واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جعفري جلوه:بازيهاي رايانهاي با تكيه بر تجربه سينما تاثيرگذارتر ميشود
معاون سينمايي وزير ارشاد در نشست تخصصي بررسي مولفههاي ماندگار در عرصه توليد بازيهاي رايانهاي بر تلاش براي تعريف و شناسايي بازيهاي رايانهاي ملي و استفاده از تجربه سينما در توليد آنها تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستين نشست تخصصي بررسي مولفههاي ماندگار در عرصه توليد بازيهاي رايانهاي عصر روز يكشنبه ششم مرداد به همت بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با حضور محمدرضا جعفري جلوه، مينايي رئيس بنياد، كينژاد عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و جمعي از توليدكنندگان بازي رايانهاي در مركز گسترش سينماي مستند و تجربي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست بيطرف دبير اولين نشست تخصصي بررسي مولفههاي ماندگار در توليد بازي رايانهاي گفت : حدود دو سال است مصوبه اين بنياد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيده و فعاليت آن نيز آغاز شده است. اين سالها در حوزه توليد بازي رايانهاي محصولات خوبي ارائه شده كه ميتواند نويدبخش آيندهاي خوب باشد.
وي افزود: اميدوارم در سالهاي آينده شاهد اتفاقهاي تاثيرگذار در اين عرصه باشيم. اين نشست امروز با حضور توليدكنندگان محصولات رايانهاي برگزار شده و اميد است با ارائه راهكارهاي شما بتوانيم براي عرضه و توليد اين محصولات فرهنگي در آينده برنامهريزي مناسب داشته باشيم.
لطفي مدير عامل شركت ايدهپرداز پارس گفت: متاسفانه تجاريسازي نرمافزار يك معضل بزرگ است كه اميدوارم با كمك بنياد ملي بازيهاي رايانهاي برطرف شود. خوشبختانه با همت اين عزيزان در بنياد بحث سرمايهگذاري در بخش فني نسبت به گذشته بهتر شده است. امسال شش بازي جديد به بازار عرضه كردهايم كه اميدوارم تا پايان سال اين تعداد به 12 بازي برسد.
وي ادامه داد: اگر بنياد ملي بازيهاي رايانهاي بتواند در تهيه سناريو خوب ما را ياري كند ميتوانيم به آينده خوشبين باشيم. اميد است با حمايت سازمانهاي دولتي بتوانيم در زمينه توليد آثار موفقتر عمل كنيم. هر سازمان اگر 20 درصد بودجه فرهنگي خود را به خريد بازي رايانهاي اختصاص دهد مشكل حل ميشود و اميدوارم بنياد ملي بازيهاي رايانهاي اين موضوع را تحقق بخشد.
در ادامه اثمري مدير عامل شركت نوين پندار گفت: نحوه حمايت از توليدكنندگان، ارتقاء كيفي محصولات، توزيع در بازار و چگونگي ماندگاري شركتها از مواردي است كه بايد در توليد بازيهاي رايانهاي به آنها توجه شود. متاسفانه از اين بازيها به عنوان يك سرگرمي مخرب براي نوجوانان و جوانان ياد ميشود و هرگز درباره فوايد اين بازيها صحبتي به ميان نميآيد.
برغهاي مدير رسانهافزار شريف و پروژه عصر پهلوانان هم درباره مشكلات توليد بازي رايانهاي گفت: اين بازيها به شرطي در ايران جواب ميدهد كه چرخه توليدكننده و مصرفكننده درست شكل بگيرد. صدرا حسيني مدير فرارسانه نيز گفت: سخنان مهندس جلوه در جشنواره فيلم كودك درباره حضور بازيهاي رايانهاي و انيميشن در اين جشنواره نويدي خوش براي آينده است.
دادگر مدير عامل رسانههاي پويا، فرامرزي سردبير نشريه بازينما و نمازيان سردبير نشريه دنياي بازي هم ديگر سخنرانان اين نشست بودند. پس از پخش كليپي از توليدات رايانهاي مينايي مدير عامل بنياد ملي بازيهاي رايانهاي گفت: جا دارد از كينژاد كه باعث شكلگيري بنياد شدند، از مهندس جعفري جلوه و عليمرداني در اداره كل همكاريهاي سمعي و بصري سپاسگذاري كنم.
وي افزود: امروز در اين عرصه بايد به نقطه متمايزكننده بازيهاي رايانهاي نسبت به ديگر رسانهها، واقعيتهاي عرصه صنعت توليد، شاخصههاي مهم ارتقاء توان توليد در كشور، شيوه تعامل بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با توليدكنندگان و چرخه اقتصاد پويا در توليدات و انتشار بازيها توجه ويژه شود.
مينايي ادامه داد: بايد در اين زمينه سعي كرد بازيهاي رايانهاي براي ارتباط بيشتر با مخاطب با هدف ساخته شوند. به عقيده من فيلم يا انيميشن و بازي رايانهاي بدون هدف معني ندارد. در اين عرصه بايد با ترويج بازيهاي آنلاين بكوششيم فعاليتهاي خود را با دنيا هماهنگ كنيم. كشورهايي هستند كه ميتوانند ما را ياري دهند و بايد با برنامهريزي درست از آنها كمك بگيريم.
مدير عامل بنياد ملي بازيهاي رايانهاي گفت: ما براي كمك به توليدكنندگان اين عرصه محدوديت نداريم و به كساني كه به ادبيات شاهنامه، كليله و دمنه يا قصههاي عميق و باارزش ايراني توجه ويژه نشان دهند، كمك خواهيم كرد. مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در توليد انيمشن وارد شده و وقتي كاراكترها از قبل آماده باشد، توليد بازي رايانهاي آنها براي ما راحت است.
مينايي با اشاره به ساخت بازيهاي رايانهاي از فيلمهاي سينمايي و مجموعههاي تلويزيوني گفت: مجموعههاي "هزاردستان" و "مدار صفر درجه" نيز ميتوانند براي شكلگيري يك بازي رايانهاي مفيد باشند. حماسه هشت سال دفاع مقدس، تاريخ اسلام، مفاخر علمي و فرهنگي، داستانهاي قرآني و مبارزه با اعتياد از جمله مواردي است كه بايد در توليد بازيها به آنها توجه شود.
در ادامه مهندس جعفري جلوه معاون سينمايي وزير ارشاد گفت: امروز اهميت و تاثير بازيهاي رايانهاي و سينما بر هيچكس پوشيده نيست. اين دو هنر صعنت به عنوان رسانه برتر به بسط و نشر فرهنگها در جوامع ميپردازند. از حضور سينما بيش از يك قرن گذشته، اما بازي رايانهاي هنري متاخر است كه با تكيه بر هنر سينما و انيميشن امروز جهان دربر گرفته است.
وي افزود: بازيهاي رايانهاي بايد فراتر از اين قابلتها امروز مورد توجه قرار گيرد. بدون اطلاع از اين عرصه نميتوان جايگاه بازيها را دريافت و در فراهم كردن ابزارهاي توليد نيز توفيق نخواهيم يافت. دوستان توليدكننده امروز در اين نشست به مقايسه بازيهاي رايانه اي ايراني و خارجي پرداختند و در اين ميان كاستيها و ضعفهاي بازيهاي ايراني را برشمردند.
معاون سينمايي وزير ارشاد با اشاره به رسانههاي گرم و سرد گفت: انديشمندان رسانهها را به دو دسته گرم و سرد تقسيم كردهاند و سينما حركتش به سوي گرم بودن است، زيرا امكان انتخاب و اعمال اراده بيشتر را به مخاطب ميدهد. اين تعامل و افزايش خلاقيت و توان مغزي در بازيهاي رايانهاي بيشتر است. اين بازيها در آزادسازي توان مغزي جوانان بيشتر ظهور پيدا ميكند.
جعفري جلوه خاطرنشان ساخت: وقتي در قياس سينما و بازيهاي رايانهاي اين قابليتها پيگيري شود متوجه ميشويم در بازيها اين قياس بيشتر است. پس در نتيجه بازيهاي رايانهاي تاثيرگذارتر هستند. اين به معني ترك سينما از صحنه نيست. بلكه بازيها با تكيه بر تجربه سينما اثرگذارتر خواهد بود.
وي افزود: اين دو رسانه توانمند و قدرتمند امروز در خدمت دو حادثه همزمان جهاني شدن و جهانيسازي هستند. پروسه مطلوب جهاني شدن اين بار با بهرهگيري از اين دو هنر رسانه در دستور كار ماست. امروز يك پديده قبل از آنكه جهاني باشد يك امر استوار ملي است. براي جهاني شدن بايد اول ملي بود. كپي بودن راحت است، اما ما بايد از زبان متفاوت و ويژه خود بهره ببريم.
مسئول سينماي ايران گفت: هر كس ميخواهد در اين جايگاه قرار گيرد بايد ملي بينديشد. بايد بكوشيم بازيهاي رايانهاي ملي را تعريف كنيم و بشناسيم و در راستاي تحقق آن تلاش كنيم. ما يك كشور اصيل و كهن در عرصه تمدنسازي هستيم و امروز از ما انتظار توليد انيميشن، سينما و بازيهاي رايانهاي ملي ميرود.
مهندس جعفري جلوه وجوه ملي در عرصه توليد بازيهاي رايانهاي را چنين برشمرد: عنصر حقيقتيابي، جستجو حقيقت و كشف آن در دل مجموعه وقايعي كه در اطراف ماست، خيالانگيزي در مقابل توهمآفريني، قصهپرداز بودن انيميشن و بازي رايانهاي ملي، اخلاقگرايي و شاديآفريني از وجوه توليد يك بازي يا انيميشن ملي است.
وي در پايان گفت: توليدكنندگان عرصه بازيهاي رايانهاي بايد به نكاتي چون رصد مستمر بازيهاي رايانهاي در جهان، الگوسازي بازيهاي ملي، حمايت از توليد ملي و اقتصاد بازيها توجه كنند. حمايت از ترويج و توزيع بازيهاي ملي و ترجيح آنها به بازيهاي خارجي، همكاري و تعامل با نشريات تخصصي و مسابقههاي ملي و منطقه اي نيز ميتواند راهگشا باشد.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]