفتار به خودشان بستگي دارد و اين كار در داشتن كنترل نفس بيشتر به آنها كمك مي كند. ۶ تا ۱۰ سالگي پيدا كردن يك تكنيك براي فرزندان بزرگتر، بسيار سخت تر است. «رويين اسكات واكر» يك مشاور خانواده كاليفرنيايي، به موضوع «دست كشيدن با قوه خلاق» رسيده است كه اين كار به كودكان اجازه مي دهد هنگام انجام امور ديگر، در مورد چيزها فكر كنند. مرحله اول شروع با اخطار دادن به هنگام بدرفتاري است. اگر اين بدرفتاري ادامه يافت او را به اتاقش يا سر درسش بفرستيد(جايي كه تلويزيون نباشد) وقتي او آنجا است براي بازي كردن، نقاشي كردن، رنگ كردن يا خواندن آزاد است اما به او اجازه چيز ديگري مثل خوراكي و نوشابه را ندهيد و اجازه تلفني صحبت كردن با دوستانش را هم به او ندهيد.

او بايد به اين زمان به عنوان فرصتي براي تأمل كردن در مورد رفتارش بنگرد. اين تكنيك در مورد رفتارهايي از قبيل دعوا بين خواهر و برادر يا حتي سر ميز شام سرو صدا كردن يا در رفتارهاي جمعي، بسيار خوب عمل مي كند، همچنين فرزندان بزرگتر مهارت بياني خوبي دارند و به دلايل گوش مي كنند. روش «دست كشيدن» از موضوع با صحبت كردن در مورد آن «براي آنها به خوبي عمل مي كند» اگر پسر شما پاسخ مادرش را با بي ادبي مي دهد برايش توضيح دهيد كه او نمي تواند اين كار را انجام بدهد و اضافه كنيد: «بيا برويم قدم بزنيم و در موردش صحبت كنيم.» اين به شما فرصت عبور دادن پيامتان (گستاخي و بي ادبي كردن مجاز نيست) را مي دهد، و پسر شما را از آن موقعيت دور مي كند بنابراين او در مورد بدرفتاري اش بهتر مي تواند پاسخگو باشد. اين تكنيك بر پايه اين اعتقاد است كه وقتي كودك شما بدرفتاري مي كند نشانه اي از اين است كه او زمان سختي را مي گذراند و آنچه نياز دارد تماس بيشتر با والدينش است، به جاي فرستادن كودكتان براي نشستن روي صندلي به عنوان يك تنبيه، بهتر است او را بغل كرده، صحبت كنيد و فاصله فيزيكي تان را كاهش دهيد.

راههايي براي موفقيت در روش دست كشيدن از موضوع: - به خاطر داشته باشيد كه اين روش درمان كامل نيست. براي مؤثر بودن بايد بدانيد كه در چه مواقعي اين روش بهتر عمل مي كند. - از اين روش عاقلانه استفاده كنيد. اگر براي هر بدرفتاري از آن استفاده كنيد ممكن است كودك شما تمام روز مجبور به نشستن در هال باشد. - وقتي فرزندتان دوباره به جمع خانواده مي پيوندد از هياهو كردن در آن مورد بپرهيزيد . (او را بغل نكرده و نبوسيد) زيرا اين عمل ممكن است چرخه جلب توجه را ايجاد كند كه ما مي خواهيم از آن دوري كنيم. - مراقب لحن كلامتان باشيد. دور كردن كودكتان با لحني عصباني: «همين است كه هست! برو ببينم!»، اين روش را به تنبيه تبديل مي كند. هدف شما بايد بي طرف جلوه كند تا فرزندتان بتواند از اين زمان براي فكر كردن در مورد چگونه تغيير دادن رفتارش استفاده كند و نه به دنبال تلافي كردن باشد.» - واقع نگر باشيد رفتارهاي پوچي را كه نمي توانيد انجام دهيدمطرح نكنيد . نگوييد: «اگر به اين كار خاتمه ندهي تمام روز بايد آنجا بماني.» به هر حال بهتر است در پيدا كردن روش مناسب، خوب تأمل كنيد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن